Film1-premières in december

Prijswinnend drama bij Film1

Nog meer prijsmagneten bij je favoriete filmzender

Oscars winnen lijkt zo’n beetje het hoogst haalbare voor veel Hollywoodfilms. Maar buiten L.A. is er nog een heel universum aan filmfestivals die filmprijzen uitreiken. Sommige films, zoals een aantal die je bij Film1 kunt zien, trekken wel héél veel prijzen naar zich toe.

Datum: 4 december 2018  | 9.00 uur

Lady Bird (2017)

Vanaf 9 december bij Film1

107 awards gewonnen, 202 keer genomineerd

In het Sacramento, Californië, van 2002, zet de jonge Christine 'Lady Bird' McPherson (gespeeld door Saoirse Ronan) zich af tegen haar eigenzinnige, maar liefhebbende moeder Marion (een rol van Laurie Metcalf). Terwijl Lady Bird droomt van een studie in New York, moet Marion keihard werken als verpleegster om te zorgen dat er brood op de plank komt, nadat de man deze huizes zijn baan is kwijtgeraakt.

Dit voor vijf Oscars genomineerde regiedebuut van actrice Greta Gerwig werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

Met: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf

IMDb: 7,5

God's Own Country (2017)

Vanaf 16 december bij Film1

29 awards gewonnen, 32 keer genomineerd

Jonge boer Johnny Saxby werkt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub en hij beleeft er seksuele avonturen die nergens toe leiden.

Als een Roemeense arbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken om te helpen in de lammertijd, voelt Johnny allerlei ongekende emoties. Een intense relatie begint en zal Johnny's leven voorgoed veranderen.

Met: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones

IMDb: 7,7

The Shape of Water (2017)

Vanaf 22 december bij Film1

11 awards gewonnen, 307 keer genomineerd

De meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro won de Oscar voor Beste Film én Beste Regie met dit bovennatuurlijke sprookje dat zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog in Amerika rond 1962.

De eenzame Elisa (Sally Hawkins) kan niet spreken en werkt als schoonmaakster in een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium. Wanneer zij en haar collega Zelda (Octavia Spencer) stuiten op een geheim experiment rondom een mysterieus wezen, ontdekt Elisa op onverwachte wijze de liefde die ze zo mist in haar geïsoleerde leven.

Met: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon

IMDb: 7,4

Nog meer premières bij Film1
  • Peter Rabbit: vanaf 1 december
  • Pacific Rim: Uprising: vanaf 8 december
  • Ted & het geheim van koning Midas (NL): vanaf 8 december
  • 12 Strong: vanaf 14 december
  • Maze Runner: the Death Cure: vanaf 15 december
  • The Rider: vanaf 21 december