Film1 premières in juni

Double Bill: twee grootse fantasyfilms

Kijk Blade Runner 2049 en The Dark Tower op Film1

Twee fantasyfilms die het grote idee en het persoonlijke drama combineren: deze maand richten we onze spotlights op Bladerunner 2049 en The Dark Tower. Je ziet ze in juni allebei op Film1. 

Fantasyfilms heb je in alle soorten en maten: van de blockbusters uit de Marvel-stal of de Hobbitwereld tot (arthouse)films over een zwarte toekomst of parallelle universums. In de twee fantasyfilms die Film1 deze maand uitzendt, is er natuurlijk een goed en een kwaad, en gaat de strijd om het voortbestaan van de mens dan wel het behoud van de realiteit. Klinkt dat zwaar? Ga toch maar kijken. 

Blade Runner 2049

Zo'n 35 jaar geleden alweer kwam Blade Runner uit, met een hoofdrol voor Harrison Ford en een glansrol voor onze eigen Rutger Hauer. In het vervolg speelt Ryan Gosling een Blade Runner, agent K, die tijdens zijn jacht op ontspoorde replicants een groot geheim ontdekt en daarna op zoek gaat naar een verloren gewaande Ford.

Alweer een indrukwekkende bijrol voor een Nederlandse acteur, in dit geval Sylvia Hoeks. Ondanks het blockbusterbudget van meer dan 150 miljoen euro zorgt regisseur Denis Villeneuve ervoor dat het geen platte actiefilm wordt, maar dat de film recht doet aan zijn voorganger en aan het verhaal, dat met rust en liefde voor mooie beelden en muziek is gemaakt. 

Vanaf 10 juni bij Film1

The Dark Tower

Droomt de elfjarige Jake Chambers over een Man in Black die een toren wil vernietigen en de mensheid kapot wil maken, en een Gunslinger die dat probeert te voorkomen? Of is alles echt? Zijn moeder, stiefvader en psychiaters denken het eerste. Maar het is natuurlijk echt. Jake vlucht door een Portal naar een ander universum, Mid-World, waar hij de Gunslinger uit zijn visioenen tegenkomt. Samen trekken ze op tegen de Man in Black, die probeert The Dark Tower te vernietigen en daarmee de werkelijkheid.

Er gebeurt heel erg veel in deze verfilming van de boekenreeks van Stephen King. Dus je moet goed op blijven letten. De film is misschien een beetje chaotisch, maar is rijk aan ideeën en lekker onvoorspelbaar. Mooie rollen voor Idris Elba als Gunslinger en Matthew McConaughey als Man in Black. Ook Tom Taylor (Jake) verrast.

Vanaf 16 juni bij Film1

Nog meer premières bij Film1
  • Valerian and the City of Thousand Planets: vanaf 2 juni bij Film1
  • De kleine vampier: vanaf 3 juni bij Film1
  • Detroit: vanaf 23 juni bij Film1
  • Victoria and Abdul: vanaf 30 juni bij Film1