background
Boardwalk Empire seizoen 1

Boardwalk Empire seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series XL

12 afleveringen | Drama, | 2010 | 55 min | | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

Januari 1920. Aan de vooravond van de Drooglegging steekt Nucky Thompson, de penningmeester van Atlantic City, bij de Vrouwenliga voor Geheelonthouders, een pleidooi af tegen alcohol. Hij wordt er opgemerkt door Margaret Schroeder, een mooie zwangere huisvrouw die hem vraagt haar gewelddadige echtgenoot een baantje te bezorgen. Later op de avond vergadert Nucky met zijn districtshoofden en vertelt hij hen over de gouden kans die voor het grijpen ligt: de verkoop van illegale drank. Tijdens een oudejaarsfeestje in Babette's Supper Club verzekert hij Jimmy Darmody, een teruggekeerde oorlogsveteraan, dat zijn aanstelling als rechterhand van Paddy Ryan, de grote man van het Vierde District, slechts een opstapje is naar grootsere dingen. Jimmy heeft echtere grotere ambities...
Na zijn bezoek aan Nucky is de rechtlijnige agent Nelson Van Alden er heilig van overtuigd dat hij zo corrupt is als de pest. Nucky probeert de schade te beperken door zijn broer, Sheriff Elias Thompson, in te schakelen en alle neuzen in dezelfde richting te zetten. In Chicago laat Al Capone zien wat hij denkt van een reporter die Johnny Torrio ervan beschuldigde betrokken te zijn geweest bij de moord op lokale gangster "Big Jim" Colosimo. In Atlantic City bespreekt Nucky de op til zijnde verkiezingen met zijn ouder wordende mentor, Commodore Louis Kaestner. Later geeft Nucky de boze Arnold Rothstein lik op stuk langs de telefoon en gaat hij in het geheim langs bij Margaret Schroeder.
Een onwaarschijnlijke getuige dreigt de daders van het bloedbad in de bossen bekend te maken. Eli - en Van Alden - reppen zich naar het ziekenhuis. Terwijl Nucky zijn relatie met Lucy evalueert, begint Margaret te werken in een chique Franse modezaak aan de Ritz. De mannen van Chalky betalen een zware tol voor de overname van Mickey Doyles illegale stokerij. Chalky stelt zich vragen bij zijn relatie met Nucky. Nadat hij Angela's trouw in vraag heeft gesteld, trekt Jimmy westwaarts.
In Chicago ontstaat er een band tussen Jimmy en Pearl, een hoertje van Johnny Torrio. Zijn relatie met Al Capone verslechtert zienderogen. In Atlantic City probeert Nucky munt te slaan uit zijn relaties met de ambitieuze senator Walter Edge en de burgemeester van Jersey City, Frank Hague. Eli en Chalky ondervragen een KKK-clanlid op bijzonder hardhandige wijze. Lucky Luciano krijgt Jimmy's "vrouw" in het vizier. Margaret maakt indruk op Nucky's luxueuze verjaardagsfeestje. Lucy bijt van zich af.
Tijdens een diner aan de vooravond van St Patrick's Day maakt Nucky korte metten met de oratorische ambities van zijn jaloerse broer en met de bezwaren van een groepje ontevreden "Leprechauns". Uit frustratie geeft Margaret Van Alden informatie over de locatie van een garage vol biervaten. In New York maakt Arnold Rothstein zich zorgen over zijn betrokkenheid bij de manipulatie van de World Series. In Chicago verwerkt Jimmy de nasleep van een meedogenloze aanval door Torrio's rivaal Charlie Sheridan.
Na de gedurfde overval op een van zijn districtshoofden, legt Nucky Lucky Luciano de duimschroeven aan. Margaret vat al haar moed bijeen om Lucy het hoofd te bieden in de modezaak. Daarop aanvaardt ze Nucky's aanbod om haar benarde situatie voorgoed vaarwel te zeggen. In Chicago heeft Al Capone zoveel problemen aan het thuisfront dat hij die uitwerkt op Jimmy. Die scoort op zijn beurt goeie punten bij John Torrio door in Greektown een gedurfd machtsspelletje te spelen met zware jongen Charlie Sheridan.
Nadat zijn vader zich bij een val verwondde, grijpt Nucky de kans aan om het huis uit zijn kindertijd in een nieuw kleedje te steken. Tijdens een ziekenhuisbezoek raakt Jimmy bevriend met Richard Harrow, een veteraan met een verminkt gezicht en een arendsoog dat nog van pas kan komen. Chalky overweegt een handeltje dat Nucky als tussenpersoon zou uitschakelen. Van Alden krijgt een belangrijke aanwijzing in de zaak van het bloedbad in de bossen. Angela zoekt gezelschap tijdens Jimmy's aanwezigheid. Luciano en een vriend gooien het op een akkoordje met de gebroeders D'Alessio. Margaret peilt naar de pijnlijke jeugd van Nucky. Na een tip van Capone plant Jimmy een wraakactie tegen een van Sheridans trwanten.
Tijdens zijn bezoek aan Chicago, waar hij de Nationale Partijtop van de Republikeinen wil bijwonen, krijgt Nucky verontrustend nieuws uit Atlantic City.
Nucky zet zich schrap voor een regelrechte oorlog met een rivaliserende organisatie. Jimmy blijft zich vasthouden aan zijn alibi. Margaret steekt een helpende hand uit naar Madame Jeunet.
Nucky vraagt Margaret zich aan de voorschriften van de partij te houden. Angela is getuige van Jimmy's gewelddadige kant. Capone bevindt zich op een kruispunt. Van Alden weet geen blijf met zijn verscheurende emoties.
Nucky, die zowel met de verkiezingen als met de bendeoorlog bezig is, gooit de knuppel in het hoenderhok. Terwijl zijn biologische vader op sterven ligt, moet Jimmy enkele netelige familiekwesties afhandelen. Van Alden besluit in het reine te komen met de "verleidingen" van agent Sebso.
Seizoensfinale van seizoen 1. De dag van de verkiezingen is aangebroken en Nucky en Atlantic City maken zich op voor grootse veranderingen. Torrio belegt een vergadering tussen twee aartsvijanden met elkaar te verzoenen, en de gevolgen daarvan blijken niet te overzien. Jimmy denkt na over zijn toekomstplannen, evenals Margaret, agent Van Alden en Eli.
Boardwalk Empire seizoen 1

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.