background
Leftovers, The seizoen 1

Leftovers, The seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series XL

10 afleveringen | Mysterie | 2014 | 60 min |    | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

Premiere van de serie. Drie jaar nadat miljoenen mensen - zowat 2 procent van de totale wereldbevolking - op mysterieuze wijze verdwenen zijn, wegen de inwoners van Mapleton, NY, de voor- en nadelen af van een "Heldendag" voor de plaatselijke "Vervoerden". Terwijl commissaris Kevin Garcey er alles aan doet om de schijn van normaliteit in zijn gespannen gemeenschap op te houden, wordt hij ook aan het thuisfront niet gespaard. Zijn dochter Jill wentelt zich samen met haar vriendin Aimee in een wolk van apathie en zijn zoon Tom voelt zich erg aangetrokken tot een sekte die geleid wordt door de charismatische "Holy" Wayne. Hij maakt zich ook zorgen om een stilzwijgende, in het wit gehulde en kettingrokende groep mannen en vrouwen die zichzelf de "Schuldige Achterblijvers" noemen en nauwgezet bepaalde personen en plekken in het oog houden. Terwijl de spanningen in Mapleton oplopen, kruisen de levens van Laurie, een lid van de Schuldige Achterblijvers, en Meg, een recent verloofde jonge vrouw, elkaar.
Na enkele verontrustende ontmoetingen, besluit Kevin te rade te gaan bij een therapeut. Tom bevindt zich plots in een netelige situatie met Christine, een favoriete van Wayne. De gefrustreerde Meg krijgt het verzoek om met enkele overblijfselen uit haar verleden te breken. Jill en Aimee schaduwen Nora Durst, die een lokale beroemdheid werd toen haar hele gezin tijdens de Vervoering verdween.
Ondanks het dalende kerkbezoek en de doodsbedreigingen blijft Eerwaarde Matt Jamison de boodschap verkondigen waarin hij stellig gelooft: dat heel wat mensen die tijdens de Vervoering verdwenen, zondaars waren en geen heiligen. Maar zijn campagne begint te wankelen wanneer er beslag op zijn kerk dreigt gelegd te worden. Hij lanceert een ultiem wanhoopsplan om het nodige geld in te zamelen om zijn kerk alsnog te redden.
Een feestbord verdwijnt en Kevin rept zich om de verantwoordelijke te vinden. Tom en Christine krijgen problemen in het ziekenhuis en onderweg. Kevin stuit in een naburig politiekantoor op een verrassende gevangene. Ook bij hem thuis krijgt hij enkele onverwachte gasten over de vloer. De Schuldige Achterblijvers drukken hun stempel op de feestperiode.
Lauries vastberadenheid krijgt een ferme knauw na een brutaal haatmisdrijf. Wanneer hij ook zijn recentste pogingen om de vrede in Mapleton te bewaren ziet mislukken, krijgt hij van buitenaf een helpende hand toegestoken... die hij weigert. Matt besluit om op straat te prediken. Meg gaat een nieuwe rol spelen.
Voor ze naar New York kan vertrekken om er de Tweede Jaarlijkse DROP-conventie bij te wonen, moet Nora zich in Mapleton van een nog niet afgehandelde zaak kwijten. Bij haar aankomst in NYC stelt ze tot haar ergernis vast dat iemand met haar badge aan de haal is gegaan. Terwijl ze als "guest" de conventie afschuimt om haar dubbelganger te vinden, krijgt ze af te rekenen met een verliefde verkoper, een bestsellerauteur en een onverwachte bezoeker.
Wanneer Kevin verneemt dat zijn vader uit de psychiatrische instelling ontsnapt is, laat hij een opsporingsbevel verspreiden. Jill probeert een uithoudingsrecord te verbreken. De totaal gedesillusioneerde Tom, die zich in Indiana heeft verschanst, doet een schokkende ontdekking.
Kevin vreest dat hij zijn gevoel met de realiteit begint te verliezen wanneer hij, op onverklaarbare wijze, in een netelige situatie terechtkomt waarbij ook Patti Levin, een leider van de Guilty Remnant, betrokken blijkt. Meg verliest het noorden tijdens een nieuwe ontmoeting met Matt. Jill confronteert Aimee in verband met haar relatie met Kevin. Nora verzet zich tegen Laurie en ondervindt dat haar privacy in het gedrang komt.
Kevin probeert, bij het opsporen van een losgeslagen hert in Mapleton, zijn slechte gewoontes de baas te blijven. Terwijl het gevoel van onbehagen steeds groter wordt, krijgt Laurie nieuws dat niet geheel onverwacht blijkt. Tom zoekt voeling met zijn verleden, tegen beter weten in. Nora gaat solliciteren. Kevin Senior krijgt een opsteker.
Seizoensfinale. Een onverwachte bondgenoot helpt Kevin uit de nesten in de buurt van Cairo. Intussen dompelt een grootscheeps Memorial Day-initiatief van de Guilty Remnant het stadje Mapleton onder in totale chaos. Holy Wayne willigt een ultieme wens in. Tom probeert in het reine te komen met zijn nieuwe werkelijkheid. Nora treft een beslissing die haar leven op zijn kop zal zetten...
Leftovers, The seizoen 1
Anderen keken ook:

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.