background
Doctor Who seizoen 7

Doctor Who seizoen 7

Inbegrepen bij Movies & Series

46 afleveringen | SciFi, Tijdreizen | 2013 | 61 min |    | Beschikbaar t/m 01-10-2018 | € 0

Wanneer de Doctor ontvoerd wordt door zijn oudste vijand, moet hij een onmogelijke missie ondernemen, naar een plek waar zelfs de Daleks voor terugdeinzen: het Asylum, een planetaire gevangenis die de meest gestoorde psychopaten uit het heelal gevangen houdt. Op zoek naar een ontsnappingsroute, krijgt de Doctor ook nog eens af te rekenen met huwelijksperikelen tussen Amy en Rory...
Een onbemand en onbestuurbaar ruimteschip dreigt compleet vernietigd te worden, tenzij de Doctor tussenbeide kan komen. Aan boord van het schip bevindt zich een uitzonderlijke lading... dinosaurussen! Samen met een jager op groot wild, een Egyptische koningin en een verrast lid van de Pond-familie begint de Doctor aan zijn gevaarlijke missie. Maar aan boord bevindt zich nog iemand die tot alles in staat is om zijn waardevolle, prehistorische cargo te vrijwaren.
De Doctor meet zichzelf een Stetson, een revolver en een sheriffster aan, want hij moet in het Wilde Westen een stadje verdedigen tegen een meedogenloze cyborg, de Gunslinger. Maar wie of wat is dit schepsel? Het antwoord lijkt bij de mysterieuze Kahler-Jex te liggen, een buitenaardse collega van de Doctor wiens oorspronkelijke uiterlijk een duister geheim verbergt.
De Doctor en de Ponds staan voor een machtig raadsel wanneer de Aarde tijdens de nacht overspoeld wordt door miljoenen sinistere zwarte kubussen, alsof er geschenken uit de hemel komen vallen. Maar wat zijn dit, wat bevatten ze, en - veel belangrijker - wie is de afzender? Omdat de internationale gemeenschap het mysterie niet kan doorgronden, moet de Doctor alle registers opentrekken...
Het hartverscheurende afscheid tussen de Doctor en Amy en Rory... een race tegen de klok door de straten van Manhattan, terwijl rondom hen de standbeelden tot leven komen! Omdat Rory?s leven in gevaar is, moeten de Doctor en Amy hem opsporen voor het te laat is. Gelukkig zet een oude vriend hen op het juiste spoor...
Clara en de Doctor komen aan in Caliburn House, een spookhuis op een afgelegen heide. Hier zoeken een spokenjagende Professor en een getalenteerde helderziende naar de Heks van de Put. De vrouw is, door de eeuwen heen, talloze malen in het landgoed verschenen. Maar is ze wel een geest? En wat zit haar op de hielen?
De zoektocht van de Doctor naar Clara Oswald voert hem naar het hedendaagse Londen, waar wifi alomtegenwoordig is. De mensheid wentelt zich in een wifisoep, zich onbewust van het feit dat er iets gevaarlijks schuilt in de signalen, iets dat de geest kan manipuleren en gevangenzetten. Wanneer Clara aan deze arglistige bedreiging ten prooi valt, moet de Doctor haar en de wereld redden van een oeroude vijand.
Clara wil wel eens iets overweldigends zien, dus voert de Doctor haar mee naar de bewoonde ringen van de planeet Akhaten, waar het Offerandefestival volop aan de gang is. Clara ontmoet er de jonge Koningin van Jaren, terwijl de pelgrims en inboorlingen zich klaarmaken voor de ceremonie. Maar er roert zich iets binnenin de pyramide en om het te paaien is een offer nodig...
De Doctor en Clara belanden op een beschadigde Russische duikboot anno 1983. Terwijl de onderzeeer en zijn overspannen bemanning onhoudbaar naar de bodemloze diepte dwarrelen, zorgt een buitenaards wezen dat vastzat in een blok poolijs voor een extra dosis terreur. Tot overmaat van ramp heeft de duikboot een lading aan boord die wel eens het einde van de mensheid zou kunnen inluiden: nucleaire wapens!
Clara en de Doctor komen aan in Caliburn House, een spookhuis op een afgelegen heide. Hier zoeken een spokenjagende Professor en een getalenteerde helderziende naar de Heks van de Put. De vrouw is, door de eeuwen heen, talloze malen in het landgoed verschenen. Maar is ze wel een geest? En wat zit haar op de hielen?
Een bergingsteam van een een ruimteschip haalt de TARDIS binnen en veroorzaakt zo een meltdown van de systemen. Terwijl de Doctor het bonte gezelschap naar buiten leidt, beseft hij plots dat Clara zich nog aan boord van zijn defecte ruimteschip bevindt, samen met een groep gevaarlijke, versteende monsters. Hij heeft nog 30 minuten voor de TARDIS zichzelf vernietigt.
Er is iets heel vreemds aan de hand in Sweetville, de utopische gemeenschap van Mrs Gillyflower, met zijn piekfijne, propere straten en mooie mensen. Nog vreemder zijn de lichamen die langs de rivier komen aanspoelen, overdekt met een knalrood waslaagje. Wanneer de Doctor en Clara spoorloos verdwijnen, moeten Vastra, Jenny en Strax hen proberen te redden voor ook zij ten prooi vallen aan de Crimson Horror!
Ooit was Hedgewick's World of Wonders het mooiste pretpark van het heelal, nu is het de aftandse thuishaven van een sjofele showman, een schakende dwerg en een dysfunctioneel legerpeloton. Wanneer de Doctor, Clara, Artie en Angie hier aankomen, is het laatste wat ze verwachten het weerzien met een van de oudste vijanden van de Doctor. De Cybermen zijn terug!
Clara wordt opgetrommeld voor een onmogelijke conference call, waarin ze gewaarschuwd wordt voor de dodelijke dreiging die Vastra, Jenny en Strax boven het hoofd hangt: de Whisper Men! Iemand ontvoert de vrienden van de Doctor met de bedoeling hem naar die ene plaats te lokken waar hij nooit een voet zou mogen zetten. Het is een dodelijke valstrik die zijn verleden, heden en toekomst uit elkaar dreigt te trekken..
De Doctors gaan op hun meest bijzondere avontuur in deze 50-jarig jubileum special. In 2013 ontwaakt iets kwaadaardigs in London's National Gallery; In 1562 wordt een plot gesmeed in het Elizabethaanse tijdperk; en ergens in de ruimte komt een eeuwenoude strijd tot een verwoestend einde. Alles staat op het spel wanneer de Doctor zijn eigen verleden hem achtervolgd.
De dodelijkste rassen van het universum komen samen, geroepen door een mysterieuze boodschap. Daaronder is ook de Doctor. De Time Lord en zijn beste vriend moeten leren wat deze boodschap inhoud terwijl zij Clara moeten redden van een kerstdiner.
Doctor Who seizoen 7

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.