background
Doctor Who seizoen 1

Doctor Who seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series

29 afleveringen | SciFi, Tijdreizen | 2005 | 44 min |    | Beschikbaar t/m 30-09-2018

Rose Tyler ontmoet een mysterieuze vreemdeling die de Doctor wordt genoemd en haar leven zal voorgoed veranderen. Al snel dringt het tot haar door dat haar moeder, haar vriendje en de hele planeet zich in gevaar bevinden. De enige hoop op redding bevindt zich in een vreemde, blauwe telefooncel.
De Doctor neemt Rose mee op haar eerste tijdreis, naar het Jaar Vijf Miljard. De zon staat op het punt om uit te zetten en de Aarde op te zwelgen. Maar tussen de buitenaardse rassen die zich verdringen om vanaf Platform 1 toe te kijken, bevindt zich een moordenaar. Wie controleert de mysterieuze, dodelijke spinnen?
De Doctor neemt Rose mee naar Wales in het jaar 1869, Kerstdag meer bepaald. In het Victoriaanse Cardiff staan de doden op uit hun graf en krijgen uit gas opgetrokken schepsels vrij spel. De tijdreizigers bundelen hun krachten met Charles Dickens om uit te vissen wat Mr. Sneed, de plaatselijke begrafenisondernemer, in zijn schild voert. Kunnen ze de plannen van de etherische Gelth dwarsbomen?
Eerste aflevering van een tweedelig verhaal. De Doctor brengt Rose naar huis terug, maar wanneer een ruimtetuig neerstort in de Thames, wordt Londen afgesloten voor de buitenwereld en kondigt de hele wereld Alarmfase Rood af. Terwijl de Doctor de buitenaardse overlever onderzoekt, ontdekt Rose dat haar thuis niet langer een veilige plek is. En wie zijn de Slitheen?
Vervolg van het verhaal uit aflevering 4. Downing Street kondigt de eerste interplanetaire oorlog van de mensheid af, maar het echte gevaar bevindt zich veel dichter bij huis. Wanneer de Doctor, Rose en Harriet Jones een race tegen de klok ondernemen om de kwaadaardige Slitheen te ontmaskeren, blijkt dat de moeder en de vriend van Rose de sleutel tot hun redding vormen. Maar kunnen ze de raketten nog tegenhouden?
Diep onder de zoutvlaktes van Utah bewaart miljardair-verzamelaar Henry Van Statten de laatste relikwie van een buitenaards ras. Wanneer de Doctor en Rose samen op onderzoek gaan, ontdekken ze dat de oudste en dodelijkste vijand van de Doctor op het punt staat weer vrij te komen. Er ontbrandt een strijd op leven en dood, en Rose zit tussen twee vuren...
Adam ontdekt dat het leven als gezel van een Time Lord niet zo eenvoudig is als hij eerst dacht. De volgende bestemming van de Tardis ligt in de verre toekomst, waarin Satelliet 5 uitzendt naar het hele Aardse Rijk. Maar al wie gepromoveerd wordt naar Verdieping 500 keert nooit meer terug, en de Doctor begint te vermoeden dat de mensheid gemanipuleerd wordt. Niets ontsnapt aan het waakzame oog van de sinistere Editor, maar voor wie werkt hij eigenlijk?
Rose was nog maar een baby in 1987, het jaar waarin haar vader, Pete Tyler, werd doodgereden. Wanneer de Time Lord haar meeneemt naar de tijd en plek des onheils, kan hij niet verhinderen dat Rose tussenbeide komt en zo het tijdsevenwicht en de loop van de geschiedenis verstoort. Plots valt de Aarde ten prooi aan de Reapers, pterodactylachtige demonen die vanuit de hemel neerdalen om tijdsanomalieen te herstellen.
Eerste aflevering van een tweedelig verhaal. De Doctor en Rose reizen terug naar het Londen van 1941, terwijl de Blitz volop woedt. Het Leger bewaakt een mysterieuze cylinder, terwijl de dakloze kinderen die tussen het puin proberen te overleven, geterroriseerd worden door een onwerelds kind. Rose leert intussen de charmante Kapitein Jack Harkness kennen. Bestaat er dan toch een held die de Doctor overklast?
Vervolg van het verhaal uit aflevering 9. De kinderpest verspreidt zich door het door oorlog getroffen Londen en het zombieleger begint aan zijn opmars. De Doctor en Rose slaan de handen in elkaar met intergalactische oplichter Kapitein Jack, maar ze komen vast te zitten in het verlaten ziekenhuis. Het antwoord bevindt zich in een platgebombardeerde wijk, maar de seconden tikken weg.
Wanneer de bemanning van de Tardis even vrijaf neemt, loopt de Doctor een doodgewaande, maar springlevende vijand tegen het lijf. Hij ontdekt dat de plannen om een in Cardiff een atoomcentrale te bouwen een dekmantel zijn voor een buitenaards complot om de Aarde te vernietigen. En wanneer de Doctor een maaltijd nuttigt met de monsters, ontdekt hij dat de ene valstrik de andere verbergt.
De Doctor, Rose en Captain Jack vechten voor hun leven aan boord van de Game Station, maar net buiten hun gezichtsveld ligt een veel groter gevaar op de loer. De Doctor beseft dat het menselijke ras de bedreiging onder zijn eigen neus niet heeft opgemerkt en dat Armageddon nu razendsnel naderbij komt.
Rose Tyler heeft aan de zijde van de Doctor gevaren getrotseerd en wonderen aanschouwd, maar nu de Aarde zich aan de vooravond van een grootschalige oorlog bevindt, wordt hun vriendschap zwaar op de proef gesteld. Terwijl de mensheid wordt afgeslacht, moet de Doctor een gruwelijk besluit treffen. Zullen de tijdreizigers elkaar ooit terugzien?
Rose en de nieuwe Doctor herpakken hun avonturen in deze Kerstmis Special. Wanneer de alien Sycorax de aarde in zijn greep houd veranderd Kerstmis in een ware hel. Rose heeft de hulp van de Doctor nodig, maar kan zij een man met een nieuw gezicht wel vertrouwen?
Doctor Who seizoen 1

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.