background
Tudors, The

Tudors, The

Inbegrepen bij Movies & Series

10 afleveringen | Drama, Romantiek | 2010 | 60 min |    | Beschikbaar t/m 31-05-2018

Na de nietigverklaring van koning Henry VIII's huwelijk met Anna van Cleve, kijkt bijna elke man aan het hof jaloers naar zijn relatie met Katherine Howard, de tiener die hij tot nieuwe vrouw heeft genomen.
Terwijl Henry Anna van Cleef weer aan het hof nodigt en zowel Surrey als Thomas een verhouding met Anne Stanhope najagen, richten Katherine's dwalende ogen zich op haar mans kamerheer, Culpepper.
Een wat welwillender Henry VIII vergeeft de burgers van het Noorden hun opstand tegen hem, terwijl zijn jeugdige vrouw, waar hij verzot op is, een hartstochtelijke verhouding met Culpepper begint.
De konings warme ontvangst in het Noorden stimuleert hem, maar zijn koningins verleden haalt haar in wanneer een voormalige vrijer haar dreigt af te persen.
De koning, verpletterd door zijn geliefde vrouws schunnige verleden en huidige affaires, verbant haar van het hof en het onderzoek vangt en martelt verdachten.
De nieuwe vrijgezelle Henry verrast zijn landgenoten door zijn dochters weer in de koninklijke opvolging te plaatsen, smeedt een onverwachte politieke alliantie en manipuleert de gebeurtenissen door met een knappe, rijpe en onlangs weduwe geworden vrouw te trouwen (Joely Richardson).
Henry geeft zijn nieuwe vrouw Catherine de leiding in Engeland en leidt zijn leger bij een invasie van Frankrijk.
Als het beleg van Boulogne tot een einde komt, keert Henry trots naar Engeland terug, maar ontdekt dat zijn verdrag met de keizer is mislukt.
Terwijl de graaf van Surrey probeert aan invloed te winnen mocht koning Henry sterven, voert bisschop Gardiner strijd tegen protestantse supporters binnen het hof.
Wanneer Henry achteruitgaat, stelt hij een nieuw verdrag met Frankrijk voor om zijn erfenis te verstevigen door de religieus conservatieven om hem heen enthousiast te maken en de zorg voor prins Edward te garanderen.
alt Text

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.