background
Tudors, The

Tudors, The

Inbegrepen bij Movies & Series

10 afleveringen | Drama, Romantiek | 2008 | 60 min |    | Beschikbaar t/m 31-05-2018

Scheiding in de stijl van Tudor. De katholieke kerk strijdt tevergeefs om Henry VIII's eisen voor een nietigverklaring en Henry stelt zichzelf aan als hoofd van de Church of England. Een kok wordt omgekocht om een hoge bisschop te vergiftigen en wordt daarna levend gekookt voor zijn misdaad. Anna Boleyn eist dat Henry alle contact met Katherine verbreekt, en de nobele koningin wordt van het hof verbannen. De Reformatie is begonnen.
Kerstmis aan het hof van Tudor is een tijd voor een nieuw begin. De maitresse Anna Boleyn heeft de verbannen koningin Katherine vervangen. De konings kapelaan, Thomas Cranmer, brengt een bezoek aan het Lutherse Duitsland, terwijl Henry de autoriteit en de belastingen bij de katholieke kerk weghaalt. Een koninklijk bezoek aan Frankrijk overtuigt Anna eindelijk dat ze haar relatie met Henry moet voltrekken, zelfs wanneer zijn beste vriend Charles Brandon hem suggereert dat ze geen maagd meer is.
Henry verbreekt alle banden met autoriteit en het verleden. Na vele mislukte pogingen om zijn huwelijk met Katherine nietig te laten verklaren door de katholieke kerk, verliest Henry zijn geduld en trouwt in het geheim met Anna Boleyn. Hij benoemt de jonge lutheraan Thomas Cranmer tot hoofd van de Engelse kerk en ontneemt koningin Katherine haar titel en status.
Geloofsvragen domineren het hof. Terwijl de infant prinses Elizabeth gedoopt wordt, wordt de "Acte van Opvolging" onthuld die verklaart dat alleen kinderen van Henry en Anne legitieme opvolgers voor de Engelse troon zijn. Een wet wordt aangenomen waarbij iedere onderdaan een eed moet afleggen, op straffe des doods, om de geldigheid van de konings nieuwe huwelijk en zijn suprematie te erkennen.
Pogingen om het huwelijk van de koning te legitimeren en zijn macht te vergroten, ontmoeten onoverkomelijke obstakels wanneer Sir Thomas More en bisschop Fisher stellen dat alleen God het hoofd van de kerk kan zijn. Opgesloten in de Tower van Londen hangt hen executie boven het hoofd, tenzij ze de Eed van Trouw afleggen.
Terwijl de Reformatie aan kracht wint, wordt Sir Thomas Cromwell steeds machtiger als hoofdpropagandist van een nieuwe morele orde. Koninklijk zelfvertrouwen heeft plaatsgemaakt voor twijfel. Henry wordt gekweld door de herinnering aan de geëxecuteerde Thomas More en koningin Anna Boleyns onzekerheid grenst aan paranoia. Haar echtgenoots affaires gaan door en een poging om haar dochter Elizabeth te verloven met een Frans lid van de koninklijke familie wordt geweigerd.
Thomas Cromwells meedogenloze 'hervormingen' verspreiden paniek in de steeds kwetsbaardere katholieke kerk. Anna Boleyn heeft nachtmerries dat haar positie aan de zijde van de koning bedreigd wordt door het bestaan van de voormalige koningin Katherine en haar dochter Mary. Intussen houdt Henry zich bezig met droevig nieuws en een gelukkige ontmoeting.
Op Henry's bevel wordt Jane Seymour hofdame voor Anna Boleyn, tot ongemak en wantrouwen van de koningin. Als Henry ernstig gewond raakt bij een steekspel, gaan alle gedachten naar wie hem moet opvolgen. Er zullen vergaande gevolgen zijn indien Anna's zwangerschap geen gezonde zoon zal opleveren.
Anna heeft een zoon verloren en hiermee haar laatste kans op een duurzaam huwelijk met Henry. De liefde van de koning verschuift trouwens: de familie Seymour krijgt kamers aan het hof en lijkt de Boleyns als koninklijke favorieten te vervangen. Het hof keert zich tegen Anna die beschuldigd wordt van overspel. Verdachte vrijers en Anna zelf worden gearresteerd. Ze worden allemaal, inclusief de koningin, ter dood veroordeeld.
Einde en begin. Wanneer Anna Boleyn op haar dood wacht, vertraagd door de late aankomst van de beul, bezoekt Henry Jane Seymour en vraagt haar ten huwelijk. Door zijn huwelijk met Anna nietig te verklaren, wordt hun dochter Elizabeth een bastaard en kan geen troonopvolger meer zijn - hetgeen de weg baant voor een legitieme erfgenaam uit zijn huwelijk met Jane. Henry begint dit gedenkwaardige moment met een geweldig ontbijt waarbij een schotel wordt opgediend die alleen voor een koning gereserveerd is: een prachtig geroosterde zwaan.
alt Text

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.