background
Tudors, The

Tudors, The

Inbegrepen bij Movies & Series

10 afleveringen | Drama, Romantiek | 2007 | 60 min |     | Beschikbaar t/m 31-05-2018

Koning Hendrik VIII, de jonge, ambitieuze vorst van Engeland, maakt zich op voor oorlog met Frankrijk. Zijn machtige kanselier, kardinaal Wolsey, gebruikt echter zijn diplomatieke overredingskracht om de koning hiervan te weerhouden en stelt voor dat hij een vredesverdrag sluit. De rust aan het thuisfront is in gevaar wanneer de koning ontdekt dat Elizabeth Blount, de jonge en mooie hofdame van zijn koningin, Catharina van Aragon, in verwachting is van zijn kind.
Terwijl er onrust ontstaat bij zijn vertrouwelingen aan het hof alsook overzee, laat Hendrik de hertog van Buckingham executeren wegens verraad. Tegenover Frans, Koning van Frankrijk, voelt Hendrik zich verraden en vernederd. Hij viert de geboorte van zijn eerste zoon Hendrik Fitzroy.
De koning wordt voor het eerst geconfronteerd met twee machtige invloeden: een politieke in de vorm van de Koning van Spanje, Keizer Karel V, de neef van Katherine van Aragon. En een romantische in de vorm van de verleidelijke Anne Boleyn.
Door zijn obsessie voor Anne en zijn verlangen naar een legitieme erfgenaam, wordt de Koning gedwongen stappen te ondernemen tegen de Koningin. Ondertussen begint de vader van Anne een samenzwering tegen Kardinaal Wolsey.
Anne's sluwe weigering om de maîtresse van de Koning te worden, sterkt zijn verlangen om haar te trouwen ondanks dat het onmogelijk lijkt om zijn huidige huwelijk te laten ontbinden.
De persoonlijke en politieke allianties blijven verschuiven aan Hendriks hof. De konings vertrouwen in zijn rol als monarch groeit met de dag, evenals zijn betovering door de jonge Anna Boleyn. Tot grote frustratie van de koning en ondanks kardinaal Wolsey's invloed en pogingen, lijkt de katholieke kerk geen vooruitgang te kunnen boeken met Hendriks scheidingsaanvraag. Dit draagt bij aan het groeiende ongemak dat de steeds kwetsbaar wordende Wolsey ervaart.
Honger en de pest laten verwoestingen achter in alle lagen van de bevolking.Hendrik is blij met het nieuws dat Anne de dodelijke ziekte heeft overleefd.
De speciale gezant van paus Clemens arriveert in Londen om de zitting te leiden waarin wordt besloten over de wetmatigheid van Hendriks huwelijk met Catharina van Aragon. De uitspraak in deze rechtszaak zal verstrekkende gevolgen hebben: de toekomst van koning Hendriks amoureuze relatie met Anna Boleyn, kardinaal Wolsey's carrière en invloed en Engelands relatie met Rome staan allemaal op het spel.
De val van kardinaal Wolsey verloopt snel en meedogenloos. Zijn functie en macht worden hem ontnomen en hij wordt van het hof verbannen naar een plek ver van zijn geliefde koning. Zijn onwaarschijnlijke opvolger is Sir Thomas More, een man die verschilt van de arrogante Wolsey op alle fronten, behalve één: zijn trouw aan Hendrik.
Kardinaal Wolsey is gevallen, maar nog niet gebroken. Hoewel hij in ballingschap leeft, zoekt hij op het laatste moment steun bij zijn oude rivale, koningin Catharina. Omdat ze zich in een soortgelijke situatie bevindt als de gevallen kardinaal, stemt ze schoorvoetend in met zijn plan. De nieuwe adviseurs van de koning krijgen echter lucht van het complot en Wolsey moet de ultieme prijs betalen.
alt Text

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.