background
Carnivale seizoen 1

Carnivale seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series XL

12 afleveringen | Fantasy, Fantasy drama | 2003 | 55 min |     | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

1934, Oklahoma. De Grote Depressie houdt de VS in een economische en sociale wurggreep. Ben Hawkins, een ontsnapte gevangene die gezocht wordt voor moord, sluit zich noodgedwongen aan bij een rondreizend circus dat door de Dust Bowl trekt. De mysterieuze mensen die het circus bevolken, maken een speciale kracht in hem wakker. Terzelfder tijd krijgt Broeder Justin Crowe, dominee in een klein Californisch dorpje, angstaanjagende visioenen die ook zijn speciale kracht weer aanwakkeren. Voor de twee mannen begint een schaakspel tussen Goed en Kwaad, tegen het vergankelijke decor van de nietige mensenwereld...
Door de bizarre zin voor humor van voorman Jones wordt Ben geconfronteerd met een puzzelstukje van zijn verleden. Met zijn mysterieuze overredingskracht slaagt Broeder Justin erin om een van zijn parochianen van een vastgoedtransactie te overtuigen. Sofie begaat een angstaanjagende misstap met haar comateuze moeder Apollonia. Samson, die het circus leidt op laste van het "Management", verandert de reisroute van het gezelschap.
Wanneer de notabelen van het arme stadje Tipton in Oklahoma, weigeren om het circus zijn tenten te laten opslaan, besluit Samson het tijdelijk over een andere, religieuze boeg te gooien. Hij schuift "genezer" Ben naar voren als centrale attractie. Justin krijgt een machtige bondgenoot in zijn strijd tegen de gemeentelijke overheid. Sofie begeleidt Ben bij een tocht naar zijn verleden.
Op weg naar Babylon, Texas, valt het circus ten prooi aan een vreselijke zandstorm, een zogeheten "zwarte sneeuwstorm". Jones heeft zijn handen vol met de muitende "carnies" en wendt zich tot het "Management". Apollonia blijkt niet erg opgezet met de romantische smaak van haar dochter Sofie. Broeder Justin moet een moeilijke keuze maken. Ben wordt door Lodz op de proef gesteld.
Als het circus eindelijk in Babylon, een zo goed als uitgestorven mijnstadje, belandt, probeert Samson het moreel van de troepen weer op te krikken door een feestje te geven in de plaatselijke bar. Ben krijgt intussen een verhelderend visioen op de bodem van een mijnschacht. Een bende dronken mijnwerkers veroorzaakt een rel...
Na de moord op Dora Mae zinnen de circuslui op wraak. Daarbij hanteren ze een even bevreemdend als duister ritueel. Na zijn donkere avontuur wordt Ben opgewacht door Lodz, die hem opnieuw bij de kudde verwelkomt. Broeder Justin besluit intussen dat de tijd rijp is voor een tocht naar eender welke bestemming en hij belandt ergens in de wildernis. Niet veel later wisselt hij kampvuurverhalen uit met een groepje zwervers. Eén van hen zal zijn leven ingrijpend veranderen...
Terwijl Broeder Justin zijn "geboorterecht" herontdekt aan de oevers van een rivier, krijgt zijn zus Iris onverwachte hulp van een attente radioreporter, die hun goede boodschap wil helpen verspreiden. Na hun recente tragische tegenslag plegen Rita Sue en Stumpy overleg over hun toekomst bij Carnivàle. Ben en Ruthie gaan op jacht naar slangen voor haar act. Libby en Sofie zien sterren aan de westelijke horizon...
Wanneer Samson Ben erop uitstuurt om een nieuwe attractie te strikken voor hun circus, loopt hij een zekere Phineas Boffo tegen het lijf, van oudsher een rivaal van Carnivàle. Lodz vindt dat Samson Ben niet had moeten wegsturen. Sofie overweegt een verandering van loopbaan. Tommy Dolan wil helpen met de zoektocht naar Broeder Justin. De getormenteerde predikant wordt intussen behandeld voor zijn "religieuze opwinding".
Ben probeert de gruwelijke visioenen uit zijn dromen te vermijden door wakker te blijven, maar het slaapgebrek eist zijn tol. Samson probeert wat geld in het laatje te brengen door enkele beproefde bedriegerijen nieuw leven in te blazen. Lodz waarschuwt Ben voor de mogelijke gevaren als hij zijn "talent' niet gebruikt. Sofie maakt zich zorgen dat haar moeder de greep op de werkelijkheid aan het verliezen is. Ben is in de ban van de act van Ruthie, de slangenbezweerster. En de act van Lodz, de helderziende, krijgt een mysterieus zetje...
Carnivale follows a traveling carnival as it wends its way across the Dust Bowl, focusing on a mysterious 18-year-old fugitive with hidden talents who is taken in by the carnival, and the charismatic, shadowy evangelist who will ultimately cross his path. The 12-episode dramatic series takes place at a time of worldwide unrest, with evil on the rise around the globe and the Great Depression wreaking economic and social havoc here at home. EPISODE 10: Brother Justin returns to Mintern to chart out a new direction for his ministry. At t he Carnivàle, Samson's loss is Lodz's gain; Libby catches on to her mother's deception; Sofie accuses Apollonia of "breaking the rules"; Ben and Samson come up empty in search of information about.
Lodz krijgt de zegen van het Management en bedenkt een gewiekst plannetje om Ben te "bereiken", nu hij zich kwetsbaar heeft opgesteld tegenover Ruthie. Rita Sue steekt Catalina de loef af in de Gay Paree tent. Sofie legt de kaarten voor Stumpy en wat ze ziet, bevalt haar allerminst. Ben ontdekt dat niet alle wonden makkelijk geheeld kunnen worden. In Mintern maakt Eerwaarde Balthus zich zorgen over de invloeden rond Broeder Justin en over de beschuldigingen die Tommy Dolan openbaar dreigt te maken. Maar Iris bewijst dat ze tot alles in staat is om haar broer te helpen bij zijn roeping.
Ben komt voor een kwestie van leven en dood te staan en hij vraagt Lodz om raad. Hij komt voor de eerste keer rechtstreeks in contact met het "Management". Stumpy en Rita Sue gooien het op een akkoordje met elkaar - en met Jonesy - om hun huwelijk te redden. Wanneer de arm der wet zich plots bij Carnivàle vertoont, haalt Samson voor Ben de kastanjes uit het vuur. Sofie wreekt zich op Libby en Jonesy, maar haalt zich daarmee de woede van Apollonia op de hals. In Mintern beschouwen Eerwaarde Balthus en Broeder Justin de grootste zonde die Balthus ooit beging. Justin vraagt zich af of zijn parochie gered dan wel verdoemd zal worden.
Carnivale seizoen 1

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.