background
Grey's Anatomy seizoen 5

Grey's Anatomy seizoen 5

Inbegrepen bij Movies & Series

24 afleveringen | Drama, | 2008 | 41 min |   | Beschikbaar t/m 30-06-2018

Meredith en Derek komen erachter dat 'lang en gelukkig' niet simpel is. Cristina heeft een oogje op een militaire arts die binnenkomt met een gewonde patiënt. Het hoofd en z'n staf zijn overdonderd door het nieuws dat Seattle Grace niet langer in de nationale ranglijst van academische topziekenhuizen staat.
Meredith en Derek komen erachter dat 'lang en gelukkig' niet simpel is. Cristina heeft een oogje op een militaire arts die binnenkomt met een gewonde patiënt. Het hoofd en z'n staf zijn overdonderd door het nieuws dat Seattle Grace niet langer in de nationale ranglijst van academische topziekenhuizen staat.
Een lekke leiding leidt tot een zondvloed en veroorzaakt een ravage in Seattle Grace. Het hoofd probeert nieuw beleid te implementeren. George herkanst z'n examen. Tot hun verbazing probeert Derek de huisgenoten Meredith's huis uit te werken.
Meredith raakt in paniek als Derek haar moeders oude dagboek vindt. Callie schiet in de stress in de aanloop naar haar eerste echte date met Erica. Cristina komt terecht in een deel van het ziekenhuis dat zij en haar collega's nog nooit gezien hebben.
Bailey leidt een team van chirurgen bij een 'dominoprocedure', waarbij de ene ingreep volgt op de vorige. Derek krijgt alle krediet voor een studie over hersentumoren die hij samen met Meredith gedaan heeft. Lexie zet alles in de strijd om George een oogje op haar te laten krijgen. Sloan geeft een wanhopige Callie liefdesadvies.
Om Bailey de beste algemeen chirurg van Seattle Grace te laten worden, geeft het hoofd haar nieuwe verantwoordelijkheden en krijgt zij de opdracht de inoperabele tumor van een meisje weg te halen. Het nieuwe hoofd trauma, Owen Hunt, zet z'n vraagtekens bij de methodes van de artsen en de bekwaamheden van de chirurgen in opleiding.
Het hoofd maakt bekend dat een van de artsen in opleiding een solo-operatie krijgt toegewezen. Door het nieuws ontstaat er een hevige concurrentiestrijd. Derek vraagt Bailey om raad als hij voelt dat Cristina zich bemoeit met zijn relatie met Meredith. Erica ontdekt een schokkende band tussen een van haar chirurgen in opleiding en een patiënt die ze al lang kennen.
Een oude vriendin van Meredith, Sadie, krijgt een stageplaats in Seattle Grace, maar de vrienden van Meredith zijn niet bepaald aardig voor haar. Lexie betrekt haar mede-leerlingen bij geheimzinnige, onorthodoxe chirurgische opleidingssessies. Een nieuwe chirurg, Virginia Dixon, brengt regels en orde in de OK.
Meredith, Cristina en Bailey schieten Lexie en Sadie te hulp als een chirurgische routine-ingreep vreselijk in de soep loopt. Owen en Derek behandelen een man die ernstig gewond is tijdens het slaapwandelen en Mark stelt de geschrokken dochter van de slaapwandelaar gerust.
Cristina is de eerste leerling die een solo-operatie krijgt toegewezen, maar moet het laten afweten en een vervanger uitkiezen. Mark doet een geavanceerde ingreep om het spraakvermogen van een patiënt te herstellen. Callie komt er niet achter of Sadie alleen maar aardig of flirterig is.
Bailey werkt samen met de nieuwe kinderchirurg van Seattle Grace, dr Arizona Robbins, om het leven van een haar dierbaar patiëntje te redden. De opname van een ter dood veroordeelde gevangene maakt Derek boos en stelt de vriendschap tussen Meredith en Cristina op de proef. Callie en Sloan werken samen ter afleiding van hun respectievelijke verliefdheid op Sadie en Lexie. Izzie vertelt Alex dat ze iets heeft met Denny.
Dereks moeder, Carolyn, duikt ineens op in Seattle en ontmoet Meredith voor het eerst, terwijl Mark probeert zijn relatie met Lexie voor haar te verbergen. De ter dood veroordeelde patiënt wil z'n organen doneren aan de patiënt van Bailey en Arizona. Owen en Cristina proberen voor het eerst een date te plannen.
Bailey is ten einde raad als de toestand van een patiënt steeds slechter wordt. Iedereen doet z'n best om een orgaandonor voor de jongen te vinden, zo ook Meredith, die de wens van een ter dood veroordeelde patiënt overweegt om vóór z'n executie te sterven. Door een verwonding belandt Mark in een compromitterende positie in de OK. Cristina probeert onbeholpen Owen te mijden.
Nu Derek de verlovingsring heeft, zoekt hij naar de perfecte manier om Meredith ten huwelijk te vragen. Lexie wil dat Mark hun relatie openbaar maakt. Bailey, die zich gesterkt voelt door haar recentelijke prestaties en door dr Dixon, denkt na over een nieuwe stap in haar carrière.
Addison, Naomi en Sam brengen de verzwakte Archer snel naar Seattle Grace en roepen de hulp van hun oude vrienden Derek en Mark in om zijn leven te redden. Izzie gebruikt haar collega's in een educatief spel voor de stagiairs. Owen komt een oude vlam tegen.
Dereks zelfvertrouwen loopt een ongekende deuk op tijdens een confrontatie met Addison over wat het beste is voor hun stervende, zwangere patiënte. Cristina twijfelt aan de vaardigheden van een bekende chirurge nadat ze faalt tijdens een standaard ingreep. Bailey, die heeft besloten voor een beurs in de kindergeneeskunde te gaan, is zeer teleurgesteld over de bepaald niet geweldige aanbevelingsbrief van het hoofd.
Als Derek er achterkomt dat het merendeel van z'n patiënten is overleden, besluit hij ermee op te houden, maar daar wil Meredith niets van weten. Bailey en het hoofd kibbelen met elkaar over de beurs voor kindergeneeskunde totdat Adele tussenbeide komt. Izzie's stagiairs ontdekken onrustbarende feiten over een 'Patiënt X', zonder te weten dat de dossiers die ze bekijken van Izzie zijn.
Als het Dereks collega's niet lukt Derek weer aan het werk te krijgen, moet Meredith de kracht vinden om hem over te halen. Het hele ziekenhuis is in rep en roer als Mark een zeldzame gezichtstransplantatie uitvoert. Cristina krijgt eindelijk haar eerste solo-operatie, maar is meer bezig met de behoeften van haar vrienden. Izzie doet haar best om haar aandoening geheim te houden.
De spanning is te snijden in Seattle Grace als alle ogen zijn gericht op Derek, die begint aan de eerste operatie na z'n inzinking. Ook wordt er gekeken naar Izzie, die een moeilijke operatie moet ondergaan. Owen heeft weer last van z'n posttraumatische stressstoornis, waarbij Cristina gewond raakt en waardoor ze allebei getraumatiseerd raken.
Terwijl Izzie een zware kankerbehandeling ondergaat, stort ze zich op de organisatie van de bruiloft van Derek en Meredith. Callie stelt Arizona als haar vriendin voor aan haar vader, die daar niets van wil weten. George levert uitstekend werk bij een spoedeisende behandeling als Alex volledig verstijft. Owen zoekt hulp voor z'n posttraumatische stressstoornis.
Grey's Anatomy seizoen 5

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.