background
Life

Life

Inbegrepen bij Movies & Series

10 afleveringen | Documentaires, Natuur | 2009 | 48 min |   | Beschikbaar t/m 30-03-2018

Het valt nauwelijks te bevatten welke buitengewone dingen bepaalde dieren en planten moeten doen om te overleven en zich voort te planten. Het levert onthutsende beelden op, vastgelegd tegen 1.000 frames per seconde. Zoals kapucijnerapen die palmnoten opensplijten met stenen "hamers"; nijlpaarden die opspringen uit het water of kameleons die de prooi uit een spinnenweb stelen. Sprint mee met jachtluipaarden die samenwerken om struisvogels te verschalken. Zie hoe dolfijnen hun vis vangen in perfecte cirkels van kolkend water. Zwem mee met een zeehond die tussen het ijs van Antarctica aan een orka probeert te ontkomen...
IJsvlaktes of woestijnen, reptielen en amfibieën hebben hun eeuwenoude, koudbloedige overlevingsplan gecombineerd met vaak vernuftige gedragsaanpassingen om zelfs de meest onherbergzame plekken op de planeet te bedwingen. Met hun jagerstalent, buitengewone camouflagetechnieken, listigheid en ongeëvenaarde fysieke weerbaarheid, slagen ze erin om te gedijen waar zoogdieren en vogels zich niet eens wagen. Maak kennis met Komodovaranen die op buffels jagen, uiterst giftige zeeslangen die zich in grotten voortplanten en hagedissen die letterlijk over water kunnen lopen...
Zoogdieren regeren de aarde. Het waarom ziet u in deze aflevering. Nieuwe filmtechnieken brengen op extreme locaties immers gedragingen aan het licht die voorheen onmogelijk te filmen waren. Vlieg mee met één van de grootste migraties op onze planeet: tien miljoen vleermuizen die vanuit het Congobekken naar Zambia trekken om zich te goed te doen aan een paar speciale bomen. Wees getuige van een bijeenkomst van 30 ijsberen die een walviskarkas verorberen. En ruim baan voor het grootste duel ter wereld: twee mannelijke bultruggen die strijd leveren voor een vrouwtje.
Vissen kunnen vliegen, elektriciteit gewaarworden, met een snelheid van bijna 200 km per uur zwemmen en zelfs op het land wandelen. In de zeven wereldzeeën zijn de vissen de baas. Ze bestaan in alle soorten en maten, van de majestueuze maar gevaarlijke pijlstaartrog tot het romantische zeepaardje. We maken een spectaculaire reis over uitgestrekte oceanen, bezoeken koraalriffen en duiken naar onpeilbare diepten.
Vogels kunnen zich uitstekend aanpassen aan hun omgeving. Het zijn niet alleen specialisten in spectaculair stunt- en vliegwerk, ze kunnen ook fenomenale afstanden overbruggen. Met gebruik van revolutionaire filmtechnieken vliegen we als het ware mee met de meesters van het luchtruim en maken we kennis met hun ongelofelijke diversiteit en vaak onthutsende gedragspatronen: fregatvogels die hun piratenlook alle eer aandoen, flamingo's die met duizenden rond de Afrikaanse meren dansen, kolibri's die duizelingwekkende acrobatieën uithalen. Onzichtbaar voor het menselijk oog, maar niet voor de camera.
Insecten vormen de meest diverse dierengroep op onze planeet. Het grote geheim achter hun succes is hun unieke aanpassingsvermogen en... een pantser dat alle zachte delen beschermt. Hoewel ze over schrikbarend wapentuig beschikken, kunnen ze verrassend teder uit de hoek komen en erg gesofisticeerd gedrag aan de dag leggen. Verover het luchtruim aan de zijde van miljoenen Mexicaanse monarchvlinders. Zie hoe een kever kokende chemicaliën uitstort over zijn vijanden. Sluit je aan bij een marcherende mierenkolonne. En breng een avontuurlijk dagje door met één van de allersierlijkste insecten: de libel.
Elke dag opnieuw wordt in de jungles, steppes, woestijnen en bevroren ijsvlaktes genadeloos strijd geleverd. Duels worden bevochten, gewonnen en verloren. Aan de ene kant staan de vleeseters, aan de andere hun prooien. Jachtluipaarden bundelen hun krachten om een struisvogel neer te halen. Een piepkleine hermelijn bindt de strijd aan met een konijn dat tien keer groter is dan hijzelf. De jongen van een zeeolifant worden door een orka uit hun ploeterbad gesleurd. Een eekhoorn geeft een ratelslang het nakijken. En een vleermuis slaat toe in de vlucht, gefilmd tegen 2.000 frames per seconde.
Gewapend met speciaal ontworpen, hoogtechnologische onderwatercamera's daalt Life af naar de diepste diepten van onze oceanen, naar plaatsen die nog nooit eerder werden verkend. In dit onherbergzame habitat doet het team verbijsterende ontdekkingen en stuiten ze op enkele van de bizarste diersoorten die onze planeet bevolken. We zijn getuige van een samenkomst van duizenden monsterlijke spinkrabben, een jachtpartijtje van 250 reusachtige octopussen en de zelfopoffering van een inktvismoeder, die zichzelf vrijwillig uithongert om haar jongen te laten overleven.
De drama's die zich afspelen in de plantenwereld vallen onmogelijk waar te nemen met het blote oog. Wie wil zien waarom planten de meest agressieve, opportunistische en egoïstische organismen ter wereld zijn, moet zijn toevlucht zoeken in moderne filmtechnieken, zoals timelapsefotografie, waarbij de gebeurtenissen tegen een erg versneld tempo worden weergegeven. Deze aflevering bevat unieke beelden van hoe de venusvliegenvanger of zonnedauw zijn prooi uitzoekt en verschalkt, hoe sommige planten hun zaden als kanonskogels afvuren en hoe de snelst groeiende plant ter wereld meer dan een halve meter per dag omhoog kan "schieten".
Primaten of zogenaamde mensapen zijn buitengewoon intelligent. Tijdens hun lange leven houden ze zich bezig met probleemoplossing, communicatie, werktuiggebruik en intieme sociale interactie. In Congo maken we kennis met een hechte groep laaglandgorilla's die wordt aangevoerd door een indrukwekkende zilverrug. Zijn borstgeklop zendt schokgolven door het oerwoud die kilometers ver te horen zijn. In Thailand zien we hoe vrouwelijke Phayre-langoeren elkaar verdringen om te mogen babysitten voor pasgeborenen. En wanneer duizend opgewonden bavianen slaags geraken, maak je je best zo snel mogelijk uit de voeten...
alt Text

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.