background
Grey's Anatomy seizoen 2

Grey's Anatomy seizoen 2

Inbegrepen bij Movies & Series

27 afleveringen | Drama | 2005 | 41 min |   | Beschikbaar t/m 30-06-2018

Meredith en Cristina bespreken hun relatieproblemen in de Emerald City Bar, maar aan hun klaagzang komt abrupt een einde wanneer Joe, de barman, plots ineenzakt. Afdelingschef Webber herstelt intussen van zijn hersenoperatie en hij stelt een van de chirurgen aan als zijn interimaris, iets waar een andere chirurg het erg moeilijk mee heeft. Aan George geeft hij de opdracht hem op de hoogte te houden van de ziekenhuisroddels. Meredith, die totaal in de put zit, komt meer te weten over de relatie tussen Derek en Addison. En een verwarde Cristina probeert knopen door te hakken wat haar relatie met Dr. Burke betreft.
Wanneer een gezin na een zwaar ongeval in het Seattle Grace Hospital belandt, stelt Alex vast dat hun verwondingen maar het topje van de ijsberg zijn. Terwijl Dr. Webber herstelt van zijn hersenoperatie, vraagt zijn vrouw zich af hoe het nu verder moet met hun huwelijk.
Langbewaarde geheimen komen op pijnlijk publieke wijze bovendrijven wanneer de moeder van Meredith, die aan Alzheimer lijdt, in het Seattle Grace ziekenhuis wordt opgenomen voor een medische ingreep. Er is ook angstwekkend nieuws over Cristina's gezondheid.
De zieke Cristina blijkt zelf een erg moeilijke patiënte te zijn en een bezoekje van haar moeder brengt daar niet veel verbetering in. Ook Dr. Ellis Grey, de moeder van Meredith, stelt het geduld van de medische staf danig op de proef. Jeremiah, een patiënt met cystische fibrose, zou baat hebben bij de medische kennis van Dr. Addison Shepherd, maar haar betrokkenheid bij zijn operatie zou haar langverwachte vertrek uit Seattle Grace vertragen en zodoende de relatie tussen Meredith en Derek nog langer op de proef stellen.
Meredith en Dr. Shepherd hebben aan hun medische kennis alleen niet genoeg wanneer de fanatiek-religieuze vader van een jonge vrouw haar verbiedt om een levensreddende operatie te ondergaan. Om het leven van hun patiënt te redden, moeten George en Alex opereren in allesbehalve optimale omstandigheden. Voor Derek breekt het ogenblik aan om te kiezen tussen de twee vrouwen in zijn leven.
Meredith wacht zenuwachtig af welke beslissing Derek uiteindelijk gaat nemen, maar haar gepieker wordt ruw verstoord door een toevloed van zwaargewonde slachtoffers van een treincrash. Onder hen: Bonnie en Tom, twee passagiers die gespietst zijn door dezelfde metalen paal. Addison Shepherd is vol lof over Izzies potentieel, maar blijft zij trouw aan haar vriendin Meredith of kiest ze voor haar carrière?
De medische staf van Seattle Grace - Cristina, Izzie en Meredith voorop - blijkt mateloos gefascineerd door het geval van Shane, een mannelijke patiënt die alle symptomen van een schijnzwangerschap lijkt te vertonen. Een jonge patiënte van Alex leert hem hoe hij zijn gevoelens voor Izzie beter kan uiten.
De professionele relatie van Derek en Addison Shepherd wordt zwaar op de proef gesteld wanneer een van hun beste vrienden hen opzoekt in Seattle Grace voor een radicale, preventieve ingreep tegen borst- en eierstokkanker. George heeft het intussen erg moeilijk met de attitude van een patiënt die helemaal niet blij lijkt met het feit dat hij een val van vijf verdiepingen overleefde. Een bejaarde man die verneemt dat zijn vrouw nog maar enkele maanden te leven heeft, treft een moeilijke beslissing. Cristina en Burke testen of ze geschikt zijn voor een 'normaal' afspraakje en Chief Webber is ontgoocheld in een carrièrezet van Bailey, tot hij hoort waarom.
Thanksgiving ligt voor iedereen - dokters en co-assistenten - gevoeliger dan ze zelf willen toegeven. Izzie plant een groot feestmaal in Merediths huis, maar ze is helemaal niet zeker wie van de genodigden uiteindelijk zal opdagen. George moet tegen wil en dank deelnemen aan de traditionele kalkoenenjacht van zijn niet bijster verfijnde familie en Meredith behandelt een patiënt die al 16 jaar ligt te vegeteren.
Tot haar afgrijzen stelt Meredith vast dat haar "one night stand" in het ziekenhuis moet opgenomen worden met een pijnlijk geval van priapisme. Een vrouw die in verwaching is van een vijfling ziet haar risicozwangerschap nog meer bemoeilijkt door tal van medische complicaties, en Izzie raakt gefrustreerd door Alex' 'tekortkomingen'.
Cristina Yang kan weinig begrip opbrengen voor Constance Ferguson (een speciale gastrol van Rosanna Arquette), een gevangene die haar gezondheid op het spel zet om aan eenzame opsluiting te ontsnappen. De co-assistenten houden een oogje in het zeil bij de premature vijfling en hun uiteeenlopende gezondheidsproblemen. Wanneer Izzies onvrede met Alex het kookpunt bereikt, besluit Dr. Addison Shepherd haar een erg pijnlijk lesje te leren.
Een jongetje heeft een nieuw hart nodig maar lijkt het eigenlijk niet te willen. Zijn behandeling leidt tot een filosofische discussie tussen Burke en Yang. Terwijl de andere co-assistenten hun krachten bundelen om Alex te helpen bij de herkansing voor zijn examen, herinnert Meredith Izzie aan de ware betekenis van Kerstmis. Ondanks de verzoening met zijn vrouw blijkt Derek niet echt in een feeststemming.
Het lijkt erop alsof het Izzie eindelijk lukt om Alex uit haar hoofd kan zetten, wanneer er iets klikt tussen haar en Denny Duquette, een patiënt die op een harttransplantatie wacht. George behandelt Bex, een jonge hermafrodiet.
De waarheid komt er bekaaid vanaf wanneer zowel Meredith als Cristina elkaar iets voorliegen over de toestand van hun respectieve relaties. George krijgt de weinig benijdenswaardige taak om een bejaarde patiënt uit het ziekenhuis te ontslaan. De man is weliswaar genezen, maar hij weigert Seattle Grace te verlaten. Alex verneemt de uitslag van zijn herexamens.
De verplegers en verpleegsters van Seattle Grace Hospital gaan in staking en de dokters zijn op zichzelf aangewezen. Wanneer Meredith per ongeluk een bejaarde patiënte reanimeert, wordt haar misstap aan het licht gebracht door haar vrienden. Izzie moet een zwangere tiener behandelen.
Wanneer Seattle Grace een explosief medisch geval krijgt voorgeschoteld, vreest Meredith dat het wel eens een uitzonderlijk hachelijk dagje zou kunnen worden. Omdat de situatie levensbedreigend is voor iedereen die zich in de operatiezaal bevindt, kondigt Burke 'Code Zwart' af.
Ondanks de inspanningen van de medische staf van Seattle Grace, escaleert de 'Code Zwart'-situatie.
Een gezamenlijke kennis van Derek en Addison komt in Seattle wat olie op het vuur gooien. Burke ontdekt Cristina's geheim. Meredith brengt een bezoekje aan haar moeder en wordt met nog een paar andere onfrisse familiezaakjes geconfronteerd.
Er zit een haar in de boter tussen Meredith en George. Bailey, die technisch gezien nog steeds met bevallingsverlof is, behandelt Addison voor een ongewone vrouwenzaak en het verbaast Alex dat Izzies toenemende aandacht voor Denny hem jaloers maakt.
Het blijkt bepaald Cristina's dagje niet wanneer Bailey haar opdraagt om voor haar baby te zorgen. Derek en Addison maken de balans op van hun relatie en Denny blijft een doorn in het oog van Alex, die weer toenadering zoekt tot Izzie.
Grey's Anatomy seizoen 2

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.