background
Grey's Anatomy seizoen 1

Grey's Anatomy seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series

9 afleveringen | Drama | 2004 | 41 min |   | Beschikbaar t/m 30-06-2018

"Grey's Anatomy" volgt de belevenissen van vijf nieuwe co-assistenten in het Seattle Grace Hospital, veruit het veeleisendste stagepakket waar je als chirurg in spe voor kunt opteren. Gisteren waren Meredith Grey, Cristina Yang, Izzie Stevens, George O'Malley en Alex Karev nog studenten, maar vandaag is het bittere ernst. De praktijkervaring die ze opdoen als kersverse dokters is vaak een zaak van leven en dood, en alsof dat al niet belastend genoeg is, krijgen ze ook in hun persoonlijke levens met ups en downs af te rekenen...
Een jonge vrouw is het slachtoffer van een brutale aanranding en haar leven bengelt aan een zijden draadje. Meredith vreest voor het leven van een pasgeboren baby en neemt risico's die haar carrière op het spel kunnen zetten. De andere co-assistenten ondervinden dat hun job meer inhoudt dan het etaleren van medische kennis.
In Seattle vindt de jaarlijkse race tussen fietskoeriers plaats en de spoedafdeling zit al snel vol met tal van geblesseerden. De co-assistenten proberen elkaar de indrukwekkendste gevallen af te snoepen. Op een hoger niveau gaan Derek en Burke in de clinch voor de baan van hoofdarts, en terwijl Derek zijn romantische verovering van Meredith voortzet, begint een patiënte aan te pappen met George.
Cristina's kennismaking met een patiënte die zelf ooit als verpleegster werkte in Seattle Grace, laat een onuitwisbare indruk op haar na. Derek en Meredith behandelen een bouwvakker die op miraculeuze wijze een ongeval overleefde maar nu enkele loodzware beslissingen moet treffen met betrekking tot zijn toekomst. Wanneer een patiënt Izzie herkent van een advertentie voor lingerie, wordt in het ziekenhuis duchtig over haar geroddeld.
Een uitgeputte Meredith vreest dat ze geflaterd heeft tijdens een operatie en dat die fout het einde van haar carrière zou kunnen betekenen. Izzies plannetje om een feestje te organiseren voor haar nieuwe vriendje gaat compleet de mist in en Alex heeft zijn handen vol met een patiënt die verslaafd is aan pijnstillers.
Alex weet het vertrouwen te winnen van Annie, een nerveuze patiënte met een gigantische tumor, maar krijgt even later - door eigen toedoen - het deksel op de neus. Derek kiest Meredith als zijn assistente in het dossier van een bejaarde Parkinson-lijder die misschien moet geopereerd worden, maar Bailey, die gekant is tegen hun relatie, wil haar het leven zo zuur mogelijk maken. Dat zorgt uiteraard voor hoogoplopende spanningen tussen Burke en Shepherd.
Ondanks hun verwoede pogingen, slagen Derek en Meredith er niet echt in om hun nachtje bij haar thuis verborgen te houden. Hun verwilderde uiterlijk liegt er namelijk niet om. Bailey eist dat Meredith een einde maakt aan hun relatie. George verdenkt een anesthesist ervan dat hij drinkt tijdens de werkuren maar hij durft zijn vermoedens niet te uiten. Alex behandelt een oude schoolvriend die zelfverminking hoog in het vaandel draagt, Izzies vriend neemt radicale maatregelen opdat ze meer tijd samen zouden kunnen doorbrengen en Cristina lijkt een griepje opgelopen te hebben.
Meredith kan steeds moeilijker verkroppen dat ze zo weinig weet over Dereks privéleven. Alex behandelt Devo, een patiënte wier geloofsovertuiging haar genezing in de weg staat. Izzie twijfelt of ze opnieuw contact moet zoeken met haar vervreemde moeder. Zoey, een zwangere veertiger met kanker, wil Cristina's medische raad in de wind slaan, en zowat iedereen staat versteld van Cable, een patiënt die behandeld wordt voor zijn toevallen en denkt dat hij helderziende is.
Wanneer een SOA verscheidene personeelsleden treft, belegt afdelingshoofd Webber een vergadering. Terzelfder tijd vertrouwt hij Dr. Shepherd toe dat hij zich zorgen maakt over zijn eigen gezondheid. Izzie en Cristina zien met lede ogen toe hoe de vrouw en dochter van een zieke man ruziën over zijn behandeling. Burke behandelt Bill, zijn vriend van de universiteit, en stelt een diagnose die vragen oproept over het gedrag van diens vrouw. In de finale aflevering van het eerste seizoen groeien Meredith en Derek steeds dichter naar elkaar toe, maar dan ontploft er plots een emotionele bom.
Grey's Anatomy seizoen 1
Anderen keken ook:

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.