background
Six Feet Under seizoen 1

Six Feet Under seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series XL

13 afleveringen | Drama, Komedie | 2001 | 55 min |     | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

Maak kennis met de Fishers. Wanneer de patriarch overlijdt bij een bizar ongeval, komt de familie samen om te rouwen en over het lot van de begrafenisonderneming te beslissen. Nate vliegt over uit Seattle, waar hij voor een organische kruidenierszaak werkt. De dood van zijn vader is de minste van zijn zorgen. Het is vooral zijn moeder, Ruth, die het moeilijk heeft met zijn plotse dood. Vooral omdat ze een affaire had met haar kapper, Hiram. David, een heimelijke homo, hielp altijd mee in de familiezaak, maar ontdekt dat zelf beslissingen nemen minder evident is. Claire, de jongste van de clan, is volop aan het puberen. Naast alle persoonlijke problemen die de gezinsleden doormaken, krijgen ze ook af te rekenen met een keten van begrafenisondernemingen die hen koste wat kost wil uitkopen.
Chandler Swanson duikt in het zwembad, maar komt niet meer aan de oppervlakte. Hij laat een vrouw en dochtertje na. Het testament van Nathaniel Fisher wordt voorgelezen. Zijn vrouw Ruth krijgt de levensverzekering, aandelen en geld. Nate en David erven de begrafenisonderneming. Claire krijgt leergeld voor de universiteit, maar ze overweegt haar aandeel in te ruilen voor harde contanten. Terwijl Nate probeert om de weduwe van Swanson zo goed en zo kwaad als dat gaat te helpen, ontdekt hij een paar zaken over zijn bedrijfstak. Zoals: een kist kun je niet huren. En een gebruikte doodskist mag niet doorverkocht worden...
De Fishers hebben besloten om de zaak te verkopen, maar keren op het laatste moment op hun beslissing terug omdat Nate het erg moeilijk heeft met Gilardi. Claire neemt op interessante wijze weerwraak op Gabe voor het verspreiden van valse geruchten. Ook Gilardi neemt wraak. Hij wil aan de andere kant van de straat een begrafenisonderneming openen als goedkoop alternatief voor Fisher & Sons. Het pand dat hij op het oog heeft, gaat echter op mysterieuze wijze in vlammen op. Heeft het iets te maken met de stoeipartij van Nate en Brenda?
De Fishers vragen zich af of Claire misschien iets te maken had met de brand aan de overkant van de straat. Nate heeft Brenda uitgenodigd voor een etentje, maar een en ander verloopt niet zoals gepland. Ook op professioneel vlak zit hij met de handen in het haar: er ontstaat een vete tussen de familie van een overledene en de bende waartoe hij behoorde. David probeert zichzelf te vermannen om het hoofd te bieden aan Gilardi en zijn problemen met Keith en de klanten.
David probeert de leegte die zijn vader heeft achtergelaten op te vullen. Hij wil diaken worden in de lokale familiekerk, maar dat is niet naar de zin van Keith. Ruth heeft het moeilijk met een groep bezoekers die komt rouwen voor een pornoster. Ze besluit wat meer tijd te spenderen met Claire en ze brengen samen een bezoek aan hun nichten. Nate ontmoet Brenda's ouders, Bernard en Margaret, zonder dat Brenda erbij is. Haar ouders blijken allebei psychiaters te zijn. Hij maakt ook kennis met Brenda's broer Billy, al is het wel op een onorthodoxe manier.
Nate blijft maar verontrustende zaken ontdekken in verband met zijn overleden vader. Dit keer komt hij te weten dat zijn vader zich soms aan ruilhandel waagde bij de begrafenissen. In één bepaald geval ruilde hij zelfs voor een kamertje. Terwijl David een hechtere relatie met zijn kerk begint na te streven, probeert een gescheiden vrouw toenadering te zoeken tot hem. Claire maakt kennis met Billy, de broer van Brenda, en ze blijken het erg goed met elkaar te kunnen vinden.
Billy probeert de relatie tussen Nate en Brenda te saboteren. Ruth nodigt Hiram uit voor een etentje bij de Fishers en ze aanvaardt een baantje in de bloemenwinkel van Nikolai. David heeft een ontmoeting met een ruimdenkende onderpastoor en hij geeft hem zijn stem in de kerkraad. Claire blijft het erg moeilijk hebben met haar studies en met het leven in het algemeen.
Het vlot niet erg met de zaken en Nate en David besluiten een ongebruikte kamer van het pand te verhuren om het verlies te compenseren. Frederico krijgt een lucratief aanbod van concurrent Kroehner en hij overweegt erop in te gaan voor het geld en de ervaring. Claire onderneemt een trektocht door de bergen, al ziet ze er niet bepaald het nut van in.
Claire botst opnieuw op Gabe, maar de omstandigheden zijn niet bepaald optimaal. Zijn broer is gestorven en hij komt samen met zijn moeder naar Fisher & Sons om de begrafenisplechtigheid te regelen. Brenda en Nate doen zich voor als rouwende verwanten en brengen zo incognito bezoekjes aan verschillende plaatselijke begrafenisondernemingen om het niveau van Nates verkoopstechnieken wat op te krikken.
Nate en David gaan op zoek naar een vervanger voor Rico. Ze werven Angela aan. Angela vervult haar taak absoluut naar behoren, maar de broers moeten wel even wennen aan haar onstuitbare behoefte om altijd en overal haar mening te spuien. Billy pakt tijdens een tentoonstelling van zijn werk uit met een stevige verrassing.
Daags voordat zijn eigen baby geboren wordt, moet Rico het lijkje van een drie weken oude boreling behandelen. Nate, David en Brenda gaan naar Las Vegas voor een congres van begrafenisondernemers. David, die intussen blijft "uitgaan" met willekeurige mannen, probeert wanhopig zijn geheim voor zijn moeder en familie verborgen te houden. Ruth wil zelf de vraag stellen, maar hij snauwt haar af. Claire worstelt met haar gevoelens voor Gabe. Zijn het schuldgevoelens of is het aanbidding? Ruth schrijft zich in voor een cursus bloemschikken. Ze ontdekt dat de mensen haar als een stijve controlefreak beschouwen.
Rico en Vanessa verwelkomen eindelijk hun zoontje. Brenda probeert het obsessieve gedrag van haar broer onder controle te krijgen. Zij wil dat hij haar huissleutel teruggeeft en opnieuw zijn medicijnen begint in te nemen. Billy reageert woedend. David worstelt nog meer met zijn geheim wanneer een homofiele man, het slachtoffer van een door haat ingegeven moord, bij Fisher & Sons begraven wordt. Ruth probeert erover te praten, maar dat loopt niet van een leien dakje. Nate heeft een bizarre ontmoeting met Billy. Claire en Gabe zetten hun vreemdsoortige relatie voort.
Tracy Montrose Blair is weer van de partij. Al is het nu wel om heel andere redenen. Haar tante Lillian is overleden en David is de enige die haar kan helpen. Terwijl David probeert om haar waanzinnige eisen en voortdurend wisselende ideeën in goede banen te leiden, heeft Nate zijn handen vol met Brenda en haar familie. Hij moet zijn examen voor begrafenisondernemer onderbreken om Brenda halsoverkop naar Billy te brengen. Ruth besluit dat ze dan toch geen relatie wil met Nikolai en wordt ontslagen.
Six Feet Under seizoen 1

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.