background
Rome seizoen 2

Rome seizoen 2

Inbegrepen bij Movies & Series XL

10 afleveringen | Historie, Drama | 2007 | 60 min |    | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

Eerste aflevering van Seizoen 2. Rome staat op stelten na de moord op Julius Caesar en de burgers kampen met tegenstrijdige gevoelens. Marcus Antonius, die ternauwernood aan Quintus Pompeius en zijn handlangers wist te ontkomen, besluit naar het noorden te vluchten en een leger op de been te brengen. Hij beraamt een plant om de stad te verlaten met Atia, haar kinderen en Calpurnia, de weduwe van Caesar. Vorenus oppert intussen een vervloeking die hij zich al snel beklaagt.
Cleopatra komt in Rome aan om Caesar haar respect te betuigen en te verkrijgen dat haar zoon wettelijk erkend wordt. Octavianus is gefrustreerd omdat Marcus Antonius zijn erfenisplannen dwarsboomt en hij gaat een lening aan om de belofte van Caesar aan het volk in te lossen. Marcus Antonius draagt Vorenus op om het kapiteinschap van Erastes over te nemen en samen met Pullo dwingt hij een ongemakkelijke wapenstilstand af tussen de oorlogvoerende bendes.
Terwijl Brutus en Cassius buitenlandse fondsen proberen te werven voor hun leger, verlegt Marcus Antonius, consul af, zijn reisroute van Macedonie naar Gallie. Zijn plan wordt echter gedwarsboomd wanneer Cicero een "in absentia" boodschap aflevert aan de Senaat en daarna zijn volle gewicht in de schaal legt om Octavianus, de nieuwe Caesar, te steunen. Intussen levert Vorenus een hoogstpersoonlijke strijd.
Wanneer haar verraad door Duro aan het licht wordt gebracht, belandt Servilia in Atia's villa, overgeleverd aan de genade van Timon. Tijdens zijn zoektocht naar Vorenus stuit Pullo op Octavianus, die net een bloedige strijd met Marcus Antonius heeft gewonnen. De nieuwe keizer besluit aan het hoofd van zijn leger naar Rome terug te keren en hij stuurt Marcus Agrippa voorop om Octavia en Cicero het nieuws te vertellen. Vorenus ontdekt wat er gebeurd is met zijn kinderen.
Vorenus keert naar het Collegium terug. Octavianus spoort Cicero aan om zijn verzoek om Consul te worden te bespoedigen. In ruil daarvoor belooft Octavianus dat hij niets zal ondernemen zonder eerst Cicero's advies in te winnen. Maar met zijn eerste daad als Consul neemt hij Cicero en de Senaat op snelheid. Om het leger van Brutus en Cassius het hoofd te kunnen bieden, leggen twee vijanden hun oude geschillen bij.
Wanneer Octavianus een bondgenootschap sluit met Marcus Antonius, zien Brutus en Cassius hun militaire overwicht teniet gedaan. Vorenus krijgt opdracht om tientallen vooraanstaande Romeinen uit de weg te ruimen. Marcus Antonius voegt een paar namen aan de lijst met veroordeelden toe en ook Atia draagt haar steentje bij. Pullo krijgt een brutale opdracht toevertrouwd. Op de vlakte van Philippi leveren twee legers strijd, met de toekomst van Rome als inzet.
Servilia's aanhoudende roep om gerechtigheid doet Atia de muren oplopen en resulteert uiteindelijk in een onfortuinlijke publieke ontknoping. Intussen bereiken Octavianus, Marcus Antonius en Lepidus een akkoord om het Romeinse grondgebied onder elkaar te verdelen, zij het met een gemeenschappelijke schatkist. De coalitie wordt op de proef gesteld wanneer Marcus Antonius verzuimt om een poging tot omkoping te rapporteren. In het Collegium dringt Eirene erop aan dat Pullo Gaia bestraft voor haar ongehoorzaamheid.
Octavianus kondigt een nieuw tijdperk van deugdzaamheid af in Rome. Hij vaardigt strenge richtlijnen uit die zijn familie en ondergeschikten onmogelijk kunnen gehoorzamen. Wanneer een lading goud op weg naar de Romeinse schatkist spoorloos verdwijnt, trekt Vorenus op onderzoek uit om te ontdekken wie precies wie bedrogen heeft. In de nasleep van een persoonlijke tragedie ontketent de rouwende Pullo al zijn demonen door zich te wreken op Memmio, Omnipor en hun trawanten. Octavianus vindt Livia een "geschikte" bruid en stelt Marcus Antonius voor een ultimatum dat hij onmogelijk kan weigeren.
Er dreigt een nijpend graantekort in Rome en Octavianus ziet zich gedwongen om met Marcus Antonius te onderhandelen over nieuwe graantransporten uit Egypte. Maar Marcus Antonius legt Octavianus' aanbod - geld en landerijen - botweg naast zich neer en stuurt zodoende aan op een onvermijdelijk conflict tussen oude bondgenoten en, misschien, tussen Vorenus en Pullo.
Laatste aflevering van de reeks. In de nasleep van de Slag bij Actium keert Marcus Antonius naar Alexandria terug, waar hij zich samen met Cleopatra onderdompelt in een allesverdovende decadentie. Octavianus wil dat Pullo Vorenus probeert te overtuigen om het paleis van Cleopatra op te geven. Vorenus weigert uiteraard, maar Cleopatra heeft er geen enkele moeite mee om Marcus Antonius uit te leveren in ruil voor haar eigen vel. Caesar Augustus triomfeert in Rome...
Rome seizoen 2
Anderen keken ook:

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.