background
Newsroom seizoen 1

Newsroom seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series XL

10 afleveringen | Drama, | 2012 | 55 min |    | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

Na de teloorgang van zijn oude programma, probeert ACN-nieuwsanker Will McAvoy de draad weer op te pikken met een vernieuwde versie van "News Night". Zijn producer en zowat zijn voltallige staf staan echter klaar om op te stappen. In hun plaats krijgt hij een nieuwe EP - executive producer - toegewezen: MacKenzie McHale, een ex-vriendin. Will en zijn vernieuwde redactie worden meteen voor de leeuwen gegooid wanneer ze wind krijgen van een belangrijk nieuwsverhaal.
Mac neemt de controle over de nieuwe incarnatie van News Night over en werft de mooie en pientere studio-econome Sloan Sabbith aan om iedere avond een item te brengen. Jim neemt de schuld van een flater van Maggie op zich. Charlie verbiedt Reese nog langer zijn heimelijke meetings met Will te houden. Het overrijpe geheim van een breuk komt eindelijk aan het licht.
In een redactionele bijdrage verontschuldigt Will zich live voor de nieuwsuitzendingen van het verleden en belooft hij een nieuwe periode van integere verslaggeving bij News Night. De nieuwe aanpak van Will is echter niet naar de zin van Leona Lansing, CEO van ACN's moederbedrijf Atlantis World Media. Ze waarschuwt Charlie dat ze Wills attitude niet zal tolereren. Jim helpt Maggie om een paniekaanval te bedwingen. Don draagt Elliot op om zich te vermannen. Will steekt Mac de ogen uit door met fraaie "aanhangsels" te paraderen.
Wills beschavingsmissie komt onder vuur te liggen wanneer de muskieten van de roddelpers hun schijnwerpers op hem richten. Wade benadert Will met informatie over de bedilzucht van de overheid als het op witteboordencriminaliteit aankomt. Don wil dat Maggie een afspraak met haar flatgenoot Lisa versiert voor Jim. Sloan beproeft haar talent als koppelaarster en Neals "Bigfoot bestaat echt"-verkooppraatje valt in dovemansoren. Ondanks het aandringen van Reese weigert Will de mediatieke geruchtenmolen te volgen door klakkeloos een verhaal te brengen.
Terwijl de verslaggeving rond het afzetten van de Egyptische president Moebarak zijn hoogtepunt bereikt, verneemt het News Night-team dat er in Wisconsin protest is uitgebroken rond het wetsvoorstel van gouverneur Scott Walker om het budget in evenwicht te brengen door banen te schrappen in het onderwijs. Maggie, Jim en Don reppen zich om de simultane protestbewegingen op antenne te brengen en Neal slaagt erin om een Egyptische insider op te sporen die hem vanuit Cairo live updates kan bezorgen.
Omdat hij alweer geruime tijd kampt met slapeloosheid besluit Will zijn lang uitgestelde therapieafspraak op te volgen. Wanneer Sloan Elliot moet vervangen tijdens de nucleaire crisis in Japan, dreigt haar fanatieke ondervraging van de woordvoerder van een energiebedrijf uit Tokio haar haar job te gaan kosten. Nadat hij zelf zijn gesprekspartner "hardhandig" heeft aangepakt, begint Will de oorzaken en gevolgen van een bullebakbehandeling te onderkennen.
Charlie wordt gecontacteerd door een anonieme bron die hem exclusieve details bezorgt over een verhaal met nationale implicaties dat binnenkort de ronde zal doen. Wanneer het nieuws bekend raakt dat de President diezelfde avond nog een toespraak zal houden, besluit de staf van 2.0 om hun verjaardagspartijtje te laten voor wat het is en zich, druk speculerend over de mogelijke gebeurtenissen, naar de redactie te reppen.
Omdat News Night pertinent weigert om aandacht te besteden aan enkele sensationele nieuwsverhalen, dalen de kijkcijfers zienderogen. Voor Will en Mac zit er niets anders op dan hun principes te laten voor wat ze zijn. Als ze het Republikeinse debat voor hun camera's willen halen, moeten ze kijkcijfers kunnen voorstellen. Will neemt een auditie af van een onwaarschijnlijke schrijver, Brian Brenner, om een all-access profiel te pennen. Sloan heeft er moeite mee dat ze zo weinig tijd krijgt om te rapporteren over een belangrijke financiele crisis. Charlie ontdekt de identiteit van een klokkenluider bij de NSA. Neal probeert een internetvalstrik aan de man te brengen.
Will en de redactie van News Night ensceneren een fictief debat voor een paar functionarissen van de Republikeinse Partij. Mac krijgt een openbaring tijdens een elektriciteitspanne. Charlie stelt vraagtekens bij de geloofwaardigheid van een insider bij de NSA. Lisa lapt het script aan haar laars tijdens een live interview. Neal gaat undercover als een internettrol.
In de finale aflevering van het eerste seizoen komt Nina Howard verrassend uit de hoek door Mac een onthulling te doen die hard aankomt. Jim en Maggie bereiken een kruispunt in hun relatie. Sloan overweegt een nieuwe werkaanbieding. Neal gebruikt zijn internet alter ego om een bedreiging uit te lokken. Will, Mac en Charlie confronteren Leona en Reese tijdens een gespannen lunchvergadering.
Newsroom seizoen 1

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.