background
Veep seizoen 1

Veep seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series XL

8 afleveringen | Komedie | 2012 | 28 min |    | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

In de eerste aflevering van het seizoen proberen vice-president Selina Meyer en haar staf - stafchef Amy, woordvoerder Mike, rechterhand Gary en assistente Sue - nog steeds hun draai te vinden in Washington D.C. Selena besluit de Commissie voor Propere Banen tot haar paradepaardje uit te roepen, maar een door een opeenstapeling van flaters moet haar entourage overgaan tot schadebeperking.
Het kantoor van de Veep leeft weer helemaal op wanneer ze uitstekend nieuws ontvangen. De VP krijgt groen licht voor haar werkgroep! Nu de President zich in het buitenland bevindt, probeert Selina van de situatie gebruik te maken om haar plannen voor de hervorming van het filibusteren hard te maken. Ze neemt zich ook voor om enkele "normale" mensen te ontmoeten.
Waneer er een opgeklopt verhaal de ronde begint te doen over een breuk tussen de Veep en de First Lady, probeert Selina de beschuldigingen te weerleggen dat alles altijd om haar draait. Hoewel dat natuurlijk wel zo is. De aanstelling van een "oliekerel" in de Werkgroep Propere Banen zorgt eveneens voor commotie en het kantoor van de VP werkt zich uit de naad om er een geschikte draai aan te geven. Gary selecteert kandidaten voor de hond van de VP. Maar het is Selina's dochter, Catherine, die tijdens haar bezoekje van de unief het laatste woord krijgt.
Dan en Amy wonen de boekvoorstelling bij van gouverneur Danny Chung, een charismatische Amerikaanse oorlogsheld van Aziatische afkomst. Selina maakt zich vooral zorgen dat Chung een ernstige politieke bedreiging zou kunnen vormen. Intussen bereidt ze zich samen met Mike voor op een persinterview. Voor haar "gewone-mensen"-onderwerp van de dag heeft ze klaarblijkelijk football uitgekozen. Later ontdekken Gary en Amy dat Selina een minnaar heeft.
Selina raakt geobsedeerd door de talloze weinig flatterende koosnaampjes waarmee bloggers haar bedenken. Nadat haar de toegang tot een presidentiële briefing van de Senaat werd ontzegd, geeft ze Dan de opdracht om Jonah geheime info uit het Witte Huis te ontfutselen. Maar Dans politieke gemaneuvreer zou wel eens nefast kunnen blijken voor de goedkeuring van het wetsontwerp voor Propere Banen.
Selina woont in Camden Yards een evenement bij om gezond eten te promoten, in het gezelschap van enkele bijzonder norse heerschappen uit de fastfoodsector. Ze biecht er ook een geheimpje op aan Amy. Mike organiseert een persbriefing voor een paar van zijn maatjes van het lokale nieuws, maar hij verzuimt de nieuwsgierige Leon West uit te nodigen. Wanneer de Veep wat later verhinderd blijkt, moeten Amy en Dan noodgedwongen een bende lagere schoolkinderen entertainen.
Het kantoor van de vice-president ligt onder vuur wegens zwangerschapsgeruchten en het ontslag van een agent van de Geheime Dienst. Selina wil de buitenwacht complete - gedeeltelijk, dan toch - inzage geven in de briefwisseling van haar kantoor. Later geeft Selina Dan de opdracht om ervoor te zorgen dat het zogenaamde Macauley Amendement (lees: het giftige wetsvoorstel voor Propere Banen) niet tot bij haar kan getraceerd worden. Door de toenemende perceptie dat haar kantoor vierkant draait, dreigt Selina ermee om een van haar sleutelfiguren te ontslaan.
Selina landt in Ohio om er steun te verlenen aan de gouverneurscampagne van volksvertegenwoordiger Roger Furlong. Maar omdat de publieke opinie haar niet bepaald op handen draagt, is Furlong haar liever kwijt dan rijk. Intussen blijft het wetsvoorstel voor Propere Banen Dan maar achtervolgen, dit keer in de vorm van een congressionele hoorzitting. Wanneer Selina tijdens haar ontmoeting met Furlong tranen in de ogen krijgt, besluiten Mike en Amy om de tranentrekkerij uit te spelen. Ze hebben er echter nauwelijks benul van welke sluizen ze daarmee openzetten...
Veep seizoen 1

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.