background
Afterlife

Afterlife

Inbegrepen bij Movies & Series

8 afleveringen | Drama, Mysterie | 2005 | 50 min |   | Beschikbaar t/m 30-03-2018

Tijdens de finale van het eerste seizoen bekocht Alison een seance met de dode zoon van Robert bijna met haar leven. Nu ze herstellende is, beseft ze dat de geesten haar nooit met rust zullen laten maar ook dat ze voortaan een doel heeft: de doden helpen om hun problemen met de levenden op te lossen. Robert, van nature een scepticus, is helemaal ondersteboven door wat hij tijdens de seance heeft meegemaakt en hij vindt het erg moeilijk om zijn geloofssysteem te verzoenen met zijn ervaringen.
Wanneer een reeks zelfmoorden in de gevangenis een bovennatuurlijke oorzaak lijken te hebben, proberen Robert en Alison te helpen. Ze maken onder meer kennis met de seriemoordenaar Ian Garland. Die meent in Alison een verwante geest gevonden te hebben en vertelt honderduit over de Rat Man, een kwaadaardige geest die hem aanspoort tot zijn gruweldaden. Al snel beseft Alison dat Garland en de Rat Man verantwoordelijk zijn voor de gebeurtenissen. Nu moet ze niet alleen Garlands slachtoffers trotseren, maar ook de geest van Rat Man zelf.
Tijdens het babysitten voor zijn zoontje, maakt Martin zich zorgen om de aanwezigheid van een kwaadaardige geest. Buiten het medeweten van zijn vrouw Ruth schakelt hij de hulp van Alison in. Als zijn vrouw ontdekt dat Martin een medium in haar huis heeft gelaten, reageert ze furieus en negeert ze Alisons waarschuwingen om de baby uit het huis te halen. Ook aan het thuisfront heeft Alison het intussen niet makkelijk. Als Robert dieper graaft naar de oorzaak van haar steeds vreemdere, obsessieve gedrag, geeft Alison uiteindelijk toe dat ze geplaagd wordt door de geest van haar eigen moeder.
Jonathan kijkt met afschuw toe hoe zijn verloofde dezelfde symptomen begint te vertonen van de dodelijke huidziekte die ook zijn eerste vrouw velde. Als blijkt dat de dokters haar niet kunnen helpen, roept hij de hulp van Alison in. Zij vermoedt dat Lucy bezeten is door de geest van Jonathans eerste vrouw, maar Robert gelooft haar niet. Na de diagnose van zijn eigen hersentumor, is hij in zijn oude scepticisme hervallen. Alison, die geen weet heeft van zijn tumor, raakt verward door de plotse ommezwaai in zijn gedrag. Tot overmaat van ramp begint de geest van haar eigen moeder haar leven over te nemen.
Gemma, een studente, rouwt nog steeds om haar dode vriendin, Beth, die het leven liet tijdens een brutale inbraak. Ze roept de hulp van Alison in om met haar overleden vriendin te praten, maar na Alisons tussenkomst wordt Gemma achtervolgd door een onverwachte, sinistere geest: die van Beths aanrander. Tot Alisons verbazing en verontrusting knoopt Beth een bizarre, seksueel-getinte relatie aan met de geest, waardoor ze begint te vermoeden dat Gemma spaarzaam was met de waarheid. Intussen probeert de terminaal zieke Robert Alison te helpen met haar eigen probleem: de geest van haar overleden, krankzinnige moeder.
Alison is nu compleet overgeleverd aan de geest van haar moeder. Omdat ze zich niet langer meer verzet, begint ze dezelfde krankzinnige trekjes te vertonen die haar moeder net voor haar dood etaleerde. Robert probeert intussen de vader van Alison op te sporen. Ze heeft hem niet meer gezien sinds ze tien jaar was, toen haar moeder overleed en zijzelf geesten begon te zien. Hij is er stellig van overtuigd dat de vader de sleutel is. Tijdens een stormachtige nacht komen Alison, haar vader en Robert samen om het verleden te confronteren.
Nu hij Alison geholpen heeft om haar verleden onder ogen te zien, kan Robert eindelijk voorbereidingen treffen voor zijn eigen dood. Kalm begint hij zijn zaken op orde te stellen, maar er is nog altijd een persoon die niets van zijn tumor afweet: Alison. Sinds ze de geest van haar moeder te rusten heeft gelegd, worstelt ze met een dubbel gevoel: enerzijds lijken de geesten haar met rust te laten, anderzijds vraagt ze zich af welk nut haar leven nu nog heeft. Ondanks haar verlangen naar een normaal leven, begint ze de aanwezigheid van de doden te missen. Dan krijgt ze onverwachts het bezoek van Robert, die zichzelf niet lijkt...
Alison, die getraumatiseerd is door het vermeende bezoek van Roberts geest, verkeert in de veronderstelling dat hij overleden is en gaat op zoek naar informatie. Ze ontdekt dat hij zich in het ziekenhuis bevindt en dat zijn tijdelijke hartstilstand exact overeenkwam met het tijdstip van zijn bezoek. Hij wordt kunstmatig in leven gehouden en Alison verneemt onthutst de waarheid over zijn tumor. Terwijl ze door de gangen van het ziekenhuis stapt, stuit ze op de spookachtige gedaante van de Nachtzuster, de boodschapper des doods die de stervenden naar het hiernamaals begeleidt. Is er wellicht nog een laatste kans om Robert te redden?
alt Text

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.