background
Robin Hood

Robin Hood

Inbegrepen bij Movies & Series

13 afleveringen | Drama, ---, Romantiek | 2007 | 43 min |    | Beschikbaar t/m 31-03-2018

Robin en zijn bende leggen de laatste hand aan hun nieuwe, vernuftige kamp, maar dan wordt Knighton Hall met de grond gelijk gemaakt en worden Marian en Edward in het kasteel onder huisarrest geplaatst. Het is duidelijk dat de spelregels niet langer dezelfde zijn. Een rusteloze Allan A Dale wil meer uit het leven. Maar Robin slaat weinig acht op zijn verzuchtingen. Hij heeft het te druk met zijn plannetje om de mooie Rose en haar twee dochters te bevrijden. Maar dat is buiten de intriges van de snode Sheriff gerekend.
Nu hij de vreselijke waarheid ontdekt heeft over operatie Shah Mat, organiseert Robin een sabotageraid op de versterkte kluiskamer van Nottingham Castle, de plaats waar de Sheriff al zijn fondsen voor Shah Mat heeft ondergebracht. Vooraleer de Black Knights aankomen om het zilver te verdelen, wil hij nog een ultieme duit in het zakje doen.
Wanneer een groepje jongens per ongeluk op Gisbornes wapentestsite stuit, worden ze allemaal gevangengenomen. Op één slim kereltje na. De gewiekste Daniel (Adam J Brown) weet uit handen van Gisborne en zijn mannen te blijven en brengt Robin op de hoogte van diens snode plannen. Robin gruwelt bij de gedachte dat Gisborne een nieuw onverwoestbaar harnas heeft ontwikkeld waarmee hij Koning Richard makkelijk het hoofd zou kunnen bieden!
De Sheriff en zijn sinistere wetenschapper Joseph (Ralf Little - The Royle Family) testen hun geheime chemische wapen uit in de straten van Nottingham. Ze schrijven de slachtoffers toe aan een uitbraak van de pest. Maar Dan Scarlett (Sean Murray), die zijn zoon Will wil bezoeken, weet wel zeker dat de pest er niets mee te maken heeft.
Wanneer zijn plan om Henry of Lewes (David Bamber), de spion van de Sheriff, te vatten, mislukt, moet Robin tot zijn afgrijzen vaststellen dat er zich een verrader in zijn bende bevindt. Omdat hij vreest dat Marians veiligheid in het kasteel in het gedrang komt, wil hij de overloper vatten. De enige tip die hij heeft, komt van Marian zelf: de spion verkoopt zijn geheimen aan Gisborne in de Herberg van de Tocht naar Jeruzalem.
De Black Knights van de Sheriff komen samen in het kasteel voor een groot feestmaal en het bekrachtigen van hun trouw aan Prins Jan, door de ondertekening van het Grote Pact van Nottingham. Maar Robin en zijn vrijbuiters infiltreren het kasteel als entertainers en ze bundelen hun krachten met een oude getrouwe van Sheriff Edward: de Sheriff van Winchester (Denis Lawson), zelf ooit een Black Knight. Het grondgebied van Winchester is cruciaal in het Shah Mat plan om Koning Richard bij zijn terugkeer via de zuidelijke havens te arresteren.
Robin wil koste wat kost het Grote Pact van Nottingham stelen, het tastbare bewijs van het verraad van de Sheriff. Wanneer de stapelverliefde Jan van York (John Hopkins) en zijn kist vol zilver in handen van Robin en zijn bende vallen, smeekt de Ridder om genade en om zijn geliefde te redden. Bij Robin gaat een lichtje branden.
Marian ontwaakt in Sherwood Forest. Het is de eerste dag van de rest van haar leven als vrijbuiter aan de zijde van Robin en zijn bende. Maar met haar verrassende daadkracht en roekeloosheid brengt ze meteen een belangrijke missie in gevaar: hulp bieden aan Clun Village nadat de trawanten van de Sheriff het dorp hebben geplunderd.
Een boodschapper van Koning Richard probeert te ontsnappen uit Locksley Manor waar hij gevangen werd gehouden door Gisborne. Dodelijk gewond belandt hij in de armen van Robin. Met zijn laatste ademtocht bezweert hij Robin dat de Koning wil dat hij naar het Heilig Land terugkeert om te gaan vechten en spreekt hij het woord "Lardner" uit.
Getergd door Robin Hood slaapwandelt de Sheriff recht Sherwood Forest binnen. Een vreselijk toeval dat hij verdwijnt op dezelfde dag dat de boodschapper van Prins Jan in Nottingham komt controleren of alles naar wens verloopt. Tegen de tijd dat Gisborne alarm heeft geslagen, is het leger van Prins Jan al onderweg om Nottingham bij dageraad met de grond gelijk te maken. Dat vereist een drastische tegenzet en terwijl Gisborne en Marian de gezant van de Prins paaien, dragen ze Robin in het geheim op om de Sheriff op te sporen in het bos.
De Sheriff zet de mensen van Locksley uit hun huizen om er zijn leger van brutale huurlingen in onder te brengen. Terwijl Robin en zijn vrijbuiters een plan bedenken om de Sheriff te dwarsbomen, worden ze onderschept door drie Lijfwachten van de Koning, aangevoerd door de indrukwekkende Legrand (Stephen Beckett), die een levensbelangrijke boodschap van Koning Richard bij zich heeft.
Robin en zijn vrijbuiters verzamelen bij een schuur om er Robins verjaardag te vieren. Tot hun grote ontsteltenis worden ze omsingeld door de huurlingen van de Sheriff. Ze zullen de plek niet levend verlaten.
Robin en zijn vrijbuiters, de Sheriff, Gisborne en Marian bevinden zich nu allemaal in het Heilig Land. Robin waarschuwt de Koning dat zijn leven bedreigd wordt, maar helaas was de Sheriff hem weer eens te slim af. In plaats van verwelkomd te worden als helden, worden Robin en zijn bende behandeld als verraders.
alt Text

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.