background
Treme seizoen 1

Treme seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series XL

10 afleveringen | Drama, | 2010 | 59 min |    | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

New Orleans, drie maanden na Katrina. Trombonist Antoine Batiste probeert de eindjes aan elkaar te knopen met optredens her en der. Zijn ex, LaDonna, baat een kroeg uit, maar woont met haar kinderen en nieuwe man in baton Rouge. Davis McAlary, deejay bij de lokale radio, jaagt iedereen tegen zich in het harnas, inclusief zijn af/aan-liefje Janette, die een restaurant uitbaat. Albert Lambreaux probeert de bar op te knappen waar hij met zijn karnavalgroep repeteert. Toni Bernette, een burgerrechtenadvocate, probeert de vermiste broer van LaDonna op te sporen, terwijl haar man in de media zijn gal spuwt tegen de overheid die New Orleans aan haar lot overliet.
Davis haalt live op de radio een stunt uit die hem zijn baan kost en moet in een chique hotel aan de slag. Janette klopt aan bij haar ouders voor een lening. LaDonna is in de wolken als ze hoort dat er een spoor is van Daymo. Antoine overweegt te gaan optreden op Bourbon Street. Creighton denkt eraan om voort te schrijven aan zijn onafgewerkte roman. Delmond, die in de stad is voor opnames met Elvis Costello en Allen Toussaint, werkt zichzelf in de nesten en moet ontzet worden door Albert. Als die zijn oude stamgenoot George Cotrell terugziet, haalt hij zijn tamboerijn boven om te repeteren voor Carnivale.
Antoines optredens op Bourbon Street zorgen voor spanningen aan het thuisfront, omdat Desiree hem beticht van aanpappen met een stripper. Davis biedt Toni's dochter Sophie pianolessen aan als betaling voor haar tussenkomst in een akkefietje met de National Guard. LaDonna schakelt de broer van haar man in, een rechter, om Daymo op te sporen. Opgegeild door een mysterieuze, rondborstige dame, nodigt Davis Janette uit voor een etentje en... meer. Albert ontdekt het lichaam van de "wilde man" van zijn stam in de verwoeste Lower Ninth Ward. Treme maakt zich op voor de zoveelste begrafenis...
Antoine gaat naar Baton Rouge om zijn mond te laten verzorgen door de nieuwe man van LaDonna. Hij ziet er ook zijn zoontjes terug. Een gat in het wegdek inspireert Davis tot een bizarre politieke campagne. Darius wordt ontslagen door Robinette. Zijn tante nodigt Albert uit voor een etentje. Creighton post een van zijn typische diatribes op YouTube en wordt een lokale held. De verdwijningszaak van Daymo wordt intussen steeds complexer. Sonny laat zich verleiden tot een optreden in Houston, maar het concert loopt slecht af. Tot overmaat van ramp stelt hij bij zijn thuiskomst vast dat Annie haar belofte aan hem niet nakwam.
Antoine zit nog steeds zonder trombone, maar wordt uit de brand geholpen door een groep Japanse fans. Toni ontdekt intussen dat de politie zijn trombone in een lommerd heeft gedeponeerd. Albert gaat in de clinch met een raadslid. Davis trommelt een bende muzikanten op om een benefietplaat op te nemen: Shame, Shame, Shame, een antiregeringslied. Toni, die wil bewijzen dat Daymo zich tijdens de storm in de gevangenis bevond, ontdekt dat Daymo kort voor de storm bij Janette aan de slag was. Sonny schopt Arnie het huis uit. Creighton post een nieuwe video op YouTube.
De uitgever van Creightons roman over de overstroming van 1927 wil dat hij er ook materiaal over Katrina in verwerkt. Davis timmert voort aan zijn politieke campagne. Janette treft een hard besluit in verband met haar restaurant. De moeder van LaDonna belandt in het ziekenhuis. Annie vlucht het huis uit na een woedeuitbarsting van Sonny. Toni komt een ex-agent van de NOPD op het spoor die Daymo zou gearresteerd hebben op de dag van de storm. Haar verder onderzoek wordt echter gedwarsboomd door de assistent-procureur. In de stad barst de Krewe du Vieux-parade los, en de overheid krijgt er zwaar van langs.
Nu Toni eindelijk bewezen heeft dat Daymo zich wel degelijk in de cel bevond tijdens de storm, moet de gerechtelijke machine hem binnen 3 dagen zien op te sporen. Davis politieke campagne ziet er zo veelbelovend uit dat hij... ontspoort. Creighton post weer een schuimbekkende video op het internet, dit keer over "Katrinamoeheid". Janette investeert in een mobiele grill. Albert neemt zijn intrek in de gesloten Calliope Projects in de hoop dat zijn arrestatie iets in gang zet. De politie grijpt hardhandig in. Annie doet een auditie bij de Pine Leaf Boys, maar stort in. Toni en LaDonna doen een vreselijke ontdekking...
Terwijl New Orleans zich opmaakt om zijn eerste Vette Dinsdag sinds Katrina te vieren, krijgt Albert een boodschap van de NOPD die hem niet echt in een feeststemming brengt. Sonny fuift er op los en houdt Annie voor bekeken en LaDonna besluit haar slechte nieuws nog even voor zich te houden. Antoine krijgt van zijn vriendin een dagje "vrij" om het karnaval te vieren en helpt LaDonna met het runnen van de bar. Ook de Bernettes maken hun opwachting tijdens de Mardi Gras, maar Creighton is er niet helemaal bij met zijn hart.
Davis bedenkt een tegengif voor de post-Mardi Gras blues. Annie treft een besluit waarmee ze Sonny in de kern van zijn wezen raakt. Janettes recentste kooksessie wordt een verzopen bedoening. Antoine ontpopt zich als LaDonna's onverwachte weldoener. Colson waarschuwt Albert ervoor dat hij tijdens St.Joseph's binnen de lijntjes moet kleuren. Creighton laat zich inspireren door een klassieke roman die zich afspeelt in het oude New Orleans.
Toni's bezorgdheid om het gedrag van Creighton verandert langzamerhand in woede. Albert en zijn Indianen maken hun kostuums klaar voor de nacht van St. Joseph. Antoine vergokt een belangrijke geldsom. Davis probeert Janette te overhalen om toch in New Orleans te blijven. Annie piekert over haar toekomst. Een begrafenisstoet biedt de rouwenden een kans om even stil te staan bij de gebeurtenissen die New Orleans het voorbije jaar getroffen hebben.
Treme seizoen 1

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.