background
Generation Kill seizoen 1

Generation Kill seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series XL

7 afleveringen | Drama | 2008 | 61 min |     | Beschikbaar t/m 30-06-2019


In de noordelijke woestijn van Koeweit, bereiden First Recon Marines zich voor op de invasie van Irak, als de "speerpunt" van Operation Iraqi Freedom. Bij Camp Mathilda, vechten soldaten in First Recon's Bravo Company met verveeldheid, krappe tenten, snor-protocol, onbekwaamheid, een windstorm, brand in een espressomachine, en roddels over de dood van J-Lo, terwijl ze wachten op bevel van kolonel Stephen "Godfather" Ferrando.
Met het bevel om iedere Irakees met een wapen als de vijand te beschouwen, stoot Bravo door naar het noorden naar Nasiriyah en Mesopotamia, maar ze blijven achterliggen. Ze staan te trappelen om te vechten en de eenheid wordt eindelijk beschoten in een heftig gevecht in Al Gharraf, waar Trombley voor het eerst iemand doodt. Opgetogen en relatief ongedeerd viert de eenheid feest.
Nadat Bravo zijn eerste vuurproef heeft doorstaan, gaan ze verder en wachten op bevel voor een nieuwe verkenningsmissie. De eenheid verkent een dorpje langs de weg en kijkt vol afschuw wanneer een gevechtsteam al schietend arriveert en het dorpje verwoest. Later, vertrekt Bravo naar Ar Rifa, waar Ferrando een nieuw bevel geeft: verover een vliegveld van de Republican Guard.
First Recon is vooruit geracet om het vliegveld te veroveren en heeft tijd om te rusten en hergroeperen. De achtergelaten bevoorradingstruck is geplunderd en vernietigd en de eenheid heeft nu slechts een maaltijd per dag. Nadat ze hun ontzetting uiten aan hun commandant, krijgt Alpha een andere missie: het vinden van het lichaam van een gevangen Marine die werd vermoord in Ah Shatra.
Terwijl ze een klein dorpje verkennen, zijn de mannen van Bravo gefrustreerd over het wispelturige karakter van oorlog en Colbert worstelt de handelingen van hoger geplaatsten te verdedigen. First Recon kan eindelijk hun knowhow gebruiken en inlichtingen van plaatselijke Irakezen gebruiken over een hinderlaag bij een brug verderop. Deze keer hoeft First Recon niet de hinderlaag in te lopen.
Buiten Al Kut is Captain America overenthousiast in het bedwingen van een gevangene, terwijl de groeiende ontevredenheid over zijn leiding steeds duidelijker wordt. Ferrando geeft zijn officieren het nieuws dat zijn tegenhanger in het regiment gevechtsteam ontheven is uit zijn functie, ondanks dat hij zijn doel bereikt heeft.
Bravo bereikt Bagdad, waar de mannen geschokt zijn over de enorme afmetingen van de stad. Ze houden zich schuil in een verlaten sigarettenfabriek en krijgen de kans om te rusten, maar de fabriek is niet zo veilig als ze willen. First Recon wordt belemmerd met slechts één vertaler voor het bataljon en kan enkel sporadisch de stad patrouilleren.
Generation Kill seizoen 1

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.