background
Vikings seizoen 4

Vikings seizoen 4

Inbegrepen bij Movies & Series

10 afleveringen | 2016 | 43 min |    | Beschikbaar t/m 31-08-2019

Ragnar heeft de hevige veldslag in Parijs gewonnen maar keert doodziek terug naar Kattegat. Het nieuws van de toestand van de Koning verspreidt zich rap en de troonopvolgers staan al snel in de rij, waaronder echtgenote Aslaug en oudste zoon Bjorn. Intussen heeft Lagertha haar eigen problemen met haar voormalige rechterhand Kalf en ondervindt Floki de consequenties van zijn brute handelen tegen de christelijke priester Athelstan. Rollo is op zijn beurt heel slecht bezig door in Frankia te blijven.
Ragnar en Floki staan nog steeds op gespannen voet. Rollo doet zijn uiterste best om zijn nieuwe bruid prinses Gisla voor zich te winnen. De survivalskills van Bjorn worden op de proef gesteld. Koning Ecbert geeft zijn zoon Aethelwulf de opdracht Koningin Kwenthrith te redden.
Ragnar informeert Floki over de grote prijs die hij heeft betaalt voor zijn acties. Rollo vindt een onwaarschijnlijke bondgenoot in graaf Odo. Bjorn moet het in de wildernis opnemen tegen een felle tegenstander.
Een Noorse Koning wordt samen met Bjorn, in het gezelschap van een nieuwe partner, verwelkomd in de grote zaal in Kattegat. Koning Aelle komt naar Wessex voor Kerstmis en is niet onder de indruk van de ontwikkelingen van de familierelaties. Ondertussen hangt in Parijs Rollo's toekomst af van of hij zijn nieuwe bruid voor zich kan winnen, daar een pauselijke delegatie al onderweg is om een echtscheiding te regelen.
Er hangt verraad in de lucht, omdat de personen die Odo vertrouwt tegen hem samenzweren. Ecbert stemt in met ondersteuning van Kwenthrith in Mercia. Een zwangerschap brengt blijdschap voor Lagertha en Kalf en een huwelijk wordt gepland.
Bij 'het Ding' in Kattegat onthult Ragnar zijn plannen om Parijs opnieuw in te vallen. En hoewel de vloot door de storm heen en weer wordt geslingerd, ligt de echte uitdaging in Parijs, waar Rollo zijn opwachting maakt. Intusssen stuurt Ecbert Aethelwulf op pelgrimstocht naar Rome.
In Engeland treft Ecbert maatregelen om de kroon van Mercia veilig te stellen, terwijl buiten Parijs een enorme troepenmacht Rollo's verdediging aanvalt. De mysterieuze Harbard keert terug naar Kattegat en veroorzaakt opschudding onder de vrouwen.
Ragnars leiderschap wordt in twijfel getrokken na hun nederlaag en evacuatie, maar hij heeft een heimelijk plan. Rollo en Gisla hebben informatie die Rollo's positie bij de Franse rechtbank kan verstreken. Graaf Odo heeft veel tijd nodig om zijn ware vijanden te identificeren, hetgeen ernstige gevolgen kan hebben.
Wanneer ze Parijs naderen, geven de Vikingen hun vloot een nieuwe impuls met interessante constructies van Floki. Aethelwulf en Alfred komen aan in Rome, waar Paus Leo zijn eer betuigt. In Wessex zijn de relaties minder hartelijk tussen Koning Ecbert en de ontevreden Koning Aelle.
Na een hevige strijd tussen de Vikingen en de Fransen komt het uiteindelijk aan op Ragnar en Rollo. Het resultaat van deze strijd bepaalt het lot van de twee broers.
Vikings seizoen 4

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.