background
Bridge, The seizoen 1

Bridge, The seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series

10 afleveringen | 2011 | 57 min |     | Beschikbaar t/m 30-09-2019

Een vrouw wordt vermoord aangetroffen in het midden van de Oresundbrug, pal op de grens tussen Zweden en Denemarken. Saga Noren van de recherche van Malmo en Martin Rohde van de politie van Kopenhagen worden naar de plaats delict gestuurd. Maar wat aanvankelijk slechts een moord leek, blijkt al snel een dubbele moord. Het lichaam bestaat uit twee helften: de romp van een bekend Zweeds politica en het onderlichaam van een Deens hoertje. De Zweedse en Deense politie moeten samenwerken in een race tegen de klok. Hun doelwit is een moordenaar die bereid is elke morele grens te doorbreken om zijn boodschap te laten aankomen.
De moordenaar geeft teken van leven en kiest de gewiekste persmuskiet Daniel Ferbe als zijn spreekbuis om met de buitenwereld te communiceren. De moord op de brug was nog maar het begin en het doel van die gruwelijke daad was de aandacht te vestigen op de onaangename waarheden en problemen waarmee onze maatschappij doorgaans liever niet geconfronteerd wordt. De eerste is dat "niet iedereen gelijk is voor de wet". Saga en Martin beseffen dat ze te maken hebben met een meedogenloze moordenaar.
In Kopenhagen werden verschillende daklozen vergiftigd. De dader wil op die manier de aandacht vestigen op het probleem dat steeds meer mensen door de gapende kloven in onze maatschappij vallen. Een dakloze man wordt ontvoerd. De moordenaar wil zijn leven sparen op voorwaarde dat vier steenrijke huisbazen een gigantisch losgeld ophoesten. Want hoeveel is een mensenleven nu echt waard?
Terwijl het leven van de dakloze man wegtikt, hangt zijn lot volledig af van de bereidwilligheid van de vier huisbazen om aan de eisen van de moordenaar tegemoet te komen. Saga en Martin beseffen dat ze te maken hebben met iemand die lang over zijn misdaden heeft nagedacht en zijn plan nu uiterst zorgvuldig uitwerkt. Kunnen ze de moordenaar uit zijn evenwicht brengen door iets te doen wat zelfs hij niet voorzien heeft?
De moordenaar heeft een paar schizofrene mensen gedurende lange tijd zodanig gemanipuleerd dat ze in Malmo en Kopenhagen zorgvuldig gesynchroniseerde gewelddaden plegen. Met zijn derde waarheid wil de moordenaar de bezuinigingen in de psychiatrie aan de kaak stellen, een sector die herleid werd tot "een schouderklopje en een handvol pillen". Saga en Martin vinden een spoor in de zaak, een tienermeisje dat van huis wegliep. Zou zij de getuige kunnen zijn die hen naar de moordenaar leidt?
Kopenhagen staat in rep en roer. Het gerecht heeft beslist dat de politieagenten die een immigrant doodsloegen, onschuldig zijn. Een van de betichten wordt uit zijn huis ontvoerd en achteraf door de broer van de immigrant vastgeketend in zijn kelder aangetroffen. Zal hij de dader vergiffenis schenken of zich wreken voor de moord op zijn broer? Zo wil de moordenaar de aandacht vestigen op zijn vierde waarheid: het mislukken van integratiepolitiek van de overheid. Saga en de moordenaar hebben voor het eerst rechtstreeks contact met elkaar...
De vijfde en laatste waarheid van de moordenaar is hoe onverschillig het publiek tegenover kinderarbeid staat. Wereldwijd worden miljoenen kinderen uitgebuit om zo goedkoop mogelijk producten te leveren. We malen er niet om omdat het onze kinderen niet zijn, maar wanneer een bus met schoolkinderen plots verdwijnt, verkeren we meteen in alle staten. De kinderen kunnen gered worden als burgers bereid zijn om brand te stichten bij vijf grote bedrijven die indirect voordeel halen uit kinderarbeid. Saga begint steeds meer te vermoeden dat de dader iemand uit eigen rangen is, een politieagent.
Met tal van vermoedens en een getuigenverklaring op zak, arresteren en ondervragen Saga en Martin een collega-agent. Hij heeft een alibi voor alle misdaden, maar is hij helemaal zuiver op de graat? De moordenaar stopt ermee, hij heeft zijn doel bereikt: de mensen met de neus op de grote maatschappelijke problemen drukken. Saga gelooft echter niet dat zijn plan volledig afgerond is en vreest een vervolg.
Langzaam maar zeker vallen alle stukjes van de complexe puzzel op hun plaats. Het onderzoek en het bewijsmateriaal leiden de politie naar een man die de moordenaar zou kunnen zijn. Ze wachten gespannen op zijn volgende zet.
De politie beseft plots dat de laatste fase in het plan van de moordenaar een compleet andere richting uitgaat. Saga trekt alle registers open om de zaak te doorgronden en de moordenaar te vatten. Maar lukt haar dat voor het te laat is?
Bridge, The seizoen 1

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.