background
Wire, The seizoen 1

Wire, The seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series XL

13 afleveringen | Misdaad, Misdaaddrama | 2002 | 59 min |    | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

D'Angelo Barksdale, de neef van een ongrijpbare drugsbaron uit West Baltimore, staat terecht voor de moord op een andere zwarte man in de sloppenwijken. Door intimidatie slaagt hij erin om een cruciale getuigenis te laten intrekken. Jimmy McNulty, rechercheur Moordzaken, is zodanig geschokt door deze gang van zaken dat hij de rechter benadert met onthutsend nieuws: de bende is vermoedelijk verantwoordelijk voor tien of meer onopgeloste moorden. Zijn oversten kunnen echter niet lachen met het oprakelen van deze oude dossiers en McNulty wordt zelf op de zaak-Barksdale gezet, samen met vier paria's van de Narcoticabrigade: rechercheur "Kima" Greggs en agenten 'Herc" Hauk, Ellis Carver en Michael Santangelo. Cedric Daniels, die de ploeg leidt, wil een stille operatie, om de hoge piefen tevreden te houden. Maar McNulty wil de zaak fatsoenlijk uitspitten. Iets waar zijn oude partner, "Bunk" Moreland, niet onverdeeld gelukkig over is. Aan de andere kant van de wet moet D'Angelo intussen met lede ogen vaststellen dat Stringer Bell, de rechterhand van zijn oom, hem gedegradeerd heeft tot opzichter van het voetvolk: de jonge dealers Bodie, Wallace en Poot.
Wanneer een getuige tegen D'Angelo dood wordt aangetroffen, komt McNulty nog meer onder druk te staan. Daniels raakt gefrustreerd omdat zijn team een vergaarbak voor verschoppelingen lijkt. Zoals: de schietgrage "Prez" Pryzbylewski, die op zijn eerste werkdag per ongeluk een schot lost op kantoor. Bubbles, een zwarte heroineverslaafde die op wraak belust is nadat zijn blanke vriend halfdood werd geslagen, biedt Greggs zijn diensten aan als informant. McNulty dwingt D'Angelo een brief te schrijven aan de "familie" van de dode getuige. Herc, Carver en Prez willen de boel op stelten zetten aan de torenflats. En daar slagen ze wonderwel in.
Het ochtendlijke veldwerk van Herc, Carver en Prez leidt tot opstootjes en stelt de politie in een kwaad daglicht. Terwijl Rawls en Bunk de imagoschade proberen te beperken, stuurt McNulty Mahone en Polk naar de Terrace om een foto te maken van de ongrijpbare Barksdale. Zelf trekt hij met Greggs naar de FBI om wat afluisterapparatuur te versieren. Gregg biecht op dat ze lesbisch is. Stringer Bell is onder de indruk van de manier waarop D'Angelo zijn zaakjes runt op de "benedenverdieping". Wanneer het team een raid uitvoert op de mannen van D'Angelo, blijkt dat ze hen te slim af zijn geweest.
Terwijl de gearresteerden voorgeleid worden, viert Mahone het feit dat zijn verwondingen hem op non-actief hebben gezet. Hij raadt zijn partner Polk aan om zijn voorbeeld te volgen. Greggs en McNulty proberen Hardcase om te praten om informant te worden in ruil voor verminderde straf, maar die hapt niet toe. Barksdale zet een premie op het hoofd van Omar, kopstuk van de bende die hem opgelicht heeft. Terwijl McNulty Bubbles meeneemt op een culturele veldverkenning, proberen Herc en Carver om Bodie te klissen in het huis van zijn grootmoeder. Rawls wil McNultys zonden vergeven, op voorwaarde dat hij het onderzoek in twee weken kan afronden. Maar hou vooral je adem niet in...
De ploeg van McNulty krijgt eindelijk gekloonde pagers. Misschien kunnen ze Barksdale en zijn bende nu met gelijke wapens bestrijden. Helaas slaagt niemand erin om de code te doorgronden die de bellers bij hun oproepen gebruiken. Bell leert D'Angelo hoe hij zijn uitkijkposten moet "bijscholen". Terzelfder tijd probeert hij een mogelijke klikspaan op de begane grond uit te roken. Carver en Herc klissen Bodie, maar hun ondervragingen leveren weinig op. Terwijl Bunk Ballistiek inschakelt om verschillende moorden aan de bende van Barksdale te linken, is het uitgerekend Prez die erin slaagt om de pagercode te kraken. Omar maakt zich zorgen: zijn handlangers verdwijnen met een alarmerende regelmaat.
Omdat Rawls staat te popelen om arrestaties uit te voeren in verband met drie moorden die aan D'Angelo en Avon Barksdale worden gelinkt, schakelen McNulty en Greggs een onwaarschijnlijke bondgenoot in om de boel te vertragen: Daniels. Het onderzoek gaat, dankzij de afluisterapparatuur, immers met rasse schreden vooruit en nu al toeslaan zou een verkeerde zet zijn. Wallace en D'Angelo worstelen met hun geweten wanneer Avon hen bloedgeld geeft. Omar besluit te getuigen na het zien van het verminkte lichaam van zijn minnaar. Bubbles waagt zich weer eventjes op het verkeerde pad. De gedwarsboomde Rawls verdubbelt zijn inspanningen om McNulty een loer te draaien.
Omdat ze dankzij de "wire" lucht hebben gekregen van een aanvulling van de voorraad, besluiten Greggs, Herc, Carver en Freamon om toe te slaan op de begane grond. De raid is geslaagd, maar wekt wel argwaan bij Avon en Stringer, die hun handeltje in de Pit stopzetten en alle telefooncellen in de buurt vandaliseren. Bunk en McNulty komen nog een getuige van de moord op Gant op het spoor en ze willen dat Omar hen helpt de verdachte te vinden: "Mr. Bird". Orlando stelt D'Angelo een "side deal" voor. Santangelo schakelt een waarzegger in om een oude moordzaak op te lossen.
McNulty krijgt uit onwaarschijnlijke bron informatie toegespeeld over de wagen waarmee Stringer Bell zich verplaatst. Hij volgt hem en doet een onthutsende ontdekking. Greggs en Carver arresteren de chauffeur van een senator met een zak vol zwart geld, maar ze moeten hem weer vrijlaten op bevel van Burrell. Omar doet zijn reputatie als ongeleid projectiel alle eer aan in een gewelddadig straatduel met Wee-Bey en Stinkum.
Wie heeft de sloppenwijken nu echt in handen? Het spelletje dat Barksdale speelt met zijn rivaal van de oostkant, Proposition Joe, zou hem wel eens duur te staan kunnen komen. Freamon toont Prez en Sydnor hoe ze de geldstroom van Barksdale kunnen linken aan zijn dekmantelbedrijven in Baltimore. Herc en Carver ontfutselen wat contanten aan Wee-Bey, maar een deel van de buit blijkt plots zomaar verdwenen. Bubbles besluit te gaan vissen. Greggs en Freamon proberen Shardene aan hun kant te krijgen. Omar verschijnt opnieuw ten tonele en dat gaat, andermaal, niet onopgemerkt voorbij.
Wallace zit in hechtenis en McNulty en Daniels vragen zich af wat ze in afwachting van het proces met hem moeten aanvangen. Sydnor en Carver ontdekken een van Barksdale opslagplaatsen en Prez demonstreert zijn flair voor het volgen van "papiersporen". Wanneer Elena, McNultys vervreemde vrouw, verneemt dat hij hun kinderen Stringer Bell liet volgen, treft ze radicale maatregelen. Proposition Joe belegt vredesbesprekingen tussen Omar en Bell, maar Omar gelooft niet in het voorgestelde bestand. Met zijn ambitie om een "speler" te worden, speelt Orlando vooral Wiggins in de kaart, een undercoveragent.
Nadat de "buy-bust"-operatie ontaardde in een desastreuze schietpartij, gaat de politie met man en macht achter Savino, Wee-Bey en Little Man aan. Burrell draagt Daniels op om alle registers open te trekken en een frontale aanval uit te voeren op de dealers. Hij wil dat de media eindelijk eens "drugs op de verdomde tafel" zien liggen. Na de aanslag op Orlando ziet Barksdale zijn rangen uitdunnen. Wee-Bey moet de stad ontvluchten en Savino wordt gearresteerd. Bubbles probeert van de drugs af te blijven tijdens zijn verkenningsrondes door de sloppenwijken. Freamon vreest dat er zich een mol in hun team bevindt.
Omdat de betaaltelefoons op de begane grond allemaal defect zijn, proberen McNulty en Daniels op de hoogte te blijven via afluisterapparatuur in het kantoor van Barksdale. Wallace keert naar de sloppenwijken terug na zijn sabbatical aan de kust. Stringer geeft Bodie nieuwe verantwoordelijkheden. Freamon geeft Shardene een "nieuwe look". D'Angelo reist naar NYC in opdracht van zijn oom. Nu de toekomst van het onderzoeksteam aan een zijden draadje hangt, gaat Daniels in de clinch met Burrell en zijn politieke bondgenoten. Hij countert de nauwelijks verholen bedreigingen van de adjunct-commissaris met enkele van eigen makelij.
Elke bende heeft zijn zwakke schakels en bij Avon Barksdale is het niet anders. Nu ze de torenflats het vuur aan de schenen hebben gelegd, schakelen Daniels en McNulty een hogere autoriteit in om het onderzoek wijd open te breken. Brianna Barksdale voegt zich bij haar broer in hun nieuwe bedrijfsomgeving. Freamon en Bunk proberen een cruciaal telefoontje uit Philly te traceren. Pearlman en McNulty vieren een succesrijke "flip". Advocaten en aanklagers kissebissen over verminderde straffen in ruil voor medewerking en D'Angelo droomt van een leven buiten de drugswereld. Eindelijk.
Wire, The seizoen 1

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.