background
Wire, The seizoen 3

Wire, The seizoen 3

Inbegrepen bij Movies & Series XL

12 afleveringen | Misdaad, Misdaaddrama | 2004 | 59 min |    | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

Grootschalige plannen voor stadsverbetering drijven de dealers van Barksdale weg van de Franklin Terrace torenflats. In afwachting van Avons terugkeer uit de cel, stelt Stringer Bell nieuwe verkoopsstrategieen op voor Bodie, Poot, Pudden en de rest. McNulty, Greggs en de rest van het team verzamelen bewijzen tegen Stringer door diens bondgenoot, Proposition Joe, af te luisteren. Carver en Herc zetten de kleine straatdealers onder steeds grotere druk. Tommy Carcetti, een ambitieus gemeenteraadslid dat door zijn afkomst het klappen van de etnische zweep kent, betrapt burgemeester Clarence Royce terwijl hij het hoofd van de politie de levieten leest. De verkiezingen komen eraan en Royce wil dat Burrell de misdaadstatistieken naar beneden haalt, die van de moorden in het bijzonder. Daniels' promotie lijkt intussen op de lange baan te zullen worden geschoven door de politieke ambities van zijn vervreemde ex. Bunk ziet zijn rust verstoord door een reeks nieuwe moorden. Bubbles en Johnny verliezen een pak geld. Aan de vooravond van zijn vrijlating krijgt Cutty Wise een aanlokkelijk voorstel van Avon. Wanneer hij echter vrijkomt, ontdekt hij dat het drugsleven helemaal anders is dan vroeger.
Omar voert nog steeds gedurfde aanvallen uit op de drugspanden van Barksdale. Stringer Bell stelt Bodie op de proef: hij moet het opnemen tegen Marlo, een brutale jonge dealer die een lucratief drugshandeltje runt in de buurt van de torenflats. Het afluisteren van Proposition Joe levert weinig op en een rusteloze McNulty begint zelf een onderzoek naar de zelfmoord van D'Angelo Barksdale in de gevangenis. Greggs, die al even rusteloos is op haar werk, krijgt het op haar heupen van de huiselijke gezelligheid. Na een reeks nieuwe moorden zet gemeenteraadslid Carcetti de kopstukken van de politie onder druk om resultaten te behalen. Daniels staat voor een dilemma: moet hij het bloeden stelpen, of de oorzaak bestrijden? Cutty, ooit een alom gerespecteerd figuur in het drugswereldje, ervaart dat het niet zo makkelijk is om het rechte pad te bewandelen. Na een mislukte straatoperatie begint Majoor "Bunny" Colvin, de districtscommissaris, zijn dertig jaar bij de politie zwaar in vraag te stellen.
Burrell en Rawls zetten Colvin onder druk tijdens een Comstat-bespreking van zijn misdaadcijfers. Nadat hun afluisteroperatie tegen Prop Joe aan het licht is gekomen, moeten Daniels en zijn team hun aandacht op een ander doelwit vestigen. Carcetti ontvouwt zijn ambitieuze plannen voor de politie. Omar en zijn mannen lopen in een hinderlaag. Colvin houdt zijn nieuwe plan voor misdaadbestrijding voor zichzelf. Marlo draagt Fruit op om zijn tegenvallende verkoopcijfers op te krikken. Cutty probeert nog steeds op het rechte pad te blijvenen haalt de banden met een oude vriendin aan.
Tijdens een infosessie schenkt Majoor Colvin de inwoners van West Baltimore klare wijn. Bubbles versiert een echt baantje. Stringer gaat dineren in het centrum. Bunk spiegelt het voetvolk immuniteit voor, in ruil voor wat hulp. Greggs ontdekt hoe Marlo zijn zaakjes afhandelt. Ze krijgt ook een supertip van Bubbles: wegwerpmobieltjes. Carcetti onthult zijn politieke ambities en probeert de hulp van een oude bekende in te roepen. Colvin laat de straatdealers samenroepen en ontvouwt zijn onwaarschijnlijke plan. Maar de straat reageert terughoudend. Gefrustreerd laat Cutty zich opnieuw inlijven in de drugswereld, die hem met open armen ontvangt.
Gefrustreerd omdat zijn aanpak bij het voetvolk geen resultaten opleverde, zoekt Colvin het hogerop, gewapend met informatie van Daniels' team. Dit keer komt zijn boodschap wel aan. McNulty moet met lede ogen vaststellen hoe Stringer Bells legale front hem schier onaantastbaar heeft gemaakt. Na de zoveelste moord probeert Carcetti de regels voor getuigenbescherming bij te spijkeren. Omar worstelt met gemor onder zijn troepen. Marlo is niet onder de indruk van Stringers nieuwe businessplan. McNulty is in de wolken met Greggs' nieuwe info, waar een politiek reukje aan zit. Cutty is weer helemaal terug. Net als Avon.
Stringer Bell leert een lesje over het runnen van een bouwbedrijf. Bunk levert een verschroeiende boodschap af aan Omar. Colvin stuurt uit frustratie de troepen af op de jongens die zijn nieuwe edict negeren. Avon draagt Cutty en Slim Charles op om Marlo een lesje te leren. Bubbles opent nieuwe perspectieven voor Greggs. Brianna geeft haar zegen over de relatie tussen Donette en Stringer. Donette laat vallen dat McNulty haar een bezoekje bracht in verband met Dee. Omdat Marla politieke plannen koestert, is Daniels bereid de schijn van hun huwelijk hoog te houden. McNulty brengt Colvin een bezoekje, buiten Daniels' medeweten om. De burgemeester voert de druk op Burrell nog meer op. Als het moordcijfer blijft stijgen, wordt zijn carriere het volgende slachtoffer.
Herc verrast zijn ex-collega's met enkele laattijdige onthullingen. Daniels verneemt de echte reden waarom de focus van het onderzoek verlegd werd. Omar worstelt met schuldgevoelens. Carver ontvouwt een nieuw belastingplan ten gunste van de werklozen. Na een spijtig voorval moet Colvin het concept "Amsterdam" uitleggen aan de leden van het onderzoeksteam. Een mobieltje opent ongekende perspectieven voor Freamon. Carcetti gaat in de clinch met burgemeester Royce. McNulty ontdekt in Washington de voor- en nadelen van een langeafstandsrelatie. Marlo rolt met zijn spierballen tijdens een drive-by tegen de concurrentie.
"Amsterdam" draait op volle toeren en Carver en Truck moeten vaststellen dat de criminele erecode een fabeltje is. Colvin ontdekt dat zijn meesterplan, naast pluspunten, ook heel wat hiaten vertoont. Prez maakt indruk met de info die hij uit Bodies mobieltje puurde. Stringer Bell ziet zijn vastgoedplannen gedwarsboomd door torenhoge kosten en Senator Clay Davis probeert hem te paaien met geld en politieke steun. Als Carcetti hogerop wil, zal hij bepaalde obstakels uit de weg moeten ruimen. Marlo lijkt toe te happen in het lokaas van Barksdales mannen. Cutty overweegt toch een andere toekomst. Brianna en McNulty praten onder vier ogen. Avon laat Omar opsporen. Bovendien zitten de plannen van Stringer hem niet lekker.
McNulty en Prez beantwoorden een noodoproep van een collega. Ze belanden echter op de verkeerde plek en de gevolgen zijn niet te overzien. De mannen van Barksdale treden de traditionele wapenstilstand op zondag met de voeten. Cutty raakt gefrustreerd door de bureaucratie die de opening van zijn sportzaal belemmert, maar krijgt dan onverwachte hulp vanuit het bestuursapparaat. Omar besluit Avon en Stringer Bell op eigen houtje aan te pakken. Brianna wil de waarheid kennen. Bubbles wordt met afluisterapparatuur naar Amsterdam gestuurd. Prop Joe wil bemiddelen tussen Marlo en Avon. Een nieuwe moord zaait verdeeldheid onder Colvins voetvolk. Gemeenteraadslid Gray wil burgemeester worden en hij biedt Carcetti een toppositie aan als hij verkozen wordt.
Brother Mouzone keert naar Baltimore terug voor een wraakmissie. Maar zijn doelwit, Omar, koestert ook wraakplannen. Colvin wimpelt een reporter af in verband met Amsterdam. Burrell gaat met nieuws aankloppen bij het stadhuis, maar de reacties zijn verrassend verdeeld. Pearlman en Daniels bepleiten hun idee – een nieuw soort afluisterprocedure – bij rechter Daniel Phelan. Carcetti staat op het punt zijn campagne te lanceren maar worstelt nog steeds met de gevolgen voor zijn vriendschap met collega-gemeenteraadslid Tony Gray. De liefde is uit tussen Avon en Stringer Bell, die een ultimatum krijgt van Prop Joe en de mannen van de New Day Co-Op. Cuttys oorspronkelijke plannen voor een boksschool vallen niet in goede aarde bij het voetvolk. Marlo verhoogt de inzet in zijn spelletje met de Barksdalebende.
De afluisteroperatie begint informatie op te leveren over de bende van Barksdale, maar verbanden naar de top vinden, blijft een heikel punt. Stringer en Avon halen herinneringen op aan het verleden en ontvouwen hun plannen voor de toekomst. Carcetti ziet de werking van Amsterdam met eigen ogen en moet de voordelen ervan afwegen tegen de politieke realiteit. Net zoals de burgemeester dat nu doet. Cutty krijgt steun van een onwaarschijnlijke weldoener en blijft proberen om de jonge bendeleden naar zijn boksschool te krijgen. Het klikt weer tussen D'Agostino en McNulty, die op professioneel vlak een cruciaal puzzelstukje ontdekt. Achter de schermen is Colvin druk in de weer om zijn Amsterdamproject bij te sturen en te verhinderen dat zijn mannen gestraft zouden worden. Bubbles gaat op zoek naar een nieuwe partner. Omar en Brother Mouzone lopen elkaar onverwachts tegen het lijf.
Avon bereidt zijn troepen met tegenzin voor op een aanslepende oorlog met Marlo. Terwijl het onderzoeksteam zich langzaam maar zeker een weg baant naar de kopstukken van de Barksdale-organisatie, moet McNulty zijn mening over Stringer Bell en diens gekozen carrierepad bijstellen. Nu Colvins Amsterdam-concept publiek dreigt te worden, doet Burrell Royce een voorstel om de kwalijke gevolgen ervan te minimaliseren. Tony Gray, die zijn plannen ontvouwt om burgemeester te worden, ontdekt dat Carcetti, zijn vriend en collega, heimelijk dezelfde ambitie koesterde. Cutty probeert zijn jonge boksers koste wat het kost uit de drugswereld te houden. Maar zijn pad kruist opnieuw dat van Fruit. Bubbles geeft zijn visie op de wereld, zoals die nu is en zoals die ooit was.
Wire, The seizoen 3

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.