background
Wire, The seizoen 5

Wire, The seizoen 5

Inbegrepen bij Movies & Series XL

10 afleveringen | Misdaad, Misdaaddrama | 2008 | 59 min |    | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

Terwijl McNulty en het onderzoeksteam Marlo en zijn bende blijven surveilleren, krijgt de recent gepromoveerde brigadier Carver een storm van protest over zich heen in verband met onbetaalde overuren. Carcetti, de nieuwe burgemeester, worstelt met het waarmaken van zijn campagnebeloftes om de misdaadcijfers naar beneden te halen. Hij heeft zijn budgetten immers ook nodig voor onderwijs en staat voor enkele zware dilemma's. Ook Overste Cedric Daniels moet zijn middelen herschikken en kan enkel Freamon en Sydnor op het onderzoek naar de corrupte senator Clay Davis houden. Bij de Baltimore Sun zorgen de besnoeiingen van hogerhand voor een hoop ellende en ontslagen Toch slagen Haynes, hoofd van de stadsredactie, en zijn reporters Gutierrez, Price en Templeton, erin om de voorpagina te halen met een verhaal over het verband tussen een politicus en een dealer van de Co-op. Proposition Joe, Marlo, Fatface Rick beleggen een meeting om de verdeling van hun territorium over East en West Baltimore te bespreken.
Hoewel Freamon het belang van de zaak-Davis allerminst onderschat, houdt hij toch een oogje in het zeil op Marlo, die een hangende kwestie afhandelt en een zakendeal sluit met Barksdale. Carcetti doet toegevingen aan de politie door de beperkingen op bijbanen op te heffen. Stafchef Steintorf probeert de burgemeester te paaien met goed nieuws en legt de schuld voor de onthullingen rond Campbell bij diens voorganger. Davis wil dat Burrell hem helpt, maar de commissaris kan niets doen. Bij de krant schetst hoofdredacteur Whiting in brede halen een reeks artikelen met Pulitzerambities, waarmee hij enerzijds Haynes overtroeft en anderzijds de ambitieuze Templeton de vrije teugel laat. McNulty heeft het gehad met defecte auto's en onopgeloste seriemoorden en besluit de zaken in eigen handen te nemen.
Carcetti's meesterplan voor de politie wordt aan de pers gelekt en de politietop verkeert in alle staten. Marlo wil de hulp van Proposition Joe inroepen bij een benijdenswaardig probleem. Whiting en Klebanow hebben onthutsend nieuws voor het personeel van de krant. Michael kan het leven als dealer even achter zich laten door Dukie en Bug mee te nemen op een trip. McNulty speelt Alma wat informatie toe, maar haar verhaal eindigt op een sisser. McNulty geeft echter niet op en zoekt een nieuwe bondgenoot in Freamon.
Campbell probeert de veranderingen bij de politie zo vlot mogelijk te laten verlopen. De krant rept zich om verrassend nieuws van het stadhuis bevestigd te krijgen, maar de primeur – er komt een proces tegen Davis – wordt hen afgesnoept door de tv-stations. Marlo probeert een wit voetje te halen bij de Grieken en Prop Joe groet, voor hij met de noorderzon verdwijnt, een gevallen collega. Freamon schakelt een oude partner in om hem te helpen bij zijn onderzoek.
Marlo sluit een verbond met een drugleverancier, die hem de fijne knepen van het communicatievak bijbrengt. Het onderzoek van McNulty krijgt steeds meer aandacht in de pers, hoofdzakelijk dankzij de toevoeging van Templeton aan de nieuwsploeg. Dukie vraagt Cutty en Michael om hem wat zelfverdedigingstechnieken bij te brengen. Clay Davis vindt een nieuwe bondgenoot. Bond poetst zijn publieke imago op. Levy en Herc bereiden zich voor op het proces. Elena kaart McNulty's gedrag aan. Bubbles is bang voor nieuwe kansen. Greggs klopt overuren. Marlow zet lokaas uit, maar Omar blijkt geduldig.
Omdat Omar in rook lijkt opgegaan, verdubbelen Marlo en Chris hun inspanningen om hun aartsvijand op te sporen. Carcetti probeert te scoren door zich op te werpen als redder van de daklozen. Bunk keert op zijn stappen terug in het onderzoek van de rijhuismoorden, maar het aanslepende bloedonderzoek ergert hem mateloos. Templeton gaat op zoek naar een vervolg op zijn recentste artikel, een succesverhaal dat nationale weerklank kreeg, ten nadele van de redactionele focus op de onderwijscrisis. Het onderzoeksteam krijgt extra mankracht maar de surveillance-apparatuur laat zwaar te wensen over. Pearlman stuit op nieuwe aanwijzingen in verband met de corruptie in het staduis. Marlo deelt de lakens uit op een Co-opmeeting. McNulty blijkt plots erg geinteresseerd in een dakloze man.
Een onverwachte oproep plaatst Templeton weer in de schijnwerpers en bezorgt McNulty plots meer aandacht dan verwacht. Omar stuurt Marlo een boodschap. Carcetti bewijst dat hij nog altijd fondsen kan werven als de besten. Carver bezorgt Bunk een getuige in geschenkverpakking. Bubbles geeft een rondleiding aan een reporter. Freamon probeert een code te kraken. Greggs bereidt zich voor op een bezoek van haar zoontje. Hayes kan zijn vermoedens in verband met Templeton maar niet van zich afschudden. Davis voert een show op in de rechtbank, met dank aan zijn topadvocaat.
De toezeggingen van hogerhand levert Daniels en McNulty nieuwe mankracht op, te beginnen met Carver. Carcetti staat voor een nieuwe politieke uitdaging en moet noodgedwongen gevaarlijke deals afsluiten. Met het einde van het Pulitzerseizoen in zicht, legt Haynes Templeton op de rooster in verband met zijn bronnen. Bunk lost een schuld in bij McNulty. De kleine Kenard scoort op grootse wijze. Dukie vindt werk. Fletcher zet zijn interview met Bubbles voort. Freamon legt zijn recentste denkpiste voor aan een officier van Justitie. Sydnor ontdekt het ontbrekende puzzelstukje. McNulty biecht zijn misstap op.
Terwijl Steintorf Rawls opdraagt om "creatieve" remedies te verzinnen voor de stijgende misdaadcijfers, levert de waakzaamheid van Freamon een veelbelovend spoor op dat de afdeling in rep en roer zet. Daniels is eerst in de wolken, maar overleg met Pearlman onthult dat de bron niet zuiver op de graat is. McNulty, die zich verraden voelt, heeft niet veel zin om Freamons succes te vieren. Michael koestert argwaan over zijn recentste opdracht. Haynes krijgt hulp bij het controleren van de feiten. Colvin is trots op Namond en zijn debattalent. Davis wijst Levy en de rechtbanken met de vinger. Bubbles vertelt over zijn recente overwinning op de verleiding.
Carcetti stippelt, samen met de politie, een scenario uit om de schade te beperken, in het licht van de onthutsende revelaties van Pearlman en Daniels. Ze hebben twee keuzes: ofwel maken ze schoon schip ofwel vegen ze alles onder de mat. Omdat nieuwe sporen ontbreken, vraagt McNulty aan Landsman om de zaak rond de daklozen te klasseren, tot een nieuwe moord het onderzoek nieuw leven inblaast. Haynes raakt steeds meer gefrustreerd omdat niemand zijn vermoedens rond Templeton wil geloven. Levy, die denkt dat hij stevig in zijn schoenen staat, speelt een kat-en-muisspelletje met Pearlman. Bubbles vraagt zich af of het wel verstandig is om zijn levensverhaal in de krant te laten afdrukken. Dukie wil een lening aangaan bij een oude mentor. Marlo houdt toezicht op een nieuwe bestelling voor de Co-op. Terwijl de agenten een Ierse wake houden voor alweer een gevallen collega, worden in Baltimore de zaadjes voor de toekomst geplant.
Wire, The seizoen 5

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.