background
Amika seizoen 1

Amika seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series

17 afleveringen | Kids, | 2014 | 36 min | | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

Merel stoot op een advertentie van 'De Paardenhoeve'. Merel is gek op paarden. Dit is een baantje op haar lijf geschreven! Ze zal wel eerst haar vader Tijs moeten overtuigen, want die heeft het niet zo voor paarden.
Merel wordt ontslagen en moet de manege onmiddellijk verlaten. Stalknecht Jan ziet nu pas in wat voor een geweldig werk ze geleverd heeft. Hij mag haar van Marie-Louise een laatste kans geven, als hij haar tenminste nog op tijd terugvindt.
Merel verneemt dat Jan een hevige ruzie heeft gehad over Amika. Jan wil er niet over praten en reageert bot. De sfeer tussen hen is flink verzuurd. Marie-Claire kan de nek van Olivier wel omwringen na de domme grap met Casper.
Merel ontdekt dat haar rubberen laarzen niet meer passen en gaat op zoek naar nieuwe. Herbert wil naar Amika gaan kijken. Hij zou weldra wel eens kunnen ontdekken dat zijn echtgenoot en dochter een groot geheim voor hem bewaren.
Merel voelt zich niet langer gewenst op de manege. Het botte gedrag van Jan is hier de oorzaak van. Julie probeert Jan te overtuigen met Merel te praten. Als hij zegt wat hij echt voor haar voelt, verandert ze misschien nog van gedachten.
Merel is aangenaam verrast als blijkt dat Jan haar een gelukkige verjaardag wil wensen. Er hangt een spanning tussen de twee, maar dan moet Merel plots naar huis... Marie-Claire wacht ongeduldig op de belangrijkste gast van de avond.
Merel ontdekt een sleuteltje in het poppenhuis van Sofie. Deze past perfect op een doosje dat al jaren verborgen staat op de kamer van Sofie. Merel doet een opmerkelijke ontdekking: ze vindt het dagboek van toen haar moeder zestien was…
Julie zet allerhande acties op touw om Merel toch op de manege te houden. Jan is het daar niet mee eens. Volgens hem maakt zij het zo alleen maar erger. Jan vertelt aan Merel wat er in het verleden allemaal met Amika is gebeurd.
Merel heeft ruzie met haar vader. Hij is te weten gekomen dat ze een baantje heeft op de manege. Merel twijfelt of ze ooit nog op de manege zal mogen werken. Marie-Claire wil Casper terugwinnen, maar die heeft al een andere prooi gevonden.
Merel komt van Julie te weten dat Herbert Amika wil verkopen. Merel baalt enorm. Marie-Claire probeert intussen Ricardo De Bruin te overtuigen Amika te kopen voor een redelijke prijs. Ricardo is verdacht onder de indruk van het bod.
Tijs beslist dat Merel haar baantje opnieuw mag uitvoeren. In ruil moet Merel hem wel beloven dat ze zelf nooit aan paardrijden zal doen. Ten huize De La Fayette hopen Olivier en Gringo nog wat interessant beeldmateriaal te verzamelen.
Jan heeft Amika in maanden niet meer zo rustig gezien als bij Merel. Hij denkt dat Merel Amika beter kan maken. Marie-Claire zoekt de perfecte outfit uit om Casper opnieuw te versieren, maar haar versierplan loopt niet echt gesmeerd.
Merel is overstuur. Volgens haar is de koper van Amika voor geen haar te vertrouwen! Samen met Jan probeert ze een oplossing te bedenken. Ricardo probeert echter de deal zo snel mogelijk af te sluiten, tot ongenoegen van een norse Herbert.
Merel zit in de knoop met zichzelf. Ze weet niet of ze al dan niet op Amika moet rijden. Ze bekijkt oude foto's van zichzelf op een paard. Voorzichtig probeert ze bij haar vader te polsen of ze daadwerkelijk talent had voor paardrijden.
Merel en Jan brengen Amika naar de weide in de hoop dat hij hier iets zal eten. Merel komt met een idee: zijn lievelingswortel. Hedwig vertelt Marie-Claire over haar relatie met Casper. Tegen ieders verwachting in, reageert ze heel koel.
Tijs weet dat Merel de dagboekbladzijdes van Sofie heeft gevonden. Hij is bang dat Merel domme dingen zal doen. Herbert stelt de nieuwe hoofdtrainer voor: Olympisch kampioen, Chris Bogaerts.
Merel is erg aangedaan nadat ze haar vader zo teleurgesteld heeft op de presentatie. Ze neemt dan ook een zware beslissing. De Z-Girlz zijn in volle spanning. Zij komen te weten wie de Paardenhoeve mag vertegenwoordigen op de Lentejumping.

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.