background
Dobus seizoen 1

Dobus seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series

20 afleveringen | Kids, | 2014 | 25 min | | Beschikbaar t/m 31-12-2018 | € 0

De directeur heeft een belangrijke opdracht voor zijn clowns. Ze moeten een vlinder vangen en in een kooitje stoppen. Hij is namelijk te weten gekomen dat Petunia dol is op vlinders. En daarom wil hij haar graag een vlinder cadeau doen.
Dobus heeft van zijn oom Kobus een echte auto geleend. Net als de clowns er een ritje mee willen maken, roept de directeur. Hij heeft een belangrijke opdracht! Dobus, Sollie en Mina moeten een kokosnoot openbreken…
De directeur heeft een vaas gekocht voor Petunia. Hij zet de vaas op de tafel en waarschuwt de clowns dat deze moet blijven staan. Oh nee! Sollie slaat tijdens het voetballen de vaas van de tafel. Nu moeten de clowns de vaas repareren…
Dobus zit met een vervelend probleem: hij heeft last van de hik. Veel tijd om te klagen is er niet, want daar is de directeur alweer met een karwei. Hij wil dat de clowns een schilderij maken van een bloem voor zijn geliefde Petunia.
De directeur is droevig. Hij heeft Petunia op het bal zien dansen met Lange Jan. Nu denkt hij dat Petunia hem te klein vindt. De clowns moeten een manier vinden om de directeur groter te maken. Als dat maar goed komt…
Dobus en Mina vinden een mysterieuze doos. Als ze de doos openmaken blijken er gloednieuwe instrumenten in te zitten. De instrumenten zijn een geschenk van de directeur. Hij wil namelijk dat de clowns een liedje spelen voor Petunia.
Dobus en Sollie horen plots een luid gegil. Het is Mina. Zij heeft een muis gezien en is erg geschrokken! De directeur roept zijn clowns bij elkaar. Hij heeft een karwei voor hen. Zij moeten de poes van Petunia, Witje, in de gaten houden.
Mina vraagt hulp aan Dobus om een zware kist te verplaatsen. Dobus kan de kist niet optillen, Sollie daarentegen tilt de kist op zonder enige moeite. Het is tijd voor een karwei! De directeur wil een bokser worden, net als Sterke Steven.
Dobus speelt poppenkast voor de andere clowns als de directeur hen bijeen roept voor een karwei. De directeur heeft een dutje gedaan in de zon en nu is hij erg verbrand. Hij wil dat de clowns zijn rode gezicht verbergen voor Petunia.
Petunia komt langs en dan moet alles natuurlijk tip top in orde zijn! De directeur vindt dat zijn clowns stinken. Daarom wil hij dat ze zich wassen. Maar Dobus wil helemaal niet in bad. Sollie en Mina bedenken een plannetje…
Dobus vindt Sollie maar een bangerik, omdat hij denkt dat hij een spook heeft gezien. Dobus is nergens bang van! De volgende dag krijgen de clowns de opdracht om de tafel romantisch te dekken voor het diner van de directeur met Petunia.
De directeur heeft een karwei voor de clowns. Zij moeten zijn mandarijntjesboom bewaken. 's Nachts worden er telkens mandarijntjes gestolen en dat mag niet meer gebeuren! De clowns moeten dus de hele nacht wakker zien te blijven...
De directeur vertelt zijn clowns over zijn droom. In zijn droom was hij een echte superheld die kon vliegen! De directeur wil voor Petunia een superheld zijn en vraagt zijn clowns om hulp. Mina geeft hem meteen een gepast superkostuum.
Mina heeft een grote snoeptaart gemaakt. Ze laat de taart eventjes alleen achter op het plein. Sollie komt aangewandeld en ziet de taart. De gulzige clown kan zich niet bedwingen en peuzelt de taart helemaal op!
De directeur roept zijn clowns samen. Petunia is er ook, maar het enige wat ze doet is huilen. De directeur geeft zijn clowns de opdracht om haar aan het lachen te brengen. Dobus, Sollie en Mina gaan op zoek naar iets grappigs.
Dobus en Sollie zitten met hun boterhammen te spelen wanneer de trompet van de directeur gaat. Tijd voor een karwei! De directeur heeft een schilderij van zichzelf meegebracht, het is voor Petunia. De clowns moeten het schilderij bewaken.
De directeur gaat straks naar het pretpark. Zijn clowns mogen met hem meegaan, maar ze zullen het wel zelf moeten betalen. Dobus en Mina hebben nog net genoeg centjes in hun spaarpot, maar Sollie heeft enkel nog chocolade munten…
Petunia komt langs. Ze heeft nieuws voor de clowns: de directeur is met vakantie, hij had nood aan rust. Dobus en Mina begrijpen er niets van: een circus zonder directeur, dat kan toch niet? Nu moeten ze een nieuwe directeur zien te vinden.
Petunia en de directeur zitten gezellig thee te drinken. De directeur laat Petunia schrikken. Petunia vindt het echter helemaal niet grappig! De directeur beweert dat hij nooit schrikt, hij is immers niet voor niets de directeur…
Mina en Sollie hebben een nestje met eitjes gevonden. Ze moeten de eitjes warm houden, zodat er vogeltjes kunnen uitkomen. Dan roept de directeur de clowns bij zich. Hij wil een show met dieren voor in het circus!

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.