background
Dicte seizoen 1

Dicte seizoen 1

Inbegrepen bij Movies & Series

10 afleveringen | Misdaad, | 2013 | 45 min |     | Beschikbaar t/m 30-11-2018

In de haven van Arhus vindt Dicte het lichaam van een jonge Bosnische vrouw. Al gauw blijkt dat het meisje gestorven is aan de gevolgen van een amateuristische keizersnede. Het is door deze macabere vondst dat Dicte inspecteur Wagner leert kennen. Hij weet niet dat Dicte journaliste is, en geeft bij aanvang meer prijs dan hij kwijt wilde. Een vastberaden Dicte bijt zich vast in de zaak en het heeft heel wat voeten in de aarde maar uiteindelijk ziet ook Wagner in dat zij een meerwaarde kan zijn voor hun onderzoek.
Na de ontvoering van Remza staat de politiek steeds meer onder druk. In Dicte vinden ze een zondebok en ook op de redactie heeft Dicte zich niet bepaald populair gemaakt. Maar de eigenwijze Dicte slaat de kritiek in de wind en gaat koppig verder met haar onderzoek. En als snel zit ze op het spoor van de daders, maar dat ontgaat ook hen niet. Maar zelfs nadat ze hebben geprobeerd om haar van de weg te rijden, gaat ze vastberaden door. De zaak neemt een onverwachte wending wanneer Darko erbij betrokken raakt.
Op een dramatische zomernacht, ontdekt Dicte een in brand gestoken auto op de oprit van de buren. In het huis vindt ze een 52-jarige Deense leraar, Inger Gravgard, die lijkt zelfmoord te hebben gepleegd. Maar Dicte ontdekt al snel dat niets is wat het lijkt. Wanneer Dicte de zaak verder onderzoekt, ontdekt ze het portret van een vrouw met extreme religieuze overtuigingen, een ziekelijke familiegeschiedenis en een perverse seksualiteit. Terwijl Dicte alle energie steekt in het vinden van Inger’s vermiste dochter, wordt een student uit Inger’s klas ineens enorm belangrijk voor het onderzoek van Wagner. Beiden zijn ervan overtuigd dat zij de juiste richting volgen, totdat de zaak een onverwachte wending neemt.
Dicte ontfermt zich over de zoon van het slachtoffer, maar hierdoor raakt ze opnieuw betrokken bij het onderzoek en dit ter ergernis van Wagner. De jongen is in shock en niet in staat om verklaringen af te leggen. Maar wanneer Dicte met de jongen gaat praten, beginnen geleidelijk aan een aantal puzzelstukken in elkaar te vallen. Op die manier blijkt er toch ook een connectie te zijn tussen deze zaak en de moord op haar buurvrouw. Wanneer een journalist een geheim uit Dicte's verleden bloot legt, blijkt er nu ook een link te zijn tussen haar en beide vermoorde vrouwen. Een link die het onderzoek tot bij Dicte leidt.
Een badkuip waarin het lijkje van een pasgeboren jongetje ligt, drijft langzaam de Arhus haven binnen. Haar buikgevoel stuurt Dicte meteen in een bepaalde richting, zelfs al waarschuwt inspecteur Wagner haar voor overhaastte conclusies. Maar wanneer de Moslim-gemeenschap het kindje wil begraven, lijkt het erop dat Dicte gelijkt krijgt. Alsof ze nog niet genoeg aan haar hoofd heeft steekt ondertussen haar verleden terug de kop op en krijgt haar zwangere vriendin weeën.
De volledige polite van Jutland zakt af naar Aarhus op zoek naar de ontvoerde zoon van Ida-Marie. Nooit eerder was Dicte zo sterk betrokken bij een zaak als deze, en bij wijze van uitzondering staat Wagner toe dat ze helpt bij het onderzoek. Dicte ontdekt dat de ontvoering te maken heeft met het jongetje dat gevonden werd in het bad. Maar ook dit helpt het onderzoek niet in een stroomversnelling. Sterker nog, de zaak lijkt op een dood spoor te zitten. Het is uiteindelijk Dicte die met een cruciaal stuk van de puzzel op de proppen komt.
In de gracht in een obscure buurt wordt het mishandelde naakte lichaam van een jongeman gevonden. Wanneer Dicte een tip krijgt van een gevangene, Peter Boutrup, raakt de zaak in een stroomversnelling. Hij stuurt hen in de richting van illegale orgaanhandel, maar Dicte vertrouwt het zaakje niet. Zelfs al blijkt de tip goud waard.
Na 24 jaar gescheiden te zijn van haar zoon, staat ze nu weer in contact met hem. Hij is echter niet geïnteresseerd in haar, enkel in haar nier. In Bay's appartement ontdekt de politie sporen die lijken te wijzen dat hij de moordenaar zou kunnen zijn van Michael. Maar er is geen enkel spoor van de moordenaar van Bay terug te vinden. En deze dader is, volgens de politie, de derde partij die betrokken is bij de organenhandel. Dicte vermoedt dat Peter erbij betrokken is, en dat hij misschien wel eens het volgende slachtoffer zou kunnen worden. Ze besluit om zich uit te geven als Michaels moeder om aan meer informatie te raken. Want Michael zou wel eens de sleutel tot de oplossing kunnen blijken.
Terwijl Dicte een interview met Francesca, een vooraanstaand politicus, afrond, ontploft er in de buurt een bom. De explosie doodt een jonge vrouw, maar volgens Dicte was Francesca het ware doelwit. Maar niemand lijkt haar te geloven. Alsof de duivel ermee gemoeid is worden de vingerafdrukken van Dicte's zoon op de plaats van de misdaad gevonden. Bovendien weet niemand waar Peter, Dicte's zoon, zich bevindt.
Nadat Francesca bewusteloos teruggevonden werd, ondervraagt Wagner Dicte. Maar Dicte moet tijd zien te winnen om de ware identiteit van de dader te achterhalen dus besluit ze te liegen tegen Wagner. Dictes zoon heeft zo zijn vermoedens. Volgens hem is het de ex-man van Francesca geweest en ook Dicte lijkt dingen te ontdekken die deze vermoedens bevestigen. Op zijn beurt ontbloot Wagner zaken uit het verleden van Peter. En wanneer Dicte de ex van Francesca confronteert, wordt er heel wat duidelijker rond het verleden van haar zoon.
Dicte seizoen 1

STAP 1
Druk op de rode knop of op 'menu' op je afstandsbediening.

STAP 2
Navigeer naar 'huren' in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

STAP 3
Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'Afspelen'.

STAP 4
Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod, is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

STAP 5
De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!

Movies & Series XL
Nog meer films, zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.