Game of Thrones seizoen 2

Kenmerken

Type
Serie
Formaat en prijs
HD
Jaar
2012
Genre
Fantasy
Informatie
Klik hier voor Info over Movies & Series XL
Kijkwijzer

10 Afleveringen plus beschrijving

  • Aangezien Robb Stark en zijn noordelijke leger de oorlog voort zetten tegen de Lannisters, arriveert Tyrion in Koningslanding om raad te geven aan Joffrey en om de buitensporigheden van de jonge koning te temperen. Op het eiland Drakensteen, bedenkt Stannis Baratheon een invasie om de troon op te eisen van zijn overleden broer, in samenwerking met de vurige Melisandre, een vreemde priesteres van een nog vreemdere god. Aan de andere kant van de zee, trekken Daenerys, haar drie jonge draken, en de khalasar door de Rode Woestenij op zoek naar bondgenoten, of water. In het noorden, heerst Bran over een versleten Winterfell, terwijl buiten De Muur, Jon Snow en de Nachtwacht onderdak moet zoeken bij een sluwe Wildling.

  • In het kielzog van een bloedige zuivering in de hoofdstad, kastijdt Tyrion Cersei voor het vervreemden van de koning zijn onderdanen. Op de weg naar het noorden, deelt Arya een geheim met Gendry, een recruut van deNachtwacht. Met slinkende voorraden, keert een van Dany's verkenners terug met het nieuws van hun positie. Na negen jaar als Stark gevangene, herenigt Theon Greyjoy zich met zijn vader Balon, die wil het oude koninkrijk van de IJzeren Eilanden herstellen. Davos werft Salladhor Saan, een piraat, om de krachten te bundelen met Stannis en Melisandre voor een marine-invasie van Koningslanding.

  • In de Rode Burcht, bedenkt Tyrion drie allianties door de belofte van het huwelijk. Catelyn is in de Stormlanden om haar eigen verbond te smeden. Maar koning Renly, zijn nieuwe vrouw Margaery, en haar broer Loras Tyrell heb andere plannen. Op Winterfell, probeert Luwin Bran's dromen te ontcijferen.

  • Joffrey straft Sansa voor Robb's overwinningen, en Tyrion haast zich de wreedheid van de koning te temperen. Catelyn smeekt Stannis en Renly om zich te verenigen tegen de Lannisters. Dany en haar khalasar komen toe bij de welvarende stad Qarth. Tyrion dwingt een familielid zijn ogen en oren te zijn. Arya en Gendry worden meegenomen naar Harrenhal, waar hun levens in de handen zijn van Ser Gregor Clegane. Stannis beveelt Davos om Melisandre binnen te smokkelen in een geheime baai.

  • De Baratheon rivaliteit eindigt, het verplicht Catelyn te vluchten en Heer Baelish om op te treden. In Koningslanding Tyrion's bron waarschuwt hem over Joffrey's verdedigingsplan - en een mysterieus geheim wapen. Theon zeilt naar de Steenachtige Kust om te bewijzen dat hij waardig is . In Harrenhal ontvangt Arya een belofte van Jaqen H'ghar, een van de gevangenen die ze gered heeft van de Goud Mantels. De Nachtwacht komen toe bij de Vuist van de Eerste Mensen, een oude ringfort waar ze hopen de Wildingen opmarste stoppen.

  • Theon finaliseert zijn meesterzet. In King's Landing slagen de Lannisters er op het laatste nippertje in om Myrcella voor het naderende onheil te behoeden. Arya komt oog in oog te staan met een verrassende bezoeker. Dany neemt zich plechtig voor om te nemen wat haar toekomt. Robb en Catelyn ontvangen levensbelangrijk nieuws. Qhorin geeft Jon een kans om zichzelf te bewijzen.

  • Jaime ontmoet een verre verwant. Dany krijgt een uitnodiging om naar het House of the Undying te komen. Theon organiseert een zoektocht. Jon verliest zijn weg in de wilderniss. Cersei geeft Sansa goede raad.

  • Theon ontvangt een bezoeker in Winterfell en slaagt erin om het fort te verdedigen. Arya wil dat Jaqen haar zijn laatste wederdienst bewijst, maar de manier waarop bevalt hem weinig. Robb wordt verraden. Tyrion en Varys nemen een gemeenschappelijke positie in. Dany negeert het advies van Jorah. Stannis en Davos naderen hun bestemming en Davos krijgt een beloning aangeboden.

  • Wanneer de vloot van Stannis de aanval op King's Landing inzet, moeten Tyrion en de Lannisters vechten voor hun leven.

  • Laatste aflevering van het tweede seizoen. Tyrion ontwaakt in een veranderde wereld. Koning Joffrey beloont zijn onderdanen met gepaste geschenken. Terwijl Theon zijn mannen tot actie aanmaant, biedt Luwin enkele laatste raadgevingen aan. Brienne legt Jaime het zwijgen op. Arya krijgt een geschenk van Jaqen. Dany gaat naar een vreemde plaats. Jon bewijst zichzelf tegenover Qhorin.

Details

Acteurs
Stu Zicherman, Lena Headey, Peter Dinklage, Michelle Fairley, Emilia Clarke
Regisseur
David Petrarca, Neil Marshall, Alik Sakharov, Alan Taylor, David Nutter
Taal
ENG
Inbegrepen bij
Movies & Series XL
Naar de catalogus