Vikings seizoen 6

Kenmerken

Type
Serie
Formaat en prijs
HD
Jaar
2019
Genre
Avontuur
Informatie
Klik hier voor Info over Movies & Series
Kijkwijzer

10 Afleveringen plus beschrijving

  • Het is zes maanden na de slag om Kattegat en Bjorn is nu koning. Terwijl hij worstelt met de verantwoordelijkheden van het koningschap, leert hij dat hij niet op zijn moeder kan rekenen, omdat zij andere plannen heeft.

  • Boodschappers komen aan in het Kattegat met nieuws dat Bjorn voor een dilemma stelt. Terwijl Bjorn als heerser van het Kattegat probeert het juiste te doen, lijkt prins Oleg van Kiev zich niet druk te maken over zijn geweten.

  • Lagertha wordt bezocht door vrouwen uit de nabijgelegen dorpen en ze dineren samen, maar de gemeenschap wordt verscheurd door schokkende gebeurtenissen die volgen en Lagertha moet actie ondernemen.

  • Lagertha neemt de leiding na de recente aanvallen, maar ondanks haar inspanningen zijn de gevolgen tragisch. Olaf heeft een gewaagd nieuw plan voor de toekomst van Noorwegen. Hoewel Ivar in Kiev de ambities van Oleg voor Scandinavië bespreekt, is hij eingelijk meer geïnteresseerd in de benarde situatie van Igor, de jonge erfgenaam die door Oleg wordt beïnvloed.

  • De Noorse koningen en graven komen naar Haralds grondgebied voor de verkiezing van de koning van heel Noorwegen. Olaf is optimistisch over het resultaat, maar de verkiezingen lopen alles behalve soepel...

  • Bjorn ziet zich gedwongen snel actie te ondernemen in de nasleep van de verkiezingen voor de nieuwe koning van Noorwegen. De Bandits vallen Lagertha's dorp weer aan.

  • Bjorn keert terug naar Kattegat. Harald treft maatregelen om wraak te nemen op Olaf. In Kiev ontvangen Ivar en Igor interessant nieuws over Prins Dir.

  • Bjorn staat voor een lastige beslissing. Ubbe en Torvi verlaten Kattegat op zoek naar nieuw land en oude vrienden. Olegs plan voor de invasie van Scandinavie begint vorm te krijgen.

  • In IJsland ontmoeten Ubbe en Torvi eindelijk een mysterieuze zwerver. Bjorn is genoodzaakt opnieuw te kijken wie zijn vijanden zijn, wanneer Erik terugkomt van een verkenningsmissie met zorgwekkende informatie. Bjorn heeft bondgenoten nodig, maar het is nog maar de vraag of hij zijn oude vijand Koning Harald kan overtuigen hun krachten te bundelen.

  • Ivar en Igor spannen samen tegen Oleg, maar zijn nog steeds onderdeel van de strijdmacht die naar Kiev vertrekt om Scandinavië binnen te vallen. Koning Harald begint met het voorbereiden van de invasie.

Details

Acteurs
Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Gustav Skarsgard
Regisseur
Michael Hirst
Taal
ENG
Inbegrepen bij
Movies & Series
Naar de catalogus