His Dark Materials seizoen 1

Kenmerken

Type
Serie
Formaat en prijs
HD
Jaar
2019
Genre
Avontuur
Informatie
Klik hier voor Info over Movies & Series XL
Kijkwijzer

8 Afleveringen plus beschrijving

  • Eerste aflevering van de serie. De wereld van de wees Lyra Belacqua komt op haar kop te staan als haar lang afwezige oom terugkeert uit het noorden en de betoverende Mevr. Coulter Jordan College bezoekt met een voorstel.

  • Lyra begint aan haar nieuwe leven in Londen en doet er alles aan om Roger de hulp van Mevr. Coulter te vinden. De Gyptians blijven zoeken naar de vermiste kinderen en de ongrijpbare Gobblers.

  • Lyra krijgt hulp van een onwaarschijnlijke bron die haar helpt dingen te ontdekken over haar verleden en probeert haar te beschermen tegen het Magisterium.

  • Lyra en de Gyptians arriveren in het noorden en vragen om hulp van de Consul van Witches, Texaanse aeronaut Lee Scoresby en een gepantserde beer die werkt voor de stad.

  • De alethiometer stuurt Lyra en Iorek in een nieuwe richting, naar een schokkende maar belangrijke aanwijzing in haar zoektocht naar haar vriend Roger en de andere vermiste kinderen.

  • Lyra ontdekt de verschrikkelijke waarheid achter de activiteiten van de Gobbler in het noorden. Ze moet tot het uiterste gaan om iedereen om haar heen te bevrijden en aan een verschrikkelijk lot te ontsnappen.

  • Gescheiden van haar vrienden moet Lyra al haar vaardigheden in deceptie gebruiken om een lastige tegenstander te verslaan. Elders overweegt Mevr. Coulter haar volgende stappen.

  • Slot seizoen één. Op het moment dat het Magisterium steeds dichterbij komt, komt Lyra meer de weten over de opstand van Asriel, maar ze betaalt een hoge persoonlijke prijs voor haar hulp.

Details

Acteurs
Anne-Marie Duff, Gary Lewis, Morfydd Clark, Nabil Elouahabi, Pasi Antero Remsu, Ruta Gedmintas, Ruth Wilson, Lewin Lloyd, Mat Fraser, Martha Bright, David Langham, Amit Shah, Ariyon Bakare, James McAvoy, Ian Gelder, Ian Peck, Asheq Akhtar, Lucian Msamati, Daniel Frogson, Raffiella Chapman, Philip Goldacre, Richard Cunningham, Eva Jazani, Omid Djalili, Ruby Llewelyn, Georgina Campbell, Harry Melling, Mary Fernandez, Lin-Manuel Miranda, Will Keen, Joe Tandberg, Lia Williams, Tyler Howitt, Amma Ris, Patrick Godfrey, Geoff Bell, Dafne Keen, Simon Manyonda, Joi Johannsson, Sandra James Young, Vivien Bridson, Archie Barnes, Clarke Peters, Frank Bourke, James Cosmo
Regisseur
Tom Hooper, Jamie Childs, Otto Bathurst, Euros Lyn, Dawn Shadforth
Taal
ENG
Inbegrepen bij
Movies & Series XL
Naar de catalogus