Enlightened seizoen 1

Kenmerken

Type
Serie
Formaat en prijs
HD
Jaar
2011
Genre
Komedie
Informatie
Klik hier voor Info over Movies & Series XL
Kijkwijzer

10 Afleveringen plus beschrijving

  • Na een zenuwinzinking op haar werk keert zakelijke inkoper Amy Jellicoe (Laura Dern) terug naar huis na een verlengd verblijf in een holistisch behandelcentrum. Met een lievere en zachtere houding trekt Amy bij Helen, haar moeder, in, terwijl ze de eerste stappen zet om haar baan bij Abaddonn Industries terug te krijgen. Ondertussen zoekt ze weer contact met haar ex-man Levi, maar een ontspannen avond loopt verkeerd nadat Levi weer in oude patronen valt. De volgende ochtend, na het opzeggen van haar nieuwe mantra 'Ik zal veranderen, en ik breng zelf verandering', keert Amy terug naar kantoor om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Maar zal Abaddonn haar weer aannemen?

  • Amy's hoop voor een droombaan krijgt een knauw wanneer ze wordt gedegradeerd naar de kelder van Abaddonn, in een baan in data-entry met een groep sociale buitenbeentjes. De baan heeft echter zijn goede kanten, wanneer Amy in haar pauze op internet een litanie aan zakelijke ongepastheden ontdekt. Ondertussen zijn Amy's pogingen om het leven van ex-man Levi en moeder Helen te verbeteren tegen dovemansoren gericht.

  • Jaloers op Krista's geluk en haar vernedering bij Abaddonn zat, overweegt Amy het bedrijf te verlaten voor een sociaal verantwoorde baan bij de daklozenopvang. Maar het lage salaris gecombineerd met een enorme onbetaalde rekening van het behandelcentrum doen haar twijfelen.

  • Bang dat ze tijdens haar eerste weekend thuis zal terugkeren naar haar oude feestleven, haalt Amy Levi over om te gaan raften op de Kern River, waar ze vaak heen gingen in gelukkiger tijden in hun huwelijk. Het idyllische reisje gaat echter verkeerd wanneer Amy zich realiseert dat het wellicht moeilijker is dan ze dacht om Levi te veranderen.

  • Nadat ze op de tv leert over de deportatieproblemen van een in Mexico geboren moeder, probeert Amy haar collega's te motiveren mee te gaan naar een lunchprotest voor het gezin. Later, met steun van Tyler, besluit Amy een vrouwengroep te organiseren bij Abaddonn en hoopt Judy, hoofd van personeelszaken, te werven door haar mee uit eten te nemen. Ze hoopt ook Krista's babyshower te gebruiken om leden te werven, maar ondervindt dat haar doelstelling en passie niet worden gedeeld door deze 'huisje-boompje-beestje-groep'.

  • Amy is opgewonden wanneer Sandy (Robin Wright), die ze tijdens groepstherapie ontmoette in Hawaï, haar een paar dagen bezoekt. De verwante relatie tussen de twee begint te verslechteren wanneer Helen het vertikt Sandy nog een nacht te logeren te hebben, en Amy haar vriendin gedwongen afzet bij Levi. Wanneer Sandy niet opdaagt om tijdens de lunch een yogales te geven bij Abaddonn, heeft Amy een slecht voorgevoel.

  • Na een verontrustende droom confronteert Amy de leegte in haar leven en haar gevoelens voor Levi. Nadat Dougie op het werk promotie krijgt, probeert Amy bij hem in de gratie te komen door een afspraakje voor hem te maken met Harper, een knappe collega van Krista die bij de yogales was. Het incident brengt haar dichter bij Tyler, die zijn eigen problemen met eenzaamheid heeft.

  • Er ontstaat meer wrijving tussen Amy, Dougie, en de medewerkers nadat Amy aangegeven wordt aan HR voor tekortkomingen in haar functie. Amy is wanhopig de afdeling te verlaten en probeert Krista mee te nemen naar een vergadering met Damon, met voorspelbaar resultaat.

  • Amy gaat naar haar werk en laat Helen alleen achter met haar gedachten en herinneringen, waaronder die over haar overleden man Jim. In de winkel komt ze oude vriendin Carol tegen, wiens man vroeger met Jim werkte, en ondergaat ze het tonen van foto's van kinderen en kleinkinderen. Later komt Levi langs met een fotoalbum en lucht hij zijn hart over de rol van Helen in het beëindigen van zijn relatie met Amy.

  • (Slot van Seizoen Eén) Nadat Levi midden in de nacht helemaal gek wordt, overtuigt Amy hem in haar voetsporen te treden en zich te laten behandelen bij Open Air. Op het werk overtuigt een vernieuwde Amy Damon om haar onderzoeksresultaten te presenteren aan zijn groep. Het probleem is dat Dougie, die niet langer met Amy praat zonder een 'getuige', haar ervan weerhoudt het kantoor te verlaten. Amy geeft toch haar presentatie en moet daarvoor boeten, met Damon's team en met Dougie. Boos, maar nog steeds vechtend, vraagt Amy Tyler hoe ze eindelijk verandering kan afdwingen bij Abaddonn.

Details

Acteurs
Laura Dern, Sarah Burns, Diane Ladd, Luke Wilson
Regisseur
Phil Morrison, Nicole Holofcener, Miguel Arteta, Jonathan Demme, Mike White
Taal
ENG
Inbegrepen bij
Movies & Series XL
Naar de catalogus