Succession seizoen 1

Kenmerken

Type
Serie
Formaat en prijs
HD
Jaar
2018
Genre
Drama
Informatie
Klik hier voor Info over Movies & Series XL
Kijkwijzer

10 Afleveringen plus beschrijving

  • Op zijn 80e verjaardag choqueert mediamagnaat Logan Roy zijn familie met het nieuws dat hij voor onbepaalde tijd in zijn functie als CEO van Waystar/Royco blijft. Het nieuws brengt zijn zoon Kendall in de war, de opvolger, die middenin onderhandelingen zit over de aankoop van een digitale media-firma, opgericht door een gladde ondernemer genaamd Lawrence. Na een spontane softbalwedstrijd lopen de gemoederen hoog op wanneer Logans andere kinderen, Roman, Shiv en Connor, bezwaar maken tegen Logans plannen, waaronder zijn wens om de manier waarop zijn uiteindelijke opvolger wordt gekozen te veranderen.

  • Logans onbekwaamheid ontvlamt een verhitte opvolgingsdiscussie tussen zijn kinderen. Het bestuur informeert de media over leiderschapsplannen voordat de beurs opent. Greg krijgt de taak om belangrijke artikelen van het appartement van Roy op te halen. Kendall geeft een gepassioneerd slotpleidooi om Waystar/Royco in de familie te houden en het ontnuchterende nieuws van trouwe bedrijfsadvocaat Gerri Kellman tempert een moment van rechtvaardigheid.

  • Terwijl Waystar's aandelen naar gevaarlijke dieptepunten kelderen, wordt Kendall geconfronteerd met een grote crisis rond een geheime banklening. Boos op Marcia nadat deze op haar strepen gaat staan in het Roy-appartement, besluit Shiv een oude minnaar in te huren om een achtergrondcheck uit te voeren bij Logans derde vrouw. Kendall en Roman wonen hun eerste belangrijke vergadering bij in hun nieuwe functies, net als Tom en Greg. Kendall probeert Rava ervan te overtuigen hun huwelijk een tweede kans te geven, en zijn vader geeft hem een onverwachte reactie op zijn aanpak van Waystar.

  • Het jaarlijkse bedrijfsgala om fondsen te werven staat voor de deur, en met zijn vader uit de weg, schaaft Kendall zijn toespraak bij terwijl hij een tv-persoonlijkheid van Waystar's ATV Networks inhuurt om hem te vergezellen. Shiv probeert de schade van een smerige foto te minimaliseren die de politieke toekomst van een klant bedreigt. Tom erft "een virus" van zijn voorganger in de park- en cruise-afdeling en deelt een verontrustend bestand met Greg. Logan drukt zijn stempel op zijn terugkeer naar kantoor. Bij het benefiet, laat Connor zien waarom hij gespannen situaties beter aan zich voorbij laat gaan.

  • Nadat hij achter het plan van Logan komt om het plaatselijke televisiestation in te schakelen, is Kendall van plan een motie van wantrouwen tegen zijn vader in te dienen. Greg brengt zijn nukkige opa Ewan van Canada naar New York voor een Thanksgiving-reünie met Logan. Tom raakt steeds meer bezorgd over de inhoud van zijn huwelijkse voorwaarden met Shiv en rekruteert Greg voor een clandestiene taak. Connor brengt een date naar het Thanksgiving-etentje en de familie kijkt op van zijn keuze.

  • Nu de motie van wantrouwen tegen Logan snel dichterbij komt, probeert Roman een neutraal bestuurslid te overtuigen terwijl Kendall uit alle macht zijn ‘voor’-stemmen tracht te verzamelen. Logan komt in Washington aan voor zijn ontmoeting met de president, maar hij vreest dat hij op het laatste moment terzijde wordt geschoven. Nadat hij een potentieel schandaal weet te omzeilen, neemt Tom Greg voor het eerst mee naar een chique diner, terwijl Shiv haar mogelijkheden in DC bekijkt.

  • In een poging zijn publieke imago te verbeteren, stemt Logan in met gezinstherapie op Connors New Mexico-ranch die Logan als een publiciteitsstunt enorm wil uitbreiden. Kendall houdt zich gedeisd en brengt wat tijd door met de locals. Zijn geheelonthouding wordt op de proef gesteld. Shiv overweegt haarzelf in een benarde positie te brengen wanneer Nate haar dwingt zich aan te sluiten bij de presidentiële campagne van Gil Eavis, die tegen alles waar haar vader voor staat ingaat. Willa brengt meer tijd door met zijn gezin terwijl Connor een logisch voorstel doet.

  • Tom heeft een onvergetelijk vrijgezellenfeest. Kendall ziet een nieuwe zakelijke kans met een paar idealistische ondernemers. Roman werkt met de oude tegenstander van zijn vader aan een deal voor plaatselijke tv-stations. Logan vraagt Greg of hij tijdens het feest van Tom voor Kendall kan babysitten. Shiv en Gil worden tijdens een interview van een Waystar-station in het nauw gedreven.

  • De Roys komen in een Engels kasteel samen voor de bruiloft van Shiv en Tom. De kinderen herenigen met hun moeder Caroline die net zo cynisch is als Logan. Gasten praten en botsen met elkaar en Kendall hoort van Stewy en Sandy dat hun plan voor een vijandige overname van Waystar in een stroomversnelling komt om Logan te overrompelen.

  • Slot seizoen één. Midden in de feestvreugde van Tom en Shiv’s bruiloft zitten Logan en zijn team in de verdediging nu het nieuws van het overnamebod van Waystar naar buiten komt. Kendall ziet een ontsnappingsmogelijkheid nu de situatie steeds spannender wordt. Tom gebruikt de openhartigheid van zijn nieuwe vrouw om een ongewenste gast te verwijderen.

Details

Acteurs
Nicholas Braun, Kieran Culkin, Hiam Abbas, Natalie Gold, Hiam Abbass, Alan Ruck, Sarah Snook, Brian Cox, Rob Yang, Jeremy Strong, Matthew Macfadyen, Peter Friedman
Regisseur
Adam McKay, Andrij Parekh, Adam Arkin, Mark Mylod, Jesse Armstrong
Taal
ENG
Inbegrepen bij
Movies & Series XL
Naar de catalogus