Wire, The seizoen 2

Kenmerken

Type
Serie
Formaat en prijs
HD
Jaar
2003
Genre
Misdaad
Informatie
Klik hier voor Info over Movies & Series XL
Kijkwijzer

12 Afleveringen plus beschrijving

 • Rechercheur Jimmy McNulty, weggepromoveerd naar de havenpolitie, ontdekt in de haven van Baltimore het lichaam van een dode vrouw. Bodie rijdt naar Philly om contacten te leggen voor de mannetjes van Barksdale en Stringer Bell treint naar New York om te vernemen waarom de bevoorrading stokt. Majoor Valchek staat er beteuterd bij wanneer zijn genereuze geschenk aan een Pools-Amerikaanse parochie overklast wordt door Frank Sobotka, zijn rivaal in de plaatselijke dokwerkersvakbond. Op de kaaien staat een container die bestemd is voor "De Griek" te verkommeren in de zon. De lading blijkt bederfelijk.

 • Majoor Valchek zint op wraak voor het fiasco met de kerkgiften. Hij eist dat adjunct-commissaris Burrell hem een team geeft om de zaken van Sobotka uit te pluizen. Avon Barksdale blijft zijn imperium vanuit de cel runnen. Hij verstrekt advies aan zijn neef D'Angelo en wreekt zich op een cipier die het voorzien had op Wee-Bey, de veroordeelde hitman van de bende. Aan de kaaien raakt Beatrice Russell, agente van de havenpolitie, geen meter verder met haar onderzoek naar de smokkelwaar die in de container van "De Griek" werd aangetroffen. McNulty besluit een handje toe te steken, al zijn zijn motieven niet zuiver op de graat. Uiteindelijk krijgen rechercheurs Bunk Moreland en Lester Freamon de opdracht om Russell te helpen bij haar onderzoek naar de mysterieuze sterfgevallen.

 • Bunk en Freamon achtervolgen hun plaats delict - een containerschip - naar Philly. Daar blijkt geen enkel bemanningslid plots nog Engels te spreken. Inspecteur Cedric Daniels, die nog steeds niet te spreken valt over zijn verbanning naar Bewijsmateriaal, kondigt aan dat hij de afdeling zal verlaten. Op bevel van Barksdale vindt Bell een manier om Tilghman, de gesel van Wee-Bey, erin te luizen. McNulty tracht de identiteit van het vrouwenlijk uit de haven te achterhalen. Twee jonge stuwadoors - Ziggy, zoon van Frank Sobotka, en Nick, zijn neef - halen een container vol digitale camera's leeg en verpatsen de inhoud aan de mannetjes van De Griek. Na een dreigend bezoekje van zijn oom, Avon Barksdale, heeft D'Angelo de boodschap begrepen: geen drugs in de gevangenis! Een wijs besluit, zo blijkt.

 • Sobotka geeft zijn neef Nick een standje voor de diefstal van de camera's en draagt hem op om de lading terug te brengen. Te laat, zo blijkt. Omdat zijn geweten knaagt, wil McNulty per se de identiteit van zijn drenkelinge achterhalen, maar Bunk, zijn oude partner, heeft prangender problemen: Omar opsporen als centrale getuige tegen een schutter van Barksdale. Om Valcheck te sussen, vraagt Burrell aan Daniels of hij het onderzoeksteam naar Sobotka wil leiden. Daniels stemt toe. McNultys geweten knaagt ook op een ander vlak: hij wil een nieuw begin met zijn vervreemde vrouw en belooft haar te zullen veranderen. Hij ondertekent een scheidingsakkoord, in de hoop dat hij een allerlaatste kans zal krijgen.

 • Ziggy verliest zijn geliefde Camaro aan drugdealers die het gehad hebben met zijn smoesjes. Omdat hij de moordzaken niet op een andere politieafdeling kan afschuiven, waarschuwt commissaris Rawls Bunk ervoor dat hij zijn vel zal krijgen als de zaken niet opgelost raken. Junks en dealers belagen Bodie omdat zijn waren niet aan de kwaliteitsnormen voldoen. De rechercheurs delen dagvaardingen uit aan de dokwerkers die betrokken zijn bij de moordzaak. Russell probeert via een ex-liefje - ook een stuwadoor - te weten te komen hoe de diefstallen op de dokken precies in hun werk gaan. Binnen het team gaan er intussen stemmen op om het moordonderzoek en het onderzoek naar Sobotka en zijn collega's van de vakbond samen te voegen.

 • Omdat hij in eerste instantie zijn huwelijk wil redden, laat McNulty zijn hoop varen om de dode vrouw te identificeren. Tijdens hun onderzoek naar Sobotka stuiten de rechercheurs op een patroon in de computer. Ze leggen het verband uit aan Daniels, maar die weigert het moordonderzoek te integreren. Sobotka probeert, ten behoeve van zijn vakbond, het politieke spelletje mee te spelen. Nick bemachtigt de chemische ingredienten die Vondas nodig heeft en wordt daarvoor beloond met geld en drugs, hapklaar verpakt voor de verkoop. D'Angelo wil zijn leven leiden zonder bemoeienis van Barksdale. Een probleem dat Bell tot het inschakelen van externe hulp aanzet.

 • Sobotka wrijft zijn lobbyist de bedenkelijke toestand van de havenwetgeving onder de neus. Russell vertelt Sobotka dat het onderzoek voorbij is. In werkelijkheid zorgt een gekloonde havencomputer ervoor dat de rechercheurs kunnen meevolgen als er opnieuw een container verdwijnt. Terzelfder tijd komen Greggs en Prez een netwerk van Russische prostituees op het spoor. Het team stapt, met deze dubbele bewijslast, naar Pearlman. Die vindt echter dat geen van beide misdrijven een afluisterprocedure rechtvaardigt, tenzij... er drugs in het spel zouden zijn. Rawls kan Daniels er niet van overtuigen om de moordzaken aan te nemen, tot er nieuwe bewijzen opduiken. In de nasleep van een recente tragedie, neemt de tweedracht in het kamp van Barksdale zienderogen toe.

 • McNulty is weer zijn oude, vertrouwde zelf en zet het op een zuipen van jewelste. Aangevuurd door zijn collega-dokwerkers, laat Ziggy zich opnieuw zwaar vernederen tijdens een gevecht met Maui. Later, aan de bar, krijgt hij echter een buitenkansje. Bunk maakt zich zorgen om McNulty en lobbyt bij Daniels en Rawls om hem bij het team te brengen. De afluisterapparatuur wordt met de nodige moeite in stelling gebracht, net op tijd voor het verdwijnen van de zoveelste container. De argwanende Sobotka heeft een ontmoeting met De Griek en Vondas en ze besluiten het over een andere boeg te gooien. Bodie en Poot zien hun zakencijfer kelderen omdat de kwaliteit van hun drugs slecht blijft.

 • Bodies inspanningen om de verkoop op te krikken, eindigen desastreus en Bell moet noodgedwongen zijn strategie herzien. Ziggy, zijn eend, en Johnny Fifty beramen een nieuwe diefstal die hen, via de Grieken, een fikse duit zal opleveren. In het bordeel wacht McNulty, die undercover en zwaar in de minderheid is, op zijn "redding" door het team. Daniels en Pearlman luisteren kalm naar het geraas van Valcheck over het veranderen van de doelwitten, en Burrell haalt hem helemaal onderuit. De Grieken hervatten intussen, vol zelfvertrouwen, hun zaakjes.

 • Het onderzoeksteam maakt handig gebruik van satelliettechnologie. Bodie is niet gelukkig dat hij de dealers van Proposition Joe op zijn stek moet dulden, maar de zaken lopen wel goed. Althans, tot er een nieuw gezicht uit NY opduikt. Stringer overweegt een onwaarschijnlijke oplossing voor het probleem. Gefrustreerd klopt Valcheck bij de FBI aan om tastbare resultaten te scoren aan de dokken. De deal tussen Ziggy en Double-G loopt helemaal verkeerd. Nick liegt Aimee iets voor, Greggs overweegt het moederschap en Prez begaat een grote blunder. Het team bereidt een actie voor die hen het kopstuk moet opleveren.

 • Omdat de klok genadeloos voorttikt, onderneemt het team een wanhoopspoging. Daniels haalt Landsman weg omdat hij een flater sloeg. Het bedrog van Nick komt aan het licht en Sobotka krijgt nog meer slecht nieuws te verwerken. De Grieken, die blaken van zelfvertrouwen, ontkomen vlotjes aan een korte confrontatie met het onderzoeksteam, en de vermoedens van Omar worden bevestigd. De rechercheurs hopen dat ze Vondas' baas kunnen strikken en Nick hoopt zijn relatie met de Grieken te redden. Sobotka staat voor een moeilijke beslissing.

 • Het team krijgt een tegenslag te verwerken en heeft dringend behoefte aan een nieuwe medewerker. Intussen reizen Russell en Bunk naar Philly, op zoek naar bewijzen. Brother Mouzone heeft een onderhoud met Stringer Bell aangaande hun overeenkomst, en dat is dik tegen de zin van Avon Barksdale. Bubbles en Johnny halen een nieuwe stoot uit en McNulty en Greggs duiken opnieuw in de westside op, waar ze nieuwe verbanden leggen. Herc en Carver voelen zich onheus bejegend door hun collega's. Nick probeert met de Grieken, en zichzelf, in het reine te komen. Omar en zijn bende hebben een nieuw doelwit. De Feds blijken minder betrouwbaar dan ze eruitzien.

Details

Acteurs
Dominic West, Sonja Sohn, Wendell Pierce, Lance Reddick
Regisseur
Steve Shill, Ernest R. Dickerson, Ed Bianchi, Thomas J. Wright, Elodie Keene, Rob Bailey, Robert F. Colesberry, Daniel Attias, Tim Van Patten
Taal
ENG
Inbegrepen bij
Movies & Series XL
Naar de catalogus