Wire, The seizoen 4

Kenmerken

Type
Serie
Formaat en prijs
HD
Jaar
2006
Genre
Misdaad
Informatie
Klik hier voor Info over Movies & Series XL
Kijkwijzer

13 Afleveringen plus beschrijving

 • Vier jongens uit West Baltimore – Michael, Namond, Randy en Dukie – verbeuzelen hun laatste vakantiedagen op straat. Binnenkort moeten ze weer naar school. Wanneer Dukie in elkaar geslagen wordt, bedenkt Randy een wraakplannetje tegen de rivaliserende bende. Op de straathoek van Bodie valt er zo weinig te beleven dat Namond besluit om zijn "zomerjob" als loopjongen voor bekeken te houden. Marlo heeft een oplossing gevonden om de discipline onder zijn troepen te behouden zonder dat de politie er lucht van krijgt. Freamon en Sydnor zetten Pearlman onder druk om dagvaardingen te verkrijgen. Daniels is vervangen door James Asher, die vooral met zijn droomhuis bezig is. De kandidaten voor het burgemeesterschap voeren elk campagne op hun manier. Het ziet er niet goed uit voor uitdager Tommy Carcetti, maar zijn campagneteam doet er alles aan om hem op te peppen. Prez maakt zich klaar voor een nieuwe loopbaan in het onderwijs. McNulty slaat een promotie af.

 • Hercs makkelijke postje in dienst van de burgemeester krijgt plots een vlijmscherp randje. Hoewel ze er haar loopbaan mee op het spel zet, geeft Pearlman Freamon en Sydnor voldoende munitie voor hun grizzlyjacht in het stadhuis. Carcetti concentreert zich op spelletjes die hij wel kan winnen. Namond krijgt verzorgingstips van zijn vader, Wee-Bey. Marlo hangt de Robin Hood uit met de buurtkinderen, maar Michael wil er niet van weten. Bubbles werft een leerjongen aan voor zijn gsm-imperium. Cutty wil Michael leren boksen. Prez zet zich schrap voor zijn eerste schooldag. Tijdens een tv-debat haalt Carcetti de burgemeester verrassend onderuit.

 • Woest om zijn zienderogen afkalvende populariteit, overweegt Royce een extreme tegenzet om Carcetti's opgang te stuiten. Op de straathoek van Bodie bewijst Michael zijn talent als loopjongen, iets wat ook Marlo niet ontgaan is. Rawls vervangt Asher door Charles Marimow, die de focus van het onderzoek meteen wil laten verleggen, tot grote ergernis van Freamon en Greggs. McNulty, herboren als brave burger, nodigt Bunk uit voor een etentje bij hem thuis. Een avond die eindigt met herinneringen ophalen aan vroeger, op hun vaste stek. Randy's eerste schooldag is erg productief. Maar Prez, de nieuwe leraar, heeft minder geluk. Herc krijgt een opsteker, met dank aan de burgemeester. Colvin wil weer aan de slag bij de politie.

 • Nu Freamon en Greggs bij Moordzaken werden ondergebracht, voegen Herc en Dozerman zich bij Marimow, in de onderbemande afdeling Zware Criminaliteit. Cutty moet als "concierge" op zoek naar spijbelaars, maar zijn pogingen om Michael te coachen, draaien op niets uit. Bubbles stelt Sherrod voor een ultimatum. Burrell slaagt erin om het moordonderzoek te vertragen tot na de verkiezingen en dat heeft directe gevolgen voor Greggs. Prez heeft het nog steeds moeilijk voor de klas. Bodie werkt voor een nieuw "bedrijf". Colvin probeert zijn nieuwe programma te slijten op school. Carcetti debatteert met een kiespubliek dat hem niet erg genegen is. Randy staat voor een dilemma. Omar krijgt pokerles. Royce verhoogt de inzet. Prop Joe bespeelt Marlo.

 • Valcheck lekt details van het dossier-Braddock naar Carcetti die bedenkt hoe hij de informatie op zijn beurt naar de media kan lekken. De stroom van negatieve aandacht die daaruit voortvloeit, ontketent een vete tussen Royce en Burrell. Op school boekt Prez wisselvallige resultaten met zijn nieuwe aanpak. Colvin wil de rust herstellen door de ordeverstoorders en vlijtige studenten uit elkaar te halen. Marimow wil Marlo op straatniveau aanpakken, maar zowel zijn team als Pearlman en Daniels hebben daar hun bedenkingen bij. Een verborgen camera levert verrassende resultaten op. Marlo zint op wraak tegen zijn verrader, Omar. Carcetti en Wilson profiteren van de heisa in de rangen van Royce. Hoewel de zoektocht naar lichamen van Bunk en Freamon aanvankelijk niets oplevert, kent Dukie misschien de schuilplaats van de "speciale doden".

 • De dag van de verkiezingen komt eraan en de drie kandidaten lanceren hun ultieme oproepen. Carcetti krijgt een potentieel verwoestende aantijging te verwerken. Norris en Greggs belanden op een dwaalspoor in de zaak-Braddock. Herc ervaart aan de lijve hoe sluw Marlo wel is. Namond moet in de voetsporen van zijn vader treden. Omar wordt van moord beschuldigd, maar McNulty en Bunk vermoeden dat er iets niet pluis is. Colvin ontvangt de eerste leerlingen voor zijn klas. Prez helpt Dukie met zijn garderobe. Randy wordt op het matje geroepen voor een ernstig feit en bekent er zowaar nog een. Cutty ontdekt waarom Spider, en Michael, hem lijken te vermijden.

 • Nu er een premie op zijn hoofd staat, klopt Omar aan bij Bunk om een oude gunst te verzilveren. De verkiezingen zitten erop en Royce en Carcetti sluiten vrede. Prez hanteert een revolutionaire aanpak om zijn leerlingen wiskunde bij te brengen. Namond ontdekt dat de oude regels niet langer van toepassing zijn. Randy mag terug les volgen. Marlo probeert zijn achtervolgers "uit te roken". Een razende Herc smeekt Carver hem te helpen. Pearlman verwacht het ergste, maar krijgt verrassend goed nieuws van haar baas. Daniels lijkt de nieuwe rijzende ster. Bubbles' business en zijn relatie met Sherrod wordt langs alle kanten gesaboteerd. Greggs gebruikt een subtiele aanpak - "zachte ogen" - om de plaats delict van een onopgeloste misdaad te lezen.

 • Carcetti patrouilleert met de politie om de sfeer op straat zelf op te snuiven. Onder druk van Marimow probeert Herc verwoed om zijn camera terug te krijgen. Maar Marlo is niet onder de druk. Chris toont Snoop hoe je het beste afrekent met infiltranten uit New York. Op school krijgen Prez en Colvin met nieuwe problemen af te rekenen. De uitleg van Old Face Andre in verband met een moord zint Bunk niet. McNulty, nuchter, en Bunk, lazarus, wonen de wake voor een dode Ierse collega bij. Daniels krijgt het vertrouwen van de burgemeester. Dukie ontdekt dat je met computervaardigheden kunt scoren. Michael verkeert in shock na het onverwachte opduiken van een vermist familielid.

 • Poot, pas uit de cel, krijgt bij zijn terugkeer naar de straathoek een hartelijk welkom van Herc en Dozerman. Carcetti danst een budgetballet met eerste schepen Campbell en beloont Daniels met een promotie, maar ziet zijn poging om Burrell te ontslaan gedwarsboomd. Prez raakt gefrustreerd door de vele verplichtingen van zijn leerprogramma. Colvin vindt een goeie manier om zijn leerlingen te motiveren. Randy zet zijn wiskundelessen met succes in de praktijk om. Michael wil dat Marlo hem helpt met een probleem. Old Face Andre klopt bij Proposition Joe aan voor bescherming tegen Marlo.

 • Burrell wil het aantal arrestaties zien verdubbelen, dik tegen de zin van McNulty, die zijn aandacht op een reeks kerkdiefstallen heeft gevestigd. De winter is in aantocht en de schooldirectie legt zowel Prez als Colvin het vuur aan de schenen. Op bepaalde regels zijn er namelijk geen uitzonderingen. Na zijn arrestatie, ondervraging en vrijlating krijgt Kevin advies van Bodie: hij zou het incident beter opbiechten bij Marlo. Bubbles voelt zich weer verraden door Herc en zint op wraak. Na een nachtje brommen ontpopt Namond zich tot een voorbeeldige gast bij Colvin thuis. Donuts joyride eindigt slecht. Randy krijgt op school een stigma opgekleefd. Chris lost Michaels probleem op.

 • Nadat hij zijn spierballen heeft laten rollen, komt Carcetti voor een eerste dilemma te staan: Herc heeft enkele zwarte dominees onheus bejegend en daar zijn die niet over te spreken. De burgemeester gaat in tegen het recente arrestatiemandaat van Burrell, maar die schudt nog een troef uit zijn mouw. Michael en de jongens wreken zich op een brutale agent. Namond gaat ervoor. Randy wordt op school met de nek aangekeken. Dukie wordt gepromoveerd. Colvin vecht voor de toekomst van zijn experiment. Pearlman en Daniels kondigen een nieuw begin aan voor Moordzaken. Ook Zware Misdaad begint met een schone lei. Prez bemoeit zich met de aanpak van Carver en Herc. Freamon stuit op een onthutsende ontdekking…

 • Freamon, die op zoek is naar de vermiste lichamen, wendt zich tot een hogere autoriteit wanneer Landsman hem blokkeert. Carcetti ziet zijn originele welvaartsbeloften gedwarsboomd door de schulden van de school en moet in het stof gaan kruipen voor de gouverneur in Annapolis. Colvin, die geld nodig heeft voor zijn experimentele klas, klopt aan bij de kerkvoogd en Watkins. Bubbles overweegt extreme maatregelen om zijn aartsvijand uit te schakelen. Prez is verbitterd door Dukies academische promotie. Marimow moet opstappen. Omar orkestreert een grootschalige raid. De "nieuwe" Michael openbaart zich aan Namond en Cutty. Carvers belofte om voor Randy te zorgen, klinkt hol.

 • Terwijl het aantal lijken in de leegstaande panden zienderogen toeneemt, zegt Burrell zijn steun toe aan Daniels. Bubbles is radeloos na het mislukken van zijn wraakplannetje. Prop Joe wil zijn verhaal halen bij de Co-Op in verband met recente verdwenen goederen, maar die blijken niet erg cooperatief. Colvin wil Namond van de straathoek halen en bezoekt Cutty in het ziekenhuis, om in de gevangenis te gaan praten met zijn vader, Wee-Bey. Omar verdeelt de buit van zijn recentste overval en bedenkt een gewaagd nieuw plan. Carcetti reageert op het budgetvoorstel van de gouverneur. Carver probeert tijd te winnen voor Randy. Dukie kan zich maar moeilijk aanpassen in zijn nieuwe klasomgeving. Marlo geeft Michael nieuwe verantwoordelijkheden op een oude straathoek. Colvin en Parenti stappen met hun voorstellen naar het stadhuis. McNulty probeert zijn schuld in te lossen bij Bodie.

Details

Acteurs
Dominic West, Sonja Sohn, Wendell Pierce, Lance Reddick
Regisseur
Dan Attias, Jim McKay, Seith Mann, Ernest R. Dickerson, Joe Chappelle, Brad Anderson, Alex Zakrzewski, David Platt, Anthony Hemingway, Agnieszka Holland, Christine Moore
Taal
ENG
Inbegrepen bij
Movies & Series XL
Naar de catalogus