Quarry seizoen 1

Kenmerken

Type
Serie
Formaat en prijs
HD
Jaar
2016
Genre
Misdaad
Informatie
Klik hier voor Info over Movies & Series XL
Kijkwijzer

8 Afleveringen plus beschrijving

  • Memphis, 1972. Na een tweede tour of duty in Vietnam, verrast de afgezwaaide marinier Mac Conway zijn vrouw Joni door een dag vroeger thuis te komen, al biedt hun weerzien niet veel reden tot vreugde. Samen met zijn vriend en strijdmakker Arthur Solomon, blijkt Macs naam bezoedeld door zijn betrokkenheid bij een bloedbad waar erg veel om te doen was. En hoewel beide mannen werden vrijgesproken, blijft het voorval uit Vietnam hen achtervolgen. Een goede baan vinden blijkt onmogelijk en wanneer een louche figuur - "The Broker" - Mac 30.000 dollar biedt om enkele huurmoorden af te werken, wijst hij het voorstel woedend van de hand. Hij komt er echter al snel achter dat Arthur, die een vrouw en twee kinderen heeft en walgt van zijn nieuwe baantje in de fabriek, met een vergelijkbaar aanbod heeft ingestemd. Arthur laat het breed hangen in een bar en moedigt Mac aan om hem te helpen bij zijn eerste opdracht: de marginale privédetective Rickey Suggs uit de weg ruimen. Mac weigert, maar na het verlies van zijn baantje als monteur, besluit hij Arthur alsnog te helpen... voor één keer. Zijn beslissing zal het lot van beide mannen voorgoed veranderen.

  • Buddy, een handlanger van The Broker, wil dat Mac een schuld inlost door hem bij te staan tijdens een wapendeal in een hangar. Joni, wier emoties al fel op de proef zijn gesteld door het grillige gedrag van haar man, bezwijkt onder de druk wanneer rechercheurs Tommy Olsen en Verne Ratliff van de Memphis PD haar ondervragen in verband met de recente dood van een collega. Arthurs vrouw Ruth, die opdient in een plaatselijk eethuisje, leert een klant kennen - Moses - die al snel bijbedoelingen blijkt te hebben.

  • Mac, die zich na een dreigtelefoontje van Suggs zorgen maakt om Joni's veiligheid, bepleit zijn zaak bij The Broker en diens partner, Karl. Buddy herstelt intussen van een lelijke beenwond bij zijn moeder Naomi thuis. Moses, die als muzikant bijklust in een lokale club, krijgt intussen een nieuwe opdracht van The Broker: Mac in de gaten houden.

  • Quarry vertelt het verhaal van Mac Conway, een marinier die in 1972, na een tour of duty in Vietnam, naar zijn thuishaven Memphis terugkeert en daar tot de pijnlijke vaststelling moet komen dat zijn eigen dierbaren hem liever mijden en de publieke opinie hem uitspuwt. Terwijl hij worstelt met zijn eigen oorlogservaringen, raakt Conway verstrengeld in een netwerk van moord en corruptie dat zich langs de hele Mississippi lijkt uit te strekken.

  • Mac en Joni worden gedwongen hun toevlucht te zoeken in een afgelegen hotel nu Suggs op vrije voeten is.

  • Mac krijgt een belangrijke opdracht van de "Broker". Een avondklok wordt ingezet na de onrust die volgde na het racistische geweld.

  • De "Broker" roept de hulp van Mac in om een drugdealer neer te halen. Olsen handelt volgens zijn vermoedens.

  • Mac staat oog in oog met zijn demonen uit de oorlog en rekent af met een oude vijand.

Details

Acteurs
Jodi Balfour, Peter Mullan, Logan Marshall-Green, Nikki Amuka-Bird
Regisseur
Greg Yaitanes
Taal
ENG
Inbegrepen bij
Movies & Series XL
Naar de catalogus