Vinyl seizoen 1

Kenmerken

Type
Serie
Formaat en prijs
HD
Jaar
2016
Genre
Drama
Informatie
Klik hier voor Info over Movies & Series XL
Kijkwijzer

10 Afleveringen plus beschrijving

  • Vinyl is een opwindende nieuwe dramaserie die de kijker meeneemt achter de coulissen van de muziekindustrie in de jaren '70, een tijdperk waarin seks, drugs en, uiteraard, rock&roll de boventoon voeren. Al krijgt die spreekwoordelijke rock&roll een schop onder de kont van opkomende nieuwe genres als punk, disco en hiphop. Spilfiguur is Richie Finestra (Bobby Cannavale, Emmy® voor Boardwalk Empire), een platenbaas uit NYC met een duister verleden en een nog donkerder heden. Terwijl hij de controle over zijn eigen leven dreigt te verliezen, wil hij zijn label, American Century Records, nieuw leven inblazen. Maar de artiesten die hij heeft, zorgen alleen maar voor problemen en zijn A&R-team heeft moeite om nieuwe acts te strikken. Richie, eindelijk sober na jaren van drugs- en alcoholmisbruik, denkt er dan ook serieus over na om zijn label aan een West-Duits conglomeraat te verkopen. De dood van een louche radiomogul uit Long Island zet echter een streep door zijn rekening. Niet alleen dreigt hij achter de tralies te belanden en zijn gedesillusioneerde vrouw Devon (Olivia Wilde) en hun twee kinderen te verliezen, hij hervalt ook in zijn slechte gewoontes. Maar dan krijgt hij een openbaring. Tijdens een concert in een zaaltje in Greenwich Village gaat hij - letterlijk en figuurlijk - uit zijn dak.

  • Richie Finestra (Bobby Cannavale), platenbaas van het zieltogende American Century Records, dropt een bommetje dat de potentiële overnemers van het label choqueert. Met zijn manoeuvre draait hij ook zijn nietsvermoedende zakenpartners, Zak en Skip, een loer.

  • Richie Finestra (Bobby Cannavale), platenbaas van het zieltogende American Century Records, besluit de snoeischaar te zetten in het aanbod van zijn label. Intussen probeert zijn vrouw Devon (Olivia Wilde) in de buitenwijken van NYC aan fondsenwerving te doen.

  • Richie mist een begrafenis en reageert zich af op een sofa tijdens de relatietherapie met Devon. Na een hectische dag op kantoor, maakt hij funksuperster Hannibal het hof, stemt hij ermee in dat Robert Goulet een origineel nummer opneemt voor zijn Kerst-LP en laat hij zich helemaal opnaaien door Lester. Intussen overpeinzen Zak en Scott wat de toekomst nog voor hen in petto heeft na de mislukte deal met de Duitsers van Polygram. Kip and the Nasty Bits staan op het punt een contract te tekenen bij American Century, maar schakelen nog snel een nieuwe manager in om een gunstigere deal in de wacht te slepen. Devon stapt naar een echtscheidingsadvocaat na Richies woedeuitbarsting. Skip probeert een lading bootlegs te verpatsen maar vindt geen afnemers. Richie, die op het punt staat ingerekend te worden, verneemt dat iemand anders een oogje heeft laten vallen op Hannibal. Later trekt hij naar een jazzclub in het centrum, op zoek naar een alibi. Devon stort thuis helemaal in.

  • Richie bezoekt een naaste verwante die nog bij hem in het krijt staat. Devon stemt erin toe om Richie te vergezellen tijdens een etentje met Hannibal en Cece, en ze hangt de stoeipoes uit om te vermijden dat één van de grootste acts op het label van haar man ervandoor gaat. Kip staat voor een fors dilemma na de recente ondertekening van het contract tusen de Nasty Bits en het label. Of hij moet één van de bandleden op straat gooien of een fantastische kans mislopen: spelen in het voorprogramma van de New York Dolls. Omdat hij de PR van American Century beter wil verzorgen, probeert Richie koste wat kost Andrea Zito aan te trekken, één van zijn oude werknemers en liefjes, die nu voor Jackie Jervis werkt. Clark krijgt een nieuwe baan na een emotionele meeting met Julie, terwijl de verontwaardigde Jamie haar oude mag houden. Richie krijgt een ingeving voor de naam van zijn nieuwe label.

  • Devon zoekt haar toevlucht in het Chelsea Hotel bij Ingrid, een vriendin uit haar Warhol-periode. Richie laat zich intussen steeds dieper meezuigen in een neerwaartse spiraal van drugs en decadentie, met dank aan Ingrids nihilistische vriend Ernst. Andrea Zito gaat weer aan de slag voor American Century en schetst onmiddellijk haar plannen om het label te reanimeren. Kip wil ene Alex als nieuwe leadgitarist voor The Nasty Bits en schuwt daarbij de aparte aanpak niet. Op het einde van zijn dochters Bat mitswa laat Zak zijn rauwe emoties de vrije loop.

  • Wanneer Richie eindelijk weer sober is, vliegt hij met Zak naar LA. Daar hoopt hij de bedrijfsjet aan rivaliserende platenbaas Lou Meshejian te kunnen verkopen en zo geld in het laatje te brengen voor zijn label. Na een strandfeestje waar het wemelt van Lou's muzikale klanten, trekken Richie en Zak naar Las Vegas. Ze hopen Elvis Presley en zijn manager, Colonel Parker, er op één of andere manier toe te overhalen om The King zijn huidige label te laten vallen en te tekenen bij American Century. Hun ommetje omvat echter ook een passionele ontmoeting die Zaks fantasieën in vervulling laat gaan, al hangt daar een stevig prijskaartje aan vast.

  • Nadat hij werd afgewezen door een leningsambtenaar die Zak nog kende van de middelbare school, gaat de radeloze Richie aankloppen bij Maury om een deal af te sluiten met Galasso. Devon en Ingrid lopen in het oog tijdens een event in Max's Kansas City. Devon imponeert fotograaf Billy McVicar met de manier waarop ze een grote beroemdheid om haar vingers windt en zijn foto ontfutselt. Nadat Richie aan Kip and the Nasty Bits de opdracht heeft gegeven een nieuwe song te schrijven, geeft Lester de jongens een spoedcursus in de blues. Andrea ontslaat een werknemer van American Century die er al jaren werkte en haalt zich daarmee de woede van Richie op de hals. Clark krijgt een muzikale openbaring dankzij Jorge, ooit zijn aartsvijand in de postkamer.

  • Na zijn verontrustende bezoek aan Devon en de kinderen, weegt Richie zijn opties tegen elkaar af, vooral nu de druk rond de moord op Buck Rogers wordt opgevoerd. Jamie wordt door haar tante op straat gezet en gaat bij Kip hokken, terwijl de Nasty Bits de laatste hand leggen aan hun plaat en een fotosessie moeten doen. Bij American Century probeert Maury Gold een compilatie met nummers uit de ‘50s aan de man te brengen, terwijl Zak geld wil ronselen voor een begeleidingsband voor zijn bruiloftszanger Gary, alias "Xavier". Clark en Jorge sluiten vriendschap dankzij een nummer van Indigo.

  • Seizoensfinale. Omdat Zak zich door Richie verraden voelt, bedisselt hij een gevaarlijk plannetje om zijn partner aan de vooravond van de lancering van het Alibi-label ten val te brengen. Kips jaloerse gevoelens in verband met Alex dreigen de Nasty Bits te doen ontsporen, net nu ze op het punt staan het belangrijkste concert uit hun carrière te spelen. De inspanningen van Clark en Jorge werpen eindelijk vruchten af. Richie is een bevoorrechte getuige van de geboorte van een legendarische concertzaal.

Details

Acteurs
Ray Romano, Olivia Wilde, Bobby Cannavale, Ato Essandoh
Regisseur
Jon S. Baird, Allen Coulter, Peter Sollett, Mark Romanek, S.J. Clarkson, Nicole Kassell, Martin Scorsese, Carl Franklin
Taal
ENG
Inbegrepen bij
Movies & Series XL
Naar de catalogus