De 5 beste Sinterklaasfilms

De 5 beste Sinterklaasfilms

Laat het heerlijk avondje maar komen!

Sinterklaas zat te denken, hoe hij de beste Sinterklaasfilms moest ranken. Gelukkig voor hem en voor jou, deed Film Piet dat maar al te gauw.

Door Gaby Verseveldt | 28 november 2017 | 11.25 uur

5. Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring

Als pakjesavond dichterbij komt, raakt Sinterklaas in de stress. Piet Diego komt op het idee om de Kerstman om hulp te vragen, en samen met de kinderen Max en Anna gaat hij op weg naar de Noordpool. Het plan loopt op rolletjes, tot twee ontsnapte boeven roet in het eten gooien. 
Diego, gespeeld door acteur Diego Verwoert, hoort al sinds 2001 bij De Club van Sinterklaas, maar hij heette toen nog Coole Piet. Door een zakelijk conflict is hij bij de serie weggegaan en heeft hij de naam Diego aangenomen. Als Diego maakte hij meerdere films met Sinterklaas.

4. De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot

Dokter Vleugelaer heeft een plan bedacht om zoveel mogelijk geld te verdienen. Ieder kind dat met zijn 'Blafspray' in aanraking komt kan alleen nog maar blaffen. En het tegenmedicijn kan hij dan voor veel geld aan alle bezorgde ouders verkopen. En ja, hoe bereik je zo veel mogelijk kinderen? Via Sinterklaas natuurlijk! De Club van Sinterklaas begon in 1999 als televisieserie en is ongekend populair onder jonge kinderen. In 2012 werd de eerste bioscoopfilm gemaakt en Geblaf op de Pakjesboot is alweer de vijfde film over De Club van Sinterklaas. De film duurt iets meer dan een uur en is daarom heel geschikt om met jonge kids te kijken.

3. Sinterklaas en de Pepernoten Chaos

Wanneer alle pepernoten uit de opslagplaatsen van Sinterklaas op mysterieuze wijze verdwijnen, zijn alle Pieten in paniek. Eva en Milan hebben het vermoeden dat de kwaadaardige zakenman Brutus Brein achter de diefstal zit. Samen met Sinterklaas doen ze er alles aan om het Sinterklaasfeest te redden.

Naast Sinterklaas hebben veel bekende Nederlanders een rol in deze film, onder wie Gerard Joling, Patty Brard, Tony Neef en Patrick Martens. Gerard Joling zong ook de titelfilm van deze film.

2. De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard

De Club van Sinterklaas kijkt raar op als Amerigo plotseling kan praten. Nog voor ze kunnen ontdekken hoe dit kan, steelt slechterik Jef Vandenare het paard in de hoop er een talentenjacht mee te kunnen winnen. Zal het de Pieten met de hulp van Stijn lukken om Amerigo op tijd terug te vinden?

Nog een film over De Club van Sinterklaas, dit is de derde in de reeks. Deze film werd genomineerd voor de publieksprijs bij de Gouden Kalveren. In totaal gingen er meer dan 240.000 bezoekers naar de bioscoop.

1. Sint

St. Niklas is een plunderende bisschop, die in de middeleeuwen met zijn roversbende door het land trekt. Dorpelingen nemen het recht in eigen hand en vermoorden Niklas. Maar elk jaar dat volle maan op 5 december valt, herrijzen St. Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze Sinterklaasavond is het volle maan en Frank en zijn vrienden worden geconfronteerd met Niklas en zijn bende.

Sint is de enige Sinterklaasfilm uit dit rijtje die je absoluut niet met kleine kinderen moet kijken. Sterker nog; toen de horrorfilm van Dick Maas in 2010 in première ging, werd er voor gepleit om de filmposter uit de bushokjes te weren. Daar was de rechter het niet mee eens, dus de poster bleef gewoon te zien.