De 5 beste films voor een girls night

De 5 beste girls night-films

Van romcom tot keiharde girlpower

Female buttkickers, mierzoete romantiek of gewoon een lekkere vent op je scherm. Heb jij binnenkort weer een filmavond met de meiden? Dan is deze top 5 speciaal voor jou.

Auteur: Gaby Verseveldt| 22 november 2017 - 13.15 uur

5. The Other Woman

Nadat een vrouw (Cameron Diaz) ontdekt dat haar vriendje getrouwd is, probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. Maar wanneer ze per toeval de echtgenote (Leslie Mann) ontmoet, beseft ze dat ze veel gemeen hebben. Haar gezworen vijand wordt haar beste vriendin. Wanneer nog een andere affaire (Kate Upton) aan het licht komt, besluiten de drie vrouwen samen te spannen om wraak te nemen op de leugenachtige, overspelige echtgenoot.

De drie hoofdrolspeelsters konden het op de set erg goed met elkaar vinden. Zo goed zelfs, dat ze nog steeds goede vriendinnen van elkaar zijn. Squad goals!

4. The Lucky One

Marinier Logan Thibault (Zac Efron) vindt tijdens de oorlog in Irak een foto die zijn leven redt. Als hij terugkeert gaat hij in North Carolina op zoek naar de onbekende vrouw op de foto. Hij vindt haar en ze worden verliefd. Maar hun romance gaat niet van een leien dakje als de ex-man van Beth zich ermee bemoeit.

Dat Zac Efron de rol van Logan speelt, was niet vanzelfsprekend. De rol was eigenlijk geschreven voor Ryan Gosling. En zelfs Frankie Muniz was een tijdje in de race voor deze rol. Uiteindelijk koos regisseur Nicholas Sparks toch voor Efron, vanwege zijn enorme fanbase.

3. Bad Moms

Amy Mitchell zet haar gezin altijd op de eerste, tweede en derde plaats, maar haar man, veeleisende kinderen en idiote baas eisen zijn tol. Wanneer de alfa moeders op de school van haar kinderen een brug te ver gaan, knapt er iets bij Amy. Samen met twee, eveneens uitgeputte moeders besluit ze even helemaal los te gaan. Met het doel zich los te maken van conventionele verantwoordelijkheden.

Het script voor Bad Moms is geschreven door de schrijvers van The Hangover, dus dan weet je dat de film vol met grappen zit. Actrice Kristen Bell vond het dan ook het grappigste script dat ze ooit had gelezen. Dat vonden meer mensen, want de film is een groot succes en dit jaar verschijnt er al een tweede deel.

2. Wonder Woman

Voordat ze Wonder Woman was, stond ze bekend als Diana, prinses van de Amazones die opgroeide op een beschut en paradijselijk eiland waar ze traint om een onverslaanbare strijder te worden. Als een Amerikaanse piloot op het eiland crasht en vertelt over een enorm conflict in de buitenwereld, besluit Diana haar thuis te verlaten. Ze is overtuigd dat ze die dreiging kan stoppen en ontdekt zo haar ware krachten... en haar ware lot. 

De rol van Wonder Woman wordt gespeeld door voormalig Miss Israël, Gal Gadot. Opvallend genoeg was dit pas de eerste keer dat Gadot de hoofdrol had in een film. Ze deed veel van haar stuntwerk zelf, wat niet zo gek is aangezien Gadot twee jaar in het Israëlische leger heeft gezeten.

1. Moulin Rouge!

Een jonge schrijver reist begin 20e eeuw af naar Frankrijk om deel uit te maken van de Boheemse revolutie. Hij wordt verliefd op een prostituee. Niet zomaar een prostituee, maar op Satine, de koningin van nachtclub Moulin Rouge. Hun romance wordt gebruikt als verhaal in het toneelstuk dat de Moulin Rouge moet redden. Maar als de romance aan het licht komt, zijn ze beiden niet meer veilig.

In Moulin Rouge! wordt veel gezongen. Alle nummers in de film zijn covers, behalve Come What May. Oorspronkelijk was dit nummer geschreven voor de film Romeo + Juliet, ook van Baz Luhrmann, maar werd niet gebruikt. Helaas kwam het nummer daardoor niet meer in aanmerking voor beste lied bij de Oscars.