De beste series: zomer 2019

Zomertijd = serietijd

De 10 beste series om de zomer mee door te komen

Of je deze zomer nu op een Spaanse camping vakantie viert of lekker thuisblijft en de verkoeling van het strand opzoekt: wat is relaxter dan een goede serie kijken voor de ultieme ontspanning? Dit zijn de 10 beste series die je in de zomer van 2019 ziet bij Ziggo.

Met wie ga jij kijken? Nodig je vrienden uit!

Deze zomer verwacht:

Op deze vijf nieuwe series en seizoenen verheugen we ons nu al. Je kijkt ze met Ziggo Movies & Series of grote broers L en XL waarmee je ook HBO kijkt. Welke staat er op jouw kijklijstje?

1. Big Little Lies seizoen 2

Vanaf 10 juni alleen bij Ziggo Movies & Series L en XL

De dames van HBO’s Big Little Lies zijn terug. Neem een uitstapje naar het rijke kustdorpje Monterey, waar we de perfecte levens van drie moeders volgen. Onder het laagje glazuur schuilt een beschimmelde cake van leugens, roddels en conflict. Oh ja, en een moord…

Big Little Lies begon als miniserie, maar door het daverende succes van het eerste seizoen werd besloten toch een tweede seizoen te maken. En het wordt nog beter: naast Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Shailene Woodley is in seizoen 2 drievoudig Oscar-winnares Meryl Streep aan de cast toegevoegd.

Mis het niet, want verveling kan dodelijk zijn!

De beste series: zomer 2019

2. The Rook

Vanaf 1 juli alleen bij Ziggo Movies & Series

The Rook gaat over Myfanwy Thomas, die wakker wordt in Londen in een cirkel van lijken zonder herinneringen aan wie ze is.

Ze komt erachter dat ze een hoge functie heeft bij de geheime dienst van Groot-Brittannië voor mensen met paranormale gaven. Om te ontdekken wie haar geheugen heeft vernietigd en waarom ze doelwit is, moet ze zich zien te redden in een gevaarlijke en complexe wereld. 

3. Ballers seizoen 5

Vanaf 26 augustus alleen bij Ziggo Movies & Series L en XL    

Maak je deze zomer klaar voor weer een nieuw seizoen American football, feesten, snelle wagens, zaakwaarnemers en mooie vrouwen. Dwayne “The Rock” Johnson mag namelijk voor de vijfde keer in de huid kruipen van Spencer Strasmore, zaakwaarnemer van o.a. NFL-spelers.

Zijn dit seizoen alle ballen op de NCAA (National Collegiate Athletic Association) gericht? Strasmore heeft, zonder al te veel weg te geven over de afloop van seizoen 4, nog wel een appeltje te schillen met deze ‘College Club’.

David Washington (ja de zoon van) keert ook terug in seizoen 5. Net als Omar Miller (CSI: Miami) en Donovan W. Carter.

4. Succession seizoen 2

Vanaf 12 augustus alleen bij Ziggo Movies & Series L en XL    

Macht, politiek, geld en familie. Het zijn dé ingrediënten voor een typisch HBO-drama. De inzet van deze serie? Het leiderschap over een New Yorkse mediareus, met het Amerika van Donald Trump als decor en een vleugje satire voor de smaak. 

Veel plotdetails en geruchten over seizoen 2 zijn er nog niet, maar de interne machtsstrijd in de familie Roy blijft de gemoederen bezighouden.

5. Vikings seizoen 5, deel 2

Vanaf 15 juni alleen bij Ziggo Movies & Series    

Nadat de zonen van Ragnar wraak hebben genomen op koning Ecbert voor de dood van hun vader, ontstaat er onenigheid tussen Ubbe en Ivar the Boneless. Ubbe besluit terug te keren naar Kattegat. De spanning stijgt tussen de zonen van Ragnar als de Vikingen het hart van Engeland blijven bedreigen.

Vikings scoort maar liefst een 8,6 op IMDb.

De must-see series die je meteen kijkt

Van deze vijf series kregen jullie de eerste maanden van dit jaar geen genoeg. Ze zijn al eventjes uit en je kunt ze dus gelijk kijken. Omdat Game of Thrones een inkoppertje is, staat deze HBO-toppper niet in dit lijstje. Ken je GoT nog niet? Lees hier alles over GoT.

1. Chernobyl

Nu bij Ziggo Movies & Series L en XL    

De HBO-miniserie Chernobyl stoot zelfs Game of Thrones van de IMDb-troon. Dan moet je deze serie over de ramp in Tsjernobyl toch gezien hebben?

In 1986 ontplofte in Oekraïne in de toenmalige Sovjet-Unie een kernreactor. Straling schoot de atmosfeer in en niet alleen in de naaste omgeving van de reactor, maar tot ver in West-Europa waren de gevolgen van de ramp zichtbaar. De dappere bestrijders van de ramp staan centraal in de serie.

De beste series: zomer 2019
De beste series: zomer 2019

2. The Pier

Nu bij Ziggo Movies & Series

De makers van de Spaanse serie La Casa de Papel hebben niet stilgezeten sinds het succes van de Netflix-hit. Op 19 juli verschijnt seizoen 3 op Netflix, maar ondertussen heeft bedenker Álex Pina alweer een nieuw pareltje gemaakt.

Als Oscar (El Profesor in La Casa de Papel) dood gevonden wordt op een pier in Albufeira, komt zijn vrouw Alejandra erachter dat hij een dubbelleven heeft geleid met een andere vrouw. Is het zelfmoord of moord?

3. True Detective seizoen 3

Nu bij Ziggo Movies & Series L en XL    

De veelgeprezen HBO-serie True Detective telt nu 3 seizoenen, met deze keer een hoofdrol voor Oscarwinnaar Mahershala Ali als detective Wayne Hays, die geplaagd wordt door een huiveringwekkende coldcase.

Elk van de acht afleveringen van seizoen 3 voegt een nieuw stuk toe aan de puzzel van wat er in die noodlottige nacht in 1980 is gebeurd. True Detective is een anthologieserie, wat betekent dat elk seizoen een los verhaal is. Je hoeft seizoen 1 en 2 dus niet gezien te hebben om seizoen 3 te kunnen volgen.

De beste series: zomer 2019
De beste series: zomer 2019

4. Billions seizoen 4

Nu bij Ziggo Movies & Series

De serie draait om twee figuren: een risicobelegger en een openbaar aanklager. Chuck Rhoades, openbaar aanklager van Zuid-New York, bijt vast zich in een zaak rond de louche belegger Bobby Axelrod. Een episch kat-en-muisspel is het gevolg. Al lijken de kat en de muis elkaar nodig te hebben in seizoen 4!

Axelrod is losjes gebaseerd op risicobelegger Steve Cohen van SAC Capital, die in 2012 betrokken was bij een handel met voorkennis.

5. Deep State seizoen 2

Nu bij Ziggo Movies & Series

Bestaat er zoiets als een staat in een staat? Anno 2019 geloven niet alleen complotdenkers in schaduwregeringen... In Mali zouden vier Amerikaanse commando's en een tolk in een hinderlaag zijn gedood. Een verwervingsdeal tussen Amerika en Mali komt daardoor in gevaar, iets waarvan de ‘deep state’ profiteert.

De doofpot wordt weer rijkelijk gevuld, tot er opeens een bericht komt van Aïcha, de tolk waarvan iedereen dacht dat ze dood was. Hoe zit dat met die hinderlaag? Tijd om de kwaadaardige ‘deep state’ te stoppen!

De beste series: zomer 2019
Kijk alle seizoenen van Game of Thrones

Met Ziggo Movies & Series XL

Alle seizoenen van Game of Thrones kijk je bij Ziggo met Movies & Series XL voor € 11,95 p.m. Nu de eerste maand gratis!

Ben je klant van Ziggo én Vodafone? Dan krijg je gratis extra's, zoals bijvoorbeeld het tv-pakket Movies & Series L. Daarmee kijk je al je favoriete HBO-series. En dus ook Game of Thrones.