De 5 beste films van 2018 tot nu toe

De beste films van 2018 tot nu toe

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

2018 is nog in volle gang dus het is wat vroeg om een definitieve toplijst samen te stellen. Maar toch vinden we het tijd voor een goede tussenstand, want er zijn al genoeg hele goede films gemaakt dit jaar. Dit zijn onze vijf favorieten die je natuurlijk bij Ziggo On Demand kunt zien.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 25 september 2018 - 11.00 uur

5. Game Night

Game Night volgt een groepje koppels die samen komen om spelletjes te spelen. Maar hun bijeenkomst verloopt wat anders dan andere spelletjesavonden. Wanneer iemand komt te overlijden en iedereen denkt dat het om een moord gaat, moeten ze samenwerken om te achterhalen wie de dader is.

Om elkaar beter te leren kennen, organiseerden de makers voor de cast ook een ‘game night’. We weten niet hoe die verlopen is, maar in elk geval heeft iedereen het overleefd.

De 5 beste films van 2018 tot nu toe
De 5 beste films van 2018 tot nu toe

4. Ready Player One

Wade Watts leeft in 2045. De wereld heeft zijn beste tijd gehad, daarom beproeft hij zijn geluk in de fictieve wereld OASIS. Hij kan er met zijn avatar zijn wie hij wil. Als de excentrieke bedenker van OASIS overlijdt, start in deze wereld de jacht naar de schat die bepaalt wie de nieuwe leider wordt.

De schat van OASIS heet Easter Egg. Laat de film nu, puur toevallig, net met Pasen in de bioscoop zijn gekomen. De films zou eigenlijk in 2017 al uitkomen, maar omdat er toen al een Star Wars release gepland was besloten de makers de film te verplaatsen. 

3. The Death of Stalin

Als Stalin in de nacht van 2 maart 1953 een beroerte krijgt, is er blinde paniek bij de resterende top van de Communistische Partij. Verschillende personen, met hun eigen motieven, struikelen over elkaar heen om de macht te grijpen. Veel elementen uit de deze komedie blijven dicht bij de werkelijke gang van zaken, wat de situatie alleen maar gekker maakt.

In Rusland zelf waren ze niet zo weg van de film. Na hoog overleg op het ministerie van Cultuur werd hij verbannen uit de bioscopen. De film zou geen artistieke waarde hebben. 

De 5 beste films van 2018 tot nu toe
De 5 beste films van 2018 tot nu toe

2. A Quiet Place

De film volgt een familie die woont op een boerderij. Hun vredige bestaan wordt verstoord wanneer ze geterroriseerd worden door buitenaardse monsters die reageren op geluid. De familie moet zo stil mogelijk zijn om te overleven.

De beroemde badscène met Emily Blunt stond weliswaar in één take op. Maar toen ‘ie klaar was vroeg ze meteen: wat hebben we voor lunch? Die was duidelijk toe aan een break. Fijn voor alle andere crewmembers, want ook hen werd opgelegd om steeds te zwijgen. 

1. You Were Never Really Here

Joaquin Phoenix speelt de getraumatiseerde Afghanistan-veteraan Joe die vermiste meisjes opspoort. Hij gaat op zoek naar Nina, de 13-jarige dochter van een New Yorkse senator, die in handen van een pedofielennetwerk is gevallen. De realiteit en zijn hallucinaties lijken door elkaar te lopen.

In de verfilming van het boek van Jonathan Ames speelt Joaquin de zaal compleet plat. Zowel het gewone publiek als de professionals zijn lyrisch over deze wraakfilm. Tijdens het filmfestival in Cannes kreeg hij zelfs een staande ovatie van zeven minuten. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?