De 5 beste kidsfilms voor tijdens de vakantie

De 5 beste kidsfilms voor tijdens de vakantie

die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series

De zomervakantie is aangebroken, meer dan genoeg tijd dus om lekker in de schaduw of op de bank een film te kijken. Dierenavonturen met de dalmatiërs, op avontuur met The Incredibles of even afkoelen met Frozen. Met deze 5 films hebben de kinderen eindeloos kijkplezier. En je kunt ze ook nog eens kijken bij Ziggo Movies & Series. 

Auteur: Rozemarijn Vossen | 7 augustus 2018 - 9.35 uur

5. 101 Dalmatiërs

Cruella de Vil is een mode-gigant met een gevaarlijke liefde voor bont. Haar modeontwerpster Anita en haar echtgenoot Roger zijn dolblij als hun dalmatiërs Pongo en Perdita de trotse ouders worden van een nest puppy’s. Maar als Cruella hiervan hoort, zet ze alles op alles om de vachtjes van de dalmatiërs te pakken te krijgen voor haar nieuwe kledinglijn.

Het was op de set net als in de film een dolle beestenboel. Om 101 dalmatiërs in beeld te krijgen werden er namelijk 230 puppy’s en 20 volwassen honden gebruikt. Die set moet de hemel voor hondenliefhebbers zijn geweest!

4. Frozen

Bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje genaamd Anna reizen met een stel rendieren over besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna’s zus Elsa om de eeuwigdurende winter die over hun koninkrijk is gevallen te beëindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en sneeuwman Olaf.

Jennifer Lee baseerde het verhaal van Elsa en haar zusje Anna losjes op een sprookje van Hans Christian Andersen. De schrijver wordt in de film dan ook op een originele manier geëerd. De namen van de personages Hans, Kristoff, Anne en Sven zijn op zijn naam geïnspireerd. 

3. Wreck-It Ralph

Wreck-It Ralph is de slechterik in een speelautomaat in een speelhal, maar hij zou graag net zo geliefd zijn als de perfecte Fix-It Felix, de held uit het spel. Wanneer de kans zich voordoet, stapt hij stiekem over naar een schietspel om daar een medaille te winnen. Hiermee hoopt hij ook een gerespecteerde held te worden, maar dat loopt niet helemaal als gepland.

De gebouwen in Sugar Rush zijn geïnspireerd op het werk van Antoni Gaudí. Lorelay Bove, die het ontwerp maakte, vond zijn gebouwen namelijk altijd op snoephuisjes lijken toen ze opgroeide in Spanje. 

2. De Kleine Zeemeermin

Ariël is de jongste dochter van Koning Triton. Ze is niet tevreden met haar leven als zeemeermin. Ze verlangt ernaar met mensen te leven op het land. Nadat Ariël een moedige overeenkomst sluit met zeeheks Ursula vertrekt ze op avontuur. Gelukkig heeft ze Botje en Sebastiaan aan haar zijde om haar te helpen.

Ariël is de allereerste Disney-prinses met rode haren. Deze haarkleur werd gekozen vanwege het mooie contrast met haar blauwgroene staart. Die kleur is trouwens zo uniek dat die sinds het uitkomen van de film officieel Ariël heet. 

1. The Incredibles 

Bob en Helen wonen in een rustige wijk met hun kinderen, en leiden een burgerlijk leven na een turbulent verleden als superhelden. Wanneer Bob een mysterieuze oproep voor een geheime missie krijgt, kan hij stiekem niet wachten om weer aan de slag te gaan als een van ‘s werelds beste superhelden.

Regisseur Brad Bird verstopt graag persoonlijke details in zijn films. Zo is de jongste van de superheldenfamilie vernoemd naar zijn eigen zoon Jack, en schurk Syndrome heeft erg veel uiterlijke trekjes van de regisseur.

Movies & Series XL
Eindeloos plezier van populaire films en series

Met Ziggo Movies & Series

Voor slechts € 6,95 per maand of inbegrepen bij Ziggo Alles-in-1 Complete en Max.