De 5 beste films voor de hele familie

De 5 beste films voor de hele familie

die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series

Na een warme zomerdag lekker een avond op de bank met het hele gezien, of wie weet, de hele familie! Met deze 5 films is er kijkplezier voor iedereen. En je kijkt ze gewoon bij Ziggo Movies & Series. 

Auteur: Rozemarijn Vossen | 8 augustus 2018 - 9.35 uur

5. Enchanted

In de perfecte animatiewereld heerst een koningin totdat haar stiefzoon een vrouw gevonden heeft. Wanneer hij bij toeval in het bos het naïeve meisje Giselle ontmoet, vraag hij haar meteen ten huwelijk. Door toedoen van haar aanstaande schoonmoeder belandt ze echter in het hedendaagse New York, waar ze zich uiteraard geen raad weet.

De trouwjurk die Giselle draagt woog 20 kilo. Een stuntdubbel heeft Amy Adams geleerd hoe ze moest bewegen in de jurk. Ze vond het een aparte ervaring. Het gewicht leunde voornamelijk op haar heupen, dus het voelde naar eigen zeggen alsof ze weeën had.

4. National Treasure

Benjamin Franklin Gates komt uit een familie van schatzoekers. Alle familieleden hebben hetzelfde levensdoel: het vinden van een oorlogsbuit die na de Revolutie door de Founding Fathers is verstopt. Ben staat op het punt om de schat te vinden, maar wordt verraden door twee vrienden die de schat zelf willen hebben.

Het is soms lastig om filmvergunning te krijgen voor overheidsgebouwen, zoals Independence Hall in Philadelphia. Daarom was het een geluk dat de crew erachter kwam dat Walter Knot van Knott’s Berry Farm zelf in 1960 een exacte replica had gebouwd van Independence Hall. 

3. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

Vier Britse kinderen worden naar het buitenhuis van een professor gestuurd, om er te schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze vinden een magische kast waarmee ze in het mysterieuze land Narnia kunnen komen. Een heks overheerst het land en om haar te verslaan moeten de kinderen leeuwenkoning Aslan vergezellen.

De film is gebaseerd op het boek van C.S. Lewis. Zijn vrienden vonden het boek zo ontzettend slecht dat hij geen andere uitweg zag dan de eerste versie van het boek te vernietigen. Gelukkig schreef hij het boek uiteindelijk nog een keer en publiceerde het alsnog.

2. Alice in Wonderland

Als Alice de White Rabbit volgt naar Wonderland, staan de zaken er anders voor dan 13 jaar geleden. Nu regeert de Red Queen, die de White Queen van de troon heeft gestoten. Samen met haar vrienden de Mad Hatter en de Cheshire Cat moet Alice proberen de Red Queen te verslaan.

Tim Burton, Helena Bonham Carter en Johnny Depp moeten elkaar wel de beste collega’s ter wereld vinden. Samen maakten ze al zes andere films, waaronder Sweeney Todd en Dark Shadows.

1. Maleficent 

Gedreven door wraak spreekt Maleficent (Angelina Jolie) een vloek uit over de pasgeboren koningsdochter Aurora. Wanneer Aurora opgroeit, staat zij tussen twee vuren. Haar geliefde koninkrijk in het bos en het koninkrijk van de mensen, waar haar wortels liggen. Maleficent beseft dat Aurora misschien wel de sleutel kan zijn tot vrede in het koninkrijk.

De make-up en outfit van Maleficent zijn gebaseerd op Lady Gaga. Tenminste, op haar look in de videoclip van Born This Way. Een onhandig neveneffect van deze make-up: geen enkel kind wilde de rol van Aurora spelen, omdat ze allemaal doodsbang waren voor Angeline Jolie.

Movies & Series XL
Eindeloos plezier van populaire films en series

Met Ziggo Movies & Series

Voor slechts € 6,95 per maand of inbegrepen bij Ziggo Alles-in-1 Complete en Max.