De Best of 90’s-films

Best of 90’s-films

die je bij Ziggo Movies & Series kunt zien

De nineties begonnen bijna 30 jaar geleden, maar het voelt nog als gisteren. Naast flippo’s, tamagotchi en gabbermuziek zijn er vooral ook een stel iconische films gemaakt in die tijd. We hebben 5 onvergetelijke nineties-films voor je uitgezocht.  

Auteur: Rozemarijn Vossen | 19 juli 2018 - 11.05 uur

5. Titanic

Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven. Tijdens de eerste tocht van de Titanic besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en als snel groeit de liefde tussen de twee.

Regisseur James Cameron nam zijn taak uiterst serieus. Ter voorbereiding ging hij zelf duiken naar de echte Titanic. Uiteindelijk bracht hij meer tijd door op het schip dan de passagiers destijds deden. 

4. Saving Private Ryan

Twee broers sterven tijdens de invasie van de geallieerden in Normandië. Een derde broer sterft gelijktijdig in Nieuw Guinea, bij de strijd tegen de Japanners. Als bekend wordt dat een vierde broer vermist is op het Franse platteland, wordt een missie gestart om hem veilig thuis te krijgen.

Toen Saving Private Ryan eindelijk op tv kwam, regende het klachten bij de kabelproviders in de VS, omdat de kleur van de film niet goed zou zijn. De callcenters konden het werk niet bijbenen, daarom werd besloten om eigenhandig de beeldkleur aan te passen. Iets waar Steven Spielberg niet heel blij mee zal zijn geweest.

3. The Matrix 

Hacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze Matrix gehaald. Samen beginnen ze de strijd tegen de machines, om zo de mensheid haar vrijheid terug te geven.

Voor sommige vecht- en schietscènes hadden de acteurs maar liefst zes maanden training nodig. Het duurde bovnedien dagen om de scènes op te nemen. 

2. Fight Club

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Zijn dokter raadt hem aan eens naar een praatgroep voor terminaal zieken te gaan. Hij vindt er een uitlaatklep in en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één bezoek ontmoet hij de eigenaardige Tyler Durden.

Voor zowel Edward Norton als Brad Pitt was de film heel leerzaam. Zo leerden ze allebei daadwerkelijk zeep maken en werden ze bekwaam in boksen en taekwondo. En nog een nutteloos feitje: in elke scène zit een kopje koffie verborgen. Zoeken maar!

1. Forrest Gump

Forrest Gump heeft een laag IQ, maar dat weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij verschillende belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaren zijn grote liefde tegen.

Tom Hanks werd niet betaald voor zijn rol in de film. In plaats daarvan kreeg hij een percentage van de winst. Geen verkeerde keus: de film leverde hem zo’n 40 miljoen dollar op. 

Movies & Series XL
Eindeloos plezier van populaire films en series

Met Ziggo Movies & Series

Voor slechts € 6,95 per maand of inbegrepen bij Ziggo Alles-in-1 Complete en Max.