De best bekeken series van 2017

De best bekeken series van 2017

Vijf pareltjes die je gezien moet hebben

Het nieuwe jaar is begonnen. Je hebt vast al heel wat series gekeken in 2017, maar mocht je er een paar gemist hebben: dit zijn de 5 best bekeken series van 2017.

Auteur: Vicki Blansjaar |27 december 2017 - 9.00 uur

Er waren afgelopen jaar zoveel goede series op de buis, dat je er bijna stress van zou krijgen. Bijna dan. Na al die binge-uren, hebben we in 2017 weer veel geleerd. The Rock leerde ons in Ballers hoe je deals sluit bijvoorbeeld en daarna een feestje viert. Dat je niet moet sollen met robots, zagen we in Westworld. En we weten eindelijk hoe het nou precies zit met Daenerys en Jon (Game of Thrones). Nu zij nog.

Voor komend jaar staan er alweer hordes kakelverse seizoenen en gloednieuwe series te trappelen om  je woonkamer binnen te knallen. Maar eerst blikken we hieronder nog even terug met de top 5 series van 2017: een lijstje waar je het natuurlijk ontzettend mee eens of oneens kunt zijn. Het zijn in ieder geval de vijf series die jullie - onze klanten - het afgelopen jaar massaal bekeken hebben.

Top 5 best bekeken series
De best bekeken series van 2017
5. Ballers seizoen 1 t/m 3

Dwayne ‘The Rock’ Johnson speelt oud-American footballspeler Spencer Strasmore die zich na een glansrijke carrière heeft toegelegd op het managen van NFL-spelers. En dat gaat gesmeerd, lees: dollars, snelle auto’s, schaars geklede vrouwen en veel humor.

Voor The Rock, die bekend werd als professioneel worstelaar, is zijn hoofdrol in Ballers een gouden zet gebleken. Mede dankzij Ballers werd hij in 2016 de bestbetaalde acteur ter wereld met een slordige 65 miljoen dollar per jaar. In 2017 moest hij zijn nummer 1 stekkie weliswaar afstaan aan Mark Wahlberg (goed voor 68 miljoen dollar), maar met opnieuw een loonstrookje van 65 miljoen dollar heeft hij geen klagen.

En ook in 2018 heeft Johnson zijn eerste touch down al te pakken: er komt een vierde seizoen van Ballers. Voor HBO een absolute no brainer aangezien Ballers één van de best bekeken HBO-series is na Game of Thrones.

Seizoen 1, 2 én 3 zie je exclusief bij Ziggo Movies & Series (X)L.

De best bekeken series van 2017
4. Springvloed

Springfloden, zoals deze Zweedse serie eigenlijk heet, is een ijzingwekkende dramaserie die gebaseerd is op de gelijknamige detectiveroman van Cilla en Rolf Börjlind. Het verhaal gaat over Olivia Rönning, een jonge rechercheur in opleiding, die op school een cold case-opdracht krijgt. Ze moet een onopgeloste ‘strandmoord’ uit 1990 analyseren waarbij een zwangere vrouw werd ingegraven en verdronk toen het vloed werd.

Olivia ontdekt dat haar inmiddels overleden vader ook onderzoek naar de moord deed en ze raakt geobsedeerd door de zaak. Ze gaat op onderzoek uit en komt steeds meer te weten over de gruwelijke moordzaak.

Springvloed seizoen 1 is te zien bij Ziggo Movies & Series.

De best bekeken series van 2017
3. Westworld

,,It’s doesn’t look like anything to me.” Nee, in het futuristische Westworld is niets wat het lijkt. De bordelen en saloons van het Wilde Westen-pretpark wordt bevolkt door levensechte androïden ofwel hosts die willoos de fantasieën van bezoekers uitvoeren. Maar waar ligt de grens van kunstmatige intelligentie en waar begint bewustzijn?

Die vraag werd in 1973 al gesteld in de gelijknamige filmklassieker van Michael Crichton die zijn tijd ver vooruit bleek te zijn. Voor deze serie-remake strikte HBO Anthony Hopkins als de ideale engerd om in de huid van Dr. Robert Ford te kruipen, het brein achter het dubieuze pretpark.

Het eerste seizoen werd bekroond met vier Emmy Awards, dus dat belooft veel goeds voor het vervolg. Seizoen 2 van de hitserie van Jonathan Nolan (inderdaad, de broer van) en zijn vrouw Lisa Joy wordt komende lente verwacht. Leuk nieuwtje: in dit nieuwe seizoen zal een bekend gezicht uit Nederland te zien zijn. De actrice Katja Herbers – bekend van o.a. Sonny Boy en Divorce - heeft een vaste rol te pakken. Ze gaat een vaste gast van het park spelen.

Westworld seizoen 1 zie exclusief je bij Ziggo Movies & Series (X)L. Wil je eerst even voorproeven? Kijk dan de eerste aflevering helemaal gratis.

De best bekeken series van 2017
2. Chaussée d’Amour

Dit Vlaamse kijkcijferkanon veroverde afgelopen jaar ook de harten van Nederlandse kijkers. Het verhaal speelt zich af op de beruchte Luikersteenweg in Sint-Truiden, waar prostitutie en criminaliteit aan de orde van de dag zijn. Een wereld waar de nette Sylvia maar weinig verstand van heeft, tot ze het bordeel van haar vader erft en uit financiële noodzaak de boel gaat runnen.

Terwijl Sylvia haar draai probeert te vinden in deze schimmige wereld, onderzoekt een rechercheur een 20 jaar oude moordzaak. Chaussée ontpopt zich zo tot een sexy drama meets detective: CSI Chaussée zoals een van de actrices het zelf in de serie treffend omschrijft.

Dit tiendelige Belgische antwoord op Penoza heeft ook een Nederlands tintje: in de bar ontmoet Sylvia prostituee Colette, gespeeld door de Nederlandse Renée Fokker (bekend van o.a. Zwarte Tulp en Loft). Kortom: deze serie smaakt naar meer. Of er een tweede seizoen komt, is niet bekend maar dat zou zeer plezant zijn! 

Chaussée d’Amour seizoen 1 is exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series.

De best bekeken series van 2017
1. Game of Thrones seizoen 1 t/m 7

Met stip op één, en dat is natuurlijk geen verrassing: Game of Thrones is veruit de meest bekeken en besproken serie van de laatste jaren. De onder prijzen bedolven HBO-serie is gebaseerd op de fantasy-boeken van George R.R. Martin en loopt inmiddels zelfs vóór. 

Afgelopen jaar spatte het met een Golden Globe genomineerde zevende en voorlaatste seizoen van miljoenen beeldschermen wereldwijd. In 2018 zullen we het helaas een jaartje zonder JonDaenerys, onze Nederlandse trots Carice van Houten (Melisandre) en Michiel Huisman (Daario Naharis) moeten doen. Winter is coming, maar wel pas in 2019 want dan gaat seizoen 8 in première.

Eén troost: het zal het wachten dubbel en dwars waard zijn. HBO-baas Casey Bloys liet aan Entertainment Weekly weten dat wat fans te wachten staat ongekend is. HBO werkt bovendien aan vier Game of Thrones-prequels, waarvan er volgens Bloys overigens wel maar één daadwerkelijk uitgezonden zal worden.

Seizoen 1 t/m 7 is exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series (X)L.

Doe de Serietest
Begin 2018 met een nieuwe serieverslaving

Heb je deze series al gezien? Of ben je benieuwd welke nieuwe en bestaande topseries je nog meer kunt kijken bij Ziggo? Doe dan onze serietest en begin het jaar goed met een nieuwe serieverslaving!