De 5 beste vakantiefilms voor kids

De 5 beste vakantiefilms voor kids

die je kunt zien bij Ziggo Movies & Series

De zomervakantie is in volle gang. Lekker buiten spelen met de kids, hangen aan het zwembad of uitrusten onder de parasol. Maar mocht nu tóch de verveling toeslaan bij de kinderen, dan kun je gewoon een goede vakantiefilm opzetten. Zo beleeft iedereen in het gezien zijn eigen perfecte zen-moment. Dit zijn 5 van onze favoriete films voor in de vakantie.  

Auteur: Rozemarijn Vossen | 24 juli 2018 - 13.35 uur

5. K3 Love Cruise

De dames van K3 zijn door kapitein Bas uitgenodigd om op te treden op cruiseschip ‘De Rotterdam’. De reis verloopt rustig, totdat de parel die Klaasje van haar grootmoeder kreeg, verandert in een parel-elf genaamd Elvin. En dan gaat natuurlijk alles mis.

Gert Verhulst, jeweetwel die van Samson, schreef het script samen met Hans Bourlon en Nico de Braeckeleer. Ze strikten tieneridolen Tim Douwsma en Nicolette van Dam voor bijrollen en namen de film op de SS Rotterdam op. 

4. Frozen

In het koninkrijk Arendelle leven twee prinsessen: Elsa en Anna. Elsa bezit magische krachten waarmee ze sneeuw en ijs kan maken. Als de twee zusjes ruzie krijgen, vlucht Elsa de bergen in. Daarbij bevriest het volledige koninkrijk. Anna gaat samen met vrienden op zoek naar Elsa om Arendelle te redden.

Wist je dat Elsa de eerste Disney-prinses is die on-screen wordt gekroond tot koningin? Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Frozen werd geregisseerd door een vrouw. Jennifer Lee regisseerde als eerste vrouw ooit een volledig geanimeerde speelfilm van Disney. 

3. De Kleine Zeemeermin

Ariël is de jongste dochter van Koning Triton. Ze is niet tevreden met het leven als zeemeermin. Ze verlangt ernaar om met mensen te leven op het land. Nadat Ariël een moedige overeenkomst sluit met zeeheks Ursula, gaat ze op avontuur. Gelukkig heeft ze Sebastiaan en Botje om haar te helpen.

Ariël is de allereerste roodharige prinses van Disney. Deze haarkleur werd gekozen vanwege het mooie contrast met haar blauwgroene staart. Die kleur is trouwens zo uniek dat ie sinds het uitkomen van de film officieel Ariël heet!

2. The Incredibles

Bob en Helen wonen in een rustige wijk met hun kinderen, en leiden daar een alledaags rustig leven na een turbulent verleden als superhelden. Wanneer Bob een mysterieuze oproep voor een geheime missie krijgt, kan hij stiekem niet wachten om weer aan de slag te gaan als een van ‘s werelds beste superhelden.

Schrijver Brad Bird kwam al in het begin van de jaren ‘90 op het idee voor deze film. Hij baseerde het verhaal op zijn eigen ervaringen om een balans te vinden tussen zijn carrière en familieleven. Die lijkt hij te hebben gevonden. Zijn toen 10-jarige zoon sprak de stem in van het jongetje op de driewieler. 

1. Mees Kees!

Meester Kees is een onervaren pabo-stagiair die de juf van groep 6 vervangt. Pedagogisch verantwoord is meester Kees zeker niet, maar met zijn interessante manier van lesgeven weet hij de basisschoolkinderen wel voor zich te winnen.

De eerste Mees Kees-film is een verfilming van twee boeken uit de gelijknamige reeks van Mirjam Oldenhave. De schrijfster heeft flink met de rode pen gestreept in het scenario van Thijs van Marle. Meester Kees was volgens haar véél te pedagogisch verantwoord. 

Movies & Series XL
Eindeloos plezier met populaire films en series

Met Ziggo Movies & Series

Voor slechts € 6,95 per maand of inbegrepen bij Ziggo Alles-in-1 Complete en Max.