De 5 tofste Post-Apocalyptische films

De 5 tofste Post-Apocalyptische films

Die je kunt zien bij Ziggo On Demand

De mensheid is al jaren bang voor het einde van de wereld zoals we die kennen. Dat geeft Hollywood een gouden genre: de post-apocalyptische films. Van een complete aarde die wordt weggevaagd tot een alternatieve realiteit waarin we moeten vrezen voor anderen: dit zijn onze favorieten.

Auteur: Rozemarijn Vossen | 30 januari 2019

5. 2012

In 2012 volgen we limousinechauffeur Jackson Curtis. Hij zet rennend, rijdend en vliegend alles op alles om dwars door een catastrofe heen zijn ex-vrouw en kinderen te redden. Uiteindelijk leidt dat ze naar Tibet, waar de wereldleiders al jaren hebben gebouwd aan een vloot van gigantische arken om de mensheid en alle dieren te redden.

Volgens de Mayakalender zou op 21 december 2012 de wereld vergaan. Deze voorspelling staat centraal in de film 2012. En om er zeker van te zijn dat hij in de bioscoop zou draaien, hebben ze de film in 2009 uitgebracht. 

4. Priest

We bevinden ons in een duistere post-apocalyptische wereld, verscheurd door eeuwenlange gevechten tussen mens en vampier. De mens leeft in ommuurde steden die met harde hand geregeerd worden door de kerk. Onder deze mensen leeft Priest, een legendarische krijger uit de laatste vampieroorlog, die nog één laatste kruistocht aangaat.

Priest wordt gespeeld door Paul Bettany, die daarmee zijn vierde religieuze rol vertolkt. In de Da Vinci Code speelt hij een obsessieve monnik, in Legion speelt hij de ongehoorzame aartsengel Michael en in The Reckoning uit 2002 speelt hij ook een priester. En dat terwijl hij zelf atheïst is. 

3. Divergent

In een futuristisch Chicago word je op je zestiende geïnjecteerd met een psychoactief serum. Daarna moet je een psychologische test doen om te zien wat voor toekomstige baan het beste bij je past. De uitkomst van de test is één van de vijf fracties. Bij Beatrice Prior komen echter meerdere fracties uit de test, dat betekent dat ze Divergent is.

Beatrice (Shailene Woodley) heeft een vechtscène met haar vijand Peter (Miles Teller). Ze sloeg hem tijdens de opnames per ongeluk hard tegen zijn keel, waardoor hij een bizar geluid maakte. Dat is de take die de film haalde, en dat terwijl Teller juist door Woodley was overgehaald om in de film te spelen met het argument dat hij haar on screen in haar gezicht mocht slaan.

2. The Maze Runner

Thomas wordt zonder geheugen wakker in het midden van een enorm labyrint. Daar wordt hij opgenomen in een gemeenschap van dertig andere jongens, waarvan de snelste twee rennend proberen een uitweg te vinden. Ze moeten wel voor het donker terug zijn, want 's nachts wordt het doolhof bewaakt door zogenaamde grievers, die elke renners op gruwelijke wijze vermoorden.

Het filmen was niet voor zonder gevaar. Voor en tijdens de opnames van de eerste film werden de buitensets gecheckt door slangenbezweerders. En dat was hard nodig. Na een eerste check vonden ze vijfentwintig giftige slangen. 

1. The Hunger Games

Panem is door de regering opgedeeld in twaalf districten. Elk jaar worden per district twee random deelnemers tussen de twaalf en achttien gekozen om te strijden in The Hunger Games. Deze vierentwintig deelnemers worden in het televisiespektakel van het jaar in een arena gezet met maar één opdracht: zorg dat je de laatste overlevende bent.

Actrice Jennifer Lawrence is in het echt een stuk minder elegant dan haar rol Katniss. De vloekpot die op de set stond is voor de helft gevuld door Lawrence’s gescheld. En in een stoeipartijtje met mede-acteur Josh Hutcherson schopte ze hem per ongeluk tegen zijn hoofd, waar hij een hersenschudding aan overhield.

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer lijstjes: