De 5 meest romantische koppels in GoT

De 5 meest romantische koppels in Game of Thrones

Game of Thrones kijk je bij Ziggo Movies en Series (X)L

Liefde hangt in de lucht tussen de vuurspuwende draken. Game of Thrones zit naast alle gruwelijkheden vol met romantiek en de vurigste flirts. Dit zijn onze 5 favoriete romantische koppels in Game of Thrones.

Spoiler Alert! Dit artikel bevat milde spoilers voor Game of Thrones.

Auteur: Sander van de Pol | 9 april 2019

5. Catelyn en Ned Stark

We gaan helemaal terug naar seizoen 1. Het ijzersterke koppel Catelyn en Ned Stark laat zien dat liefde en passie niet hoeft te verdwijnen na vele jaren. Het koppel zit knus in Winterfell samen met hun vijf kinderen en bastaardzoon. Ze blijven elkaar steunen, durven elkaar tegen te spreken en geven elkaar nog regelmatig een liefdevolle blik.

Dat deze relatie zo sterk aanvoelt is bijzonder, omdat de twee acteurs Michelle Fairley en Sean Bean weinig dagen samen op set hebben gestaan. 

4. Robb en Talisa Stark

De serieuze Robb deed er alles aan om het goede te doen en in de voetsporten van zijn vader te treden. Als Robb Talisa ontmoet, valt hij voor haar medische kennis en haar gevoel voor rechtvaardigheid. Een nobele vrouw die haar luxe leven heeft opgezegd om naar een stuk land te verhuizen waar slavernij verboden is. Voor het eerst deed Robb iets voor zichzelf in plaats van voor het volk. Hij verbrak zijn huwelijkspact met de Freys om te trouwen met zijn grote liefde: de pittige en eigenwijze Talisa.

Talisa bestaat in de boeken helemaal niet. In de boeken heet de vrouw van Robb Jeyne en is ze stiekem gestuurd door de Lannisters. Aangezien de serie zo enorm afweek van de boeken besloot schrijver George R.R. Martin haar een andere naam en achtergrond te geven. 

3. Greyworm en Missandei

De liefde tussen de twee ex-slaven Grey Worm en Missandei is één van de zoetste romances uit Game of Thrones. De klik tussen de twee is al snel duidelijk, maar toch blijven beiden zich tot in seizoen 7 zo netjes en beheerst gedragen dat je de neiging hebt om ze in elkaars armen te duwen.

Het schattige koppel duikt pas in seizoen 7 samen het bed in. Grey Worm is een Unsullied, dus hij is al zijn mannelijke onderdelen kwijt. Online deed de seksscène veel stof opwaaien. Van mensen die niet snapten hoe ze nou seks konden hebben tot mensen die de scène bejubelden omdat het liet zien dat liefde ook anders geuit kan worden.

2. Samwell Tarly en Gilly

Dit stel laat zien dat liefde geen grenzen kent. Samwell en Gilly zijn onafscheidelijk vanaf het moment dat Sam haar onder zijn hoede neemt. Voor Sam was het liefde op het eerste gezicht, ondanks dat Gilly een Wildling van buiten de muur is, niet kan lezen en zwanger was van haar vader. Door alle seizoenen heen weten ze bij elkaar te blijven en groeit hun liefde en maken ze elkaar op hun eigen manier wijzer.

De inspiratie voor Sam’s karakter is Samwise Gamgee uit de Lord of the Rings-trilogie. Hij is ook een sidekick die enorm loyaal is naar zijn vrienden.

1. Jon Snow en Ygritte

Beide strijders zijn geboren om elkaar te haten. Al tijdens hun eerste ontmoeting moest Jon Ygritte vermoorden, maar dat kon hij niet. Zij nam van de gelegenheid gebruik om hem te overmeesteren. Na wat heen en weer gestoei, en Jon die deed alsof hij bij de Wildlings wilde horen, zagen ze toch meer in elkaar. Dat leidde tot een heftige nacht in een grot, waar Jon voor het eerst seks heeft.

De liefde was niet gespeeld! In werkelijkheid zijn de twee acteurs Kit Harington en Rose Leslie al zeven jaar een stelletje. Ze zijn in 2018 zelfs getrouwd. 

Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?
Hoe kan ik films en series kijken bij Ziggo?

De mogelijkheden op een rij 

Bij Ziggo kun je eenmalig films huren, vers uit de bioscoop. Of kijk zo vaak je wilt films en series als onderdeel van een abonnement. Hoe het precies werkt?

Meer Game of Thrones: